Oude kaarten tonen nieuwe richtingen

Bij OSCON, uitgever Open Source Convention O’Reilly’s in Portland, Oregon vorige week, de deelnemers – deelnemers is veel te passief een zelfstandig naamwoord – genoten van de gebruikelijke mix van de ongebruikelijke onderwerpen. Veel technische besprekingen segued hartstochtelijk in de politieke en economische debatten uit de frontlinie van open source: strafrechtelijk onder-gemeld door de mainstream media, werd de conferentie uitvoerig geblogd door touch-typen draadloos netwerk sterren als Jay Lyman, Robert Kaye en Danny O ‘ Brien.

Een van de keynotes dat de meest enthousiasme geroerd werd gegeven door David Rumsey, voorzitter van mapping bedrijf Cartografie Associates en een ware obsessief. Na het verzamelen van zoveel kaarten die zelfs hij moest stoppen, overwogen hij hen te doneren aan een universiteit voor toegang van het publiek – maar het Internet kwam tot een betere inzet lijken. Hij begon het project meer dan vier jaar geleden: het was goed toen, maar met breedband, snelle computers en geweldige graphics nu op grote schaal beschikbaar It’s veranderen in iets groters.

The David Rumsey Map Collection is een online opslagplaats als geen ander. Het heeft meer dan 10.000 antieke kaarten beschikbaar voor gratis toegang, wat reden genoeg voor applaus zou zijn, maar het gaat een lange weg verder dan dat. Door het combineren van zeer krachtige Java browser software en een groot deel van bedachtzaamheid, de site kun je dingen te doen met de kaarten die onuitvoerbaar of onmogelijk met de echte dingen zou zijn. U kunt collecties van thema-afbeeldingen verzamelen, overlay verschillende kaarten met verschillende niveaus van doorschijnendheid, zelfs een platte kaart en projecteren over een reliëfkaart van hetzelfde gebied. Misschien wel het meest spannende, kunt u een kaart van aantekeningen voorzien met je eigen links en gegevens, die andere mensen kunnen zien en volgen. Het is een exacte culturele analoog aan de ideeën van open source: hier is iets goeds, dan kunt u iets nieuws, dat maakt het beter te doen.

Zelfs voor niet-cartografen, dit gaat veel verder dan louter een waardering voor esthetiek. De volgende grote stap voor het internet – of hoe we ervoor kiezen om de wereldwijde mix van processors, real-time sensoren en mobiele communicatie banden waarin de huidige Net evolueert noemen – zal zijn om zich stevig te koppelen aan de echte wereld. Objecten niet ideeën, dingen geen gegevens, zal de fundamentele werking items van het nieuwe netwerk worden – en de manier waarop je de echte wereld te koppelen aan die van de ideeën is door middel van kaarten.

Ik heb geen twijfel dat op enig moment in de toekomst zal er een universele wereldwijde atlas online die ons gekozen portaal tussen de virtuele en de echte zal zijn. Er is zoveel data wanhopig te worden gezien, zoveel diensten die geografisch verbonden zijn, en het is zo’n natuurlijke manier om te werken dat de evolutie naar een echte virtuele wereld onweerstaanbaar zal zijn. U kunt nu al zien hoe dit werkt met een aantal van de online mapping bedrijven streetmap.com zoals lokale diensten koppelen en kunt u terecht op luchtfoto’s om ze te vergelijken met de kaart zelf. Maar dit is een bleke voorafschaduwing van wat ik wil – waar is de weeroverlay, waar de verkeerscongestie en het openbaar vervoer voorwaarden, de route vinden? En waar is de veel beloofd en nooit aankomen wereld van commerciële geografische informatiesystemen (GIS) laten zien winkels, geldautomaten, bioscopen – leven allemaal met hun speciale aanbiedingen en toegankelijkheid gedetailleerd?

Dit is niet gebeurd, want het is zo ver buiten één commercieel bedrijf te creëren als het internet was zelf. Maar met open-source ideeën, kunnen mensen hun ideeën toe te voegen aan de mix als ze willen. Degenen met iets laten zien in staat om het te laten zien zal zijn – decoratieve kaart brengen van de CO2-uitstoot van de zeespiegel voorspellingen, en die voorspellingen op de kaart van Londen? De mogelijkheden voor nieuwe diensten gebaseerd op een open atlas zal enorm zijn, zodra niemand zich zorgen te maken over de bouw van de basisinfrastructuur.

Natuurlijk is er de eindeloze hoofdpijn van de rechten en intellectueel eigendom te maken over – maar je hoeft niet om terug te gaan te ver naar een nieuwe plek om te beginnen te vinden. Er is geen manier dat de grote bibliotheken en collecties van de wereld in staat zijn om de trek naar elk punt zij bezitten digitaliseren en zet de resultaten online te weerstaan ​​zal zijn. The David Rumsey Map Collection toont slechts een glimp van wat kan worden gedaan – en, als we mogen mixen en matchen van onze tools en technieken, wat er zal gebeuren. Maar niet mijn woord te geloven – ga en kijk voor jezelf. In mijn ervaring en die van anderen, zult u weg zijn voor bepaalde tijd.

biografie

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip