Volledige SQL op Hadoop? Splice Machine opent haar databank voor proeven

Splice Machine zegt dat de lancering deze week van zijn publieke beta opent de Hadoop stack voor de eerste keer om een ​​full-featured SQL-database, die in staat van het runnen van transacties en analytics tegelijk.

Het bedrijf, dat is het werken met 15 charter klanten en getogen $ 15m financiering in februari, heeft zijn gelijknamige product beschikbaar als gratis download aan het testen en ontwikkeling te bevorderen gemaakt.

“Het is radicaal anders dan iets anders dat daar buiten, want het is de eerste echte ANSI SQL transactionele database op het Hadoop stack. Het kan applicaties tegelijk te voeden. Mensen kunnen lezen en schrijven uit de database op hetzelfde moment,” Splice Machine CEO en co oprichter Monte Zweben gezegd.

Dit is niet alleen data science meer voor Hadoop, waarbij een partij van gegevens tot en wordt geladen in het Hadoop-bestandssysteem, je een aantal analyses uitgevoerd op met behulp van MapReduce of zelfs een SQL-laag, en dan dump de resultaten weer in een rapport.

Dit gaat over real-time applicaties tegelijk, en dit is niet haalbaar tot nu.

Splice Machine heeft de Apache Derby Java relationele database genomen en verwijderde de opslag laag, te vervangen door de Apache HBase NoSQL-database. Daarna wijzigde de onderneming de planner, optimizer en uitvoerder in Derby te profiteren van HBase’s gedistribueerde architectuur te nemen.

Hadoop software en services bedrijf Hortonworks houdt vast aan zijn zuivere open source filosofie in de overname van XA-Secure, die het terug zal overhandigen aan de Apache community.

“Nu wat er gebeurt is dat Derby, net als de originele versie, stelt een SQL plannen uit in byte code – een zeer efficiënte weergave van een SQL-uitvoering – en we kunnen distribueren die naar de HBase nodes, zodat de berekening kan plaatsvinden in parallel en vlakbij de gegevens worden opgeslagen voor de maximale efficiëntie, “bovengenoemde Zweben.

Kritische stappen voor een succesvolle SMB big data strategie; Onderzoek: Big Data trends – Kosten, uitbetalingen, resultaten, personeel, Hadoop naar voren als de kern kader van big data; Big Data Primer voor IT-professionals

Vervolgens splitsen we de resultaten weer bij elkaar – vandaar de naam van het bedrijf.

Volgens Zweben, de vaardigheden die nodig zijn om de Splice Machine software te gebruiken zijn een kennis van SQL en enige vertrouwdheid met het Hadoop-bestandssysteem, om te kunnen configureren en te installeren.

‘Maar ze hoeven niet te Java-programmeurs en ze hoeven niet te weten MapReduce, “zei hij.

De betekenis is dat tot nu toe de mogelijkheid om real-time toepassingen op de bewezen Hadoop stapel macht werd beperkt tot een zeer laag niveau, key-value storage systemen zoals HBase.

Hadoop en big data: Waar Apache Slider sleuven in en waarom dat van belang; Hadoop opkomst: Waarom je niet petabytes voor een big data opening nodig hebben; Hadoop beveiliging: Hortonworks koopt XA Secure – en is van plan om te zetten open source

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

De grote gemeenschap van applicatie-ontwikkelaars en IT-mensen echt kon niet profiteren van het te nemen, omdat zij zouden hebben om te kunnen programmeren in Java.

Zweben zei Splice Machine is niet meer terug te bieden al zijn code aan de Hadoop en HBase projecten, maar het is een bijdrage.

“We fix bugs en bij te dragen tot plaatsen waar het zinvol is voor de hele gemeenschap terug in HBase en Hadoop zo goed deelnemers aan de gemeenschap, maar we hebben ook een aantal proprietary software en -. Net zoiets als wat iedereen doet,” zei hij.

Ze houden een aantal IP-proprietary voor de aandeelhouders van het bedrijf, maar ze bijdragen aan de open-source gemeenschap openlijk en wij zijn net als dat.

Zweben zei de database markt is momenteel verwarrend als gevolg van de verscheidenheid aan opties beschikbaar, maar voor degenen wier databases staan ​​onder druk van de eerste keuze is of op te schalen, met dure eigen hardware, of schalen op goedkopere grondstoffen clusters.

Zelfs als ze kiezen voor scale-out, mensen vervolgens geconfronteerd met drie opties.

“De eerste is naar mijn mening een zeer slechte keuze en dat is NoSQL. NoSQL heeft zeker de scale-out functie in de architectuur, maar helaas gooi je het kind met het badwater,” zei Zweben.

Alle diensten die SQL voorziet moeten nu geschreven worden op applicatieniveau door de ontwikkelaars, die kostbaar en foutgevoelig, of dat nu aggregatie of joins of transacties. Al deze dingen, plus alle instrumenten rond SQL, moeten worden herschreven en dat is een vergissing.

NoSQL kan geweldig voor eenvoudige webpagina’s, maar als je aan het doen bent een echte app je een SQL-database nodig hebben.

Dus als de keuze is SQL, worden de opties aan of uit te schalen op een eigen architectuur of op Hadoop.

“Mensen over de hele wereld te ontwikkelen op Hadoop en HBase – twee scale-out en open-source-technologieën – dragen bij zoveel IP en technologie op het gebied van zowel de architectuur van Hadoop en HBase, plus alle systemen rondom Hadoop en zijn ecosysteem,” Zweben gezegd.

Onze concurrenten in de NewSQL ruimte, die in wezen scale-out verkopers, moeten ze al die code zelf te schrijven. Ze moeten een gedistribueerd bestandssysteem te schrijven. Ze moeten een snelle kernwaarde store te schrijven. Ze moeten alle andere instrumenten te bouwen.

Zweben zei nieuwe versies en nieuwe functionaliteit voor Splice Machine zal dit jaar bekend worden gemaakt, met inbegrip van het werk op architectonisch extensies zoals in-memory berekening.

Het ACID-compliant product is beschikbaar op een freemium basis voor de test ontwikkelingen en experimenten. Gebruikt in productie-omgevingen, Splice Machine heeft een catalogusprijs jaarlijkse licentievergoeding van $ 5.000 per node.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Hadoop