OpenStack: enterprise-ready cloud-architectuur

mul-ti-plexer-er. zelfstandig naamwoord. Inrichting, in de elektronica, die synthetiseert uiteenlopende datasignalen in één uniform output. de website multiplexer fuseert verschillende perspectieven, mediatypen en gegevensbronnen en synthetiseert ze in een duidelijke boodschap, via een gesponsorde blog.

de website multiplexer stelt marketeers in staat om direct verbinding met de website van de gemeenschap door hen in staat om te bloggen op de website publishing platform. Inhoud op de website multiplexer blogs wordt geproduceerd in samenwerking met de sponsor en is geen onderdeel van de redactionele inhoud van de website.

Het eerste deel, van dit artikel vertelde de oorsprong van OpenStack en beschreef de filosofie achter de architectuur. Het gaf een kort overzicht van enkele van de belangrijkste OpenStack componenten en de specifieke functionaliteit verschaft. Hier zijn de overige componenten binnen de OpenStack pak

OpenStack’s Dashboard component is in eerste instantie bedoeld om een ​​web-based grafische interface om de Nova Compute service. In de afgelopen releases het toepassingsgebied is uitgebreid tot de belangrijkste user interface voor een groot aantal van de OpenStack diensten, waaronder Nova, Swift en Keystone geworden. Het dashboard biedt gebruikers de mogelijkheid te voorzien en beheren van cloud-gebaseerde middelen binnen de OpenStack-ecosysteem en biedt ondersteuning voor integratie met systemen van derden, zoals facturering en monitoring software.

Identity management is een fundamentele eis van elke onderneming systeem dat meer dan een enkele gebruiker ondersteunt. Keystone implementeert een dergelijke dienst en onderhoudt een centrale database van de gebruikers, diensten die beschikbaar zijn binnen de OpenStack-platform, en een in kaart brengen van diensten elke gebruiker toestemming heeft om toegang. Het voorziet in een uniform authenticatie systeem in alle OpenStack componenten, en integratie ondersteuning voor externe directory services zoals LDAP.

Glance levert diensten aan te maken, op te slaan en op te halen virtuele machine beelden en bijbehorende metadata in een OpenStack omgeving. Hoewel kan worden gebruikt op schijf templates en virtuele machine backups, blik niet direct verantwoordelijk is voor opslag. Het kan worden geïntegreerd met verschillende backend opslagsystemen, van eenvoudige bestandssysteem bezwaar storage diensten zoals Swift.

Ceilometer is een kader voor gegevensverzameling gebruikt voor het bewaken en meten van verschillende interne metrics (zoals CPU en het netwerk gebruik) binnen een OpenStack cloud. Door samenvoeging van het gebruik en de prestatiegegevens over tientallen datapunten binnen de cloud verzameld, kan ceilometer uiterst gedetailleerd inzicht in specifieke gebruik van bronnen te bieden en kunnen eventuele knelpunten te identificeren. Het kan ook resource accounting in situaties waar het gebruik van resources is factureerbare.

Warmte is een template-gedreven orchestration engine vergelijkbaar met CloudFormation AWS. Het kan worden gebruikt door toepassingen ontwikkelaars eisen infrastructuur te definiëren en te automatiseren provisioning en implementatie van cloud-infrastructuur die nodig is om hun applicaties te draaien.

nieuwste component OpenStack’s, Trove is een schaalbare en betrouwbare cloud-based database-as-a-Service ondersteuning voor zowel relationele en niet-relationele database engines. Het doel is om de last van complexe administratieve taken die gewoonlijk geassocieerd met het beheren van high-performance database-systemen te verminderen.

Met meer dan 120 bedrijven die ondersteuning en meer dan 1200 actieve ontwikkelaars bijdragen code naar de nieuwste release, OpenStack blijft bloeien. In slechts vier jaar OpenStack heeft zich ontwikkeld tot een uitgebreide, veelzijdige toolkit aan robuuste en uitbreidbare cloud-bouwelementen in staat te drijven zelfs de grootste zakelijke cloud. Met belangstelling voor private cloud-technologie toeneemt, OpenStack’s flexibel ontwerp, open architectuur en interoperabiliteit feature set bieden dwingende redenen waarom het een prominente plaats binnen de moderne onderneming moet in het bezit.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Horizon (dashboard)

Keystone (Identity Service)

Glance (Afbeelding Service)

Ceilometer (telemetrie)

Heat (Orchestration)

Trove (Database Service)

De toekomst