wake Guttenberg’s

Doc Searls wijst naar wat me opvalt als een ondiepe oefening in zelfgenoegzaamheid door Vanity Fair, Hoe het web werd gewonnen, een ‘oral history’ van de Web verteld door een select groepje, wie VF beschouwt winnaars of machthebbers. Zoals Doc zegt, zijn “ver van Compleat History,” maar de echte vacuĆ¼m in het verhaal is het totale gebrek aan de gewone mens die bijdragen tot het web, met uitzondering van de erkenning gegeven aan “mensen” door de VF -anointed meesters van het universum . Het is een eenzijdig geschiedenis.

Maar, Doc wenst ook hardop dat hij wil dat de media en bloggers om meer over de overgang van pre-productie beweegbare het type boek aan de post-Guttenberg melkweg, een opmerkelijk lange, langzame en vaak laag geschiedenis die ik ben geweest te schrijven herlezen van de laatste tijd. Wist u bijvoorbeeld dat boek drukken en binden waren grotendeels gescheiden industrie voor een paar honderd jaar? Boeken werden verscheept van stad tot stad in balen van ongebonden pagina-en we denken dat het ontwikkelen van een business model is het nemen van een lange tijd. Vroege printers niet eens erkennen dat de verpakking van de losse pagina’s in een oplage zinvol.

Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar uitstekende bronnen van informatie over de overgang van wetenschappelijke en professionele transcriptie van boeken aan de wat we vandaag kennen als “het uitgeven van boeken”

De geschiedenis en de macht van het Schrijven, door Henri-Jean Martin.

De drukpers als een agent van verandering, door Elizabeth L. Eisenstein.

Het boek Voordat Printing: Ancient, Medieval and Oriental, door David Diringer.

Helaas, hebben bloggers veel meer op de acteur Steve Guttenberg, zijn oeuvre en verschijningen op Dancing With The Stars geschreven, dan oud Johannes de printer. Geschiedenis is nog steeds het beste in boeken.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september