Open source wint de dag weer in München

De autoriteit het uitvoeren van de Duitse stad München, bekend om ditching Windows in het voordeel van een eigen bodem Linux OS is een open-source software suite om e-mail en agenda te behandelen voor haar personeel gekozen.

De stad München heeft gekozen voor de Enterprise Kolab groupware software te gebruiken om e-mail, agenda, taken en lijsten met contactpersonen te beheren.

De beslissing komt kort na het concilie een negen jaar durend project om meer dan 14.800 van zijn pc’s te migreren van Windows naar limux, een custom build van Ubuntu afgerond – een keuze van de projectleider beschreven als zijnde niet over geld te besparen, maar over vrijheid van lock- in.

Limux projectleider Peter Hofmann gesignaleerd op het moment dat de stad München zijn best zou doen niet te laten zich te afhankelijk van een enkele technologieleverancier geworden weer.

“We zagen vanaf het begin dat als je alleen vertrouwen op een bijdrage aan uw besturingssysteem, uw office-systeem en uw infrastructuur te leveren, je vastzit met het,” zei hij.

De overstap naar Kolab maakt deel uit van de raad MigMak project is gepland volledig te zijn tegen het einde van 2014, volgens de documenten inschrijving. De migratie zal worden beheerd door Kolab partner ESG.

Wat goedkoper is – met behulp van open source of Microsoft’s software? De software reus en de stad München zijn gekomen met zeer verschillende antwoorden.

De raad limux en de resterende Windows-pc’s – die het voor compatibiliteit redenen heeft gehouden – zal lopen Kolab Enterprise 13’s desktop en web client.

Kolab Enterprise 13 werd uitgebracht in december voor Red Hat Enterprise Linux, met ondersteuning voor andere platformen later worden toegevoegd.

De groupware suite van Kolab Systems AG in Zwitserland, werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het Duitse Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging.

Hoewel het besluit van München naar Windows te verlaten was niet financieel gemotiveerd, München zei dat de overstap naar open source software heeft opgeslagen meer dan € 10 miljoen.

HP een rapport in opdracht van Microsoft, dat de verschuiving naar limux en OpenOffice beweerde zou kosten München drie keer meer dan de officiële cijfers – hoewel München wees op het rapport was gebaseerd op een aantal gebrekkige veronderstellingen, zoals aanzienlijk overschat het aantal medewerkers werken het project.

Echter, limux project lead Hofmann toegegeven weg verschuift van Windows was een moeilijk proces geweest, aangezien de raad worstelde met het opnieuw configureren van een infrastructuur bezaaid met proprietary formats en protocollen om lekker te spelen met limux en gratis software.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

De stad München was niet in staat om commentaar te geven op dit moment.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Nee, Microsoft, open source software is echt goedkoper, dringt München; Infosys opent nieuw kantoor in München na de BMW zege

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Meer over München

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip