Overheid schept identiteitskaart agency

De overheid verspilde geen tijd in het begin van de werkzaamheden op de ID-kaart regeling na het wetsvoorstel werd de wet vorige week, een nieuw agentschap dat zal worden belast met de invoering van identiteitskaarten is opgezet.

De ID-kaarten wetsvoorstel is nu op de wet boek na het ontvangen van koninklijke goedkeuring op donderdag. De nieuwe Identity and Passport-service (IPS), die belast is met het beheer van de ID-kaarten regeling, operationeel geworden op zaterdag.

Het wetsvoorstel eindelijk goedkeuring na een deal tussen parlementsleden en leeftijdsgenoten eerder deze week, en het stelt mensen in staat om te kiezen voor het ontvangen van een ID-kaart bij het vernieuwen van hun paspoort tot 2010.

Maar het compromis betekent dat degenen die ervoor kiezen om opt-out zal nog moeten betalen voor de ID-kaart – en hebben hun vingerafdrukken, iris-scans en persoonlijke gegevens genomen en opgeslagen op de nationale identiteit register (NIR) wanneer zij een nieuw paspoort te krijgen.

Charles Clarke, de minister van Binnenlandse Zaken, heeft al aangekondigd dat de Labour-regering de regeling verplicht zal maken als het de volgende algemene verkiezingen en een nieuw agentschap voor de afgifte van paspoorten en ID-kaarten is reeds ingesteld wint.

De positie van chief executive van het nieuwe IPS agentschap, dat de bestaande Britse Passport dienst zal nemen, is nog niet bekendgemaakt, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het verwacht dat de rol later in te vullen in het jaar.

De IPS verantwoordelijk voor de afgifte van identiteitskaarten en het verstrekken van de middelen van de verificatie van de identiteit van individuen voor geaccrediteerde organisaties, het opzetten van de NIR en het bevorderen van het gebruik van ID-kaarten in de publieke en private sector zal zijn.

Clarke zei in een verklaring: “Op basis van de ervaring en de bewezen kwaliteit van de Passport-service, zal de IPS zorgen voor het Verenigd Koninkrijk is in de voorhoede van de wereldwijde drive om de beveiliging van documenten te vergroten, te beschermen grenzen en identiteiten te beschermen voor gebruik door degenen die recht hebben naar hen.”

Maar critici van de ID-kaart regeling hebben gezworen om door te vechten. Phil Booth, de nationale coördinator voor de campagne groep NO2ID, zei dat het probleem is altijd al de nationale identiteit databank in plaats van de kaart geweest.

Hij zei:.. “Miljoenen zijn al fel gekant tegen het Ministerie van Binnenlandse Zaken zal moeten om ze te ronden en hen te dwingen om te vingerafdrukken die thuis aan het publiek de ware aard van de regeling zal brengen Dit is een zelf-destructief beleid om de Poll dwerg tax. ”

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen