OAIC privacy klachten doorgeven 4000

Meer dan 4.000 privacy klachten werden in de loop van het boekjaar eindigend op juni 2014 met het Bureau van de Australische Information Commissioner (OAIC) ​​ingediend, met de 183 procent stijging grotendeels het gevolg van de nieuwe privacywetgeving.

In wat waarschijnlijk het laatste jaarverslag in zijn korte vierjarige leven is, de OAIC bleek dat het 4239 privacy klachten gedurende de periode van 12 maanden, een duidelijke stijging ten opzichte van de 1496 klachten die zij vorig jaar ontving had ontvangen.

De Australië Information Commissioner professor John McMillan zei dat de stijging van de privacy klachten was grotendeels te wijten aan de, wijzigingen in de Privacy Act, in maart.

Er was een grotere nadruk dit jaar op bescherming van de privacy, als gevolg van het begin maart 2014 van de belangrijkste hervormingen van de Privacy Act, “zei hij.” De veranderingen die gericht zijn op privacy wetgeving te moderniseren in reactie op de ontwikkelingen in de technologie, data-acquisitie en management, binnenlandse en wereldwijde informatiestromen, en verhoogde de gemeenschap privacy bewustzijn en zorg.

De OAIC bleek ook dat deze afgeeft een record aantal klachten en beoordeling applicaties, terwijl ook het beheer van de sluiting snelheid van zaken te verhogen tijdens de 12 maanden eindigend juni 2014.

In haar 2013-14 jaarverslag (PDF), de OAIC zei dat het afgerond 646 Information Commissioner reviews, een stijging van 54 procent ten opzichte van vorig jaar. Het verminderde ook de achterstand van de beoordelingen en klachten die bestonden aan het begin van het verslagjaar, 206-40 dagen.

McMillan zei de OAIC made “uitstekende vooruitgang” in het oplossen van de vrijheid van informatie (FOI) zaken, met bijzondere aandacht voor de afronding van de oudere gevallen, het begin van de beoordeling van de nieuwe gevallen, en informele oplossing door middel van OAIC geleide discussie en onderhandeling tussen de partijen.

“De OAIC was zeer verheugd met deze omslag in individuele behandeling van de zaak. Dit succes komt voort uit twee jaar na de OAIC actief zoeken en uitproberen van verschillende methoden op een efficiënte behandeling,” zei hij.

De OAIC verwerkte ook 2456 verlenging van de termijn verzoeken en kennisgevingen, en reageerde op 1903 telefoon en schriftelijke vragen over FOI.

De gemiddelde doorlooptijd voor de privacy van klachten werd verlaagd met 44 procent tot een gemiddelde van 86,7 dagen. De privacy werklast omvatte ook een 30 procent stijging van de schriftelijke vragen aan 2455, een stijging van 9 procent in de telefoon vragen aan 11.737, een 16 procent stijging van de data-inbreuk kennisgevingen aan 71; en een 60 procent stijging van de privacy-audits naar acht.

Australische overheid, financiën en krediet rapportage lichamen waren de meest geklaagd over sectoren in de loop van het jaar. Meer in het bijzonder, organisaties en instanties die het grootste aantal klachten waren de Department of Immigration and Border Protection, Veda Advantage Information Services en Solutions, en Cbus Superannuation. Australië vier grote banken werden ook vermeld in de top 10 organisaties die de meeste klachten ontvangen.

De klachten waren rond thema’s met betrekking tot persoonlijke gegevens worden verzameld, gehouden, gebruikt of openbaar gemaakt door een organisatie; persoonlijke informatie wordt behandeld door een Australische overheidsinstelling op een manier die niet in overeenstemming met de Australische privacybeleid en kredietwaardigheid informatie waarover kredietverstrekkers en credit rapportage agentschappen verkeerd wordt gebruikt.

In 2013-14, de OAIC sloot 64,7 procent van de klachten, zonder onderzoek, wat betekende dat ze werden doorverwezen naar een organisatie of instantie die in staat zijn om hen te helpen was, en slechts 10,8 procent van de klachten vereist onderzoek.

“De belangrijkste belang van bijna alle klagers en aanvragers is om een ​​snelle oplossing van de kwestie in termen voor hen aanvaardbaar en met de minste formaliteit. Meeting deze verwachting heeft in de voorhoede van OAIC case handling,” zei McMillan.

Gedurende het jaar, de hervormingen van de Privacy Act in werking getreden maart, dus er was een verhoogde focus op de bescherming van de privacy. Dit kwam tot uiting door de 30 procent toename van het aantal schriftelijke privacy onderzoeken en een flinke 183 procent toename van het aantal klachten over privacy de OAIC ontvangen gedurende het jaar. Het was opvallend dat voor de eerste keer, twee belangrijke datalekken resulteerde in een groot aantal individuele klachten die bij de OAIC wordt ingediend.

Het hele jaar door, de OAIC gereageerd op specifieke privacy vragen van de Australische regering en de Australian Capital Territory overheidsinstellingen, particuliere organisaties en individuen.

Het rapport toonde ook aan dat agentschappen en ministers die onder de FOI Act ontving 28.463 FOI verzoeken gedurende het jaar, een stijging van 14 procent ten opzichte van het voorgaande jaar – het hoogste stijgingspercentage sinds de hervormingen van 2010.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Het Department of Immigration and Border Protection (DIBP), het Department of Human Services (DHS), en het Department of Veterans ‘Affairs (DVA) samen nog steeds de meerderheid van de FOI verzoeken ontvangen, die samen 70,2 procent van het totaal. Individueel, de DIBP, DHS en DVA ervaren respectievelijk toename van 26,1 procent en 22,2 procent en een verlaging van 13,3 procent ten opzichte van 2012-13.

Het grootste deel van de aanvragen tot deze bureaus waren van klanten of klanten die de toegang tot documenten met hun eigen persoonlijke informatie of het dossier informatie. In feite is het aantal niet-persoonlijke informatie aanvragen groeide met bijna 13 procent dit jaar. Agentschappen en ministers besloten 23.106 verzoeken, en toegang tot documenten werd verleend, geheel of gedeeltelijk, in iets meer dan 86 procent van alle aanvragen bepaald.

Ondertussen zijn de kosten voor de overheid van het beheer van de FOI Act daalde met 7,5 procent ten opzichte van AU $ 41.837.000 op totaal van AU $ 45.231.000 van het vorige jaar. Deze daling vond plaats ondanks een stijging van 6,2 procent in de verzoeken bepaald en een stijging van 10,4 procent in de verzoeken afgerond ten opzichte van dezelfde periode.

Ondertussen, kwesties die in FOI klachten in de loop van het jaar wordt omringd vertragingen bij de verwerking, onbevredigende klantenservice, en agentschap niet verzoek te erkennen.

“Dit jaar was het derde volledige werkingsjaar voor de hervorming van de FOI Act die begon in november 2010. algemene indruk Het OAIC is dat FOI principes zijn over het geheel genomen, beter begrepen en gerespecteerd in heel de overheid. Er is echter nog ruimte voor verbetering “, aldus McMillan.

Het jaarverslag 2013-14 wordt verwacht dat de laatste voor de OAIC te zijn. Tijdens de federale begroting, werd aangekondigd dat het; OAIC zal worden opgeheven; einde van het jaar, en in plaats daarvan de functies zullen worden herverdeeld onder vier andere overheidsinstellingen.

De OAIC FOI verdiensten review-functie zal worden overgedragen aan de Administrative Appeals Tribunal (AAT), en de AAT zal de eerste laan van externe verdienste beoordelingen van FOI beslissingen. De Commonwealth Ombudsman zal als enige verantwoordelijk voor het onderzoeken van FOI klachten te hervatten. De procureur-generaal van de Afdeling zal op de functie van de uitgifte van FOI richtsnoeren voor agentschappen en het verzamelen en vergelijken FOI statistieken van de OAIC nemen. Terzelfder tijd zal de afhandeling van privacy vraagstukken worden toegediend aan de snel-to-be-gevestigde Bureau van de Privacy Commissioner.

“OAIC opdrachtgevers en medewerkers hebben snel gehandeld om de beslissing van de overheid uit te voeren. We hebben toch erg trots op de OAIC’s aanzienlijke staat van dienst”, aldus McMillan.

De OAIC visie heeft Australië, waar privacy en toegang tot informatie rechten worden gerespecteerd en de publieke sector informatie wordt beheerd in het algemeen belang geweest. We kijken naar deze visie wordt door anderen naar voren genomen, en de oprichting van het kantoor van de Australische Privacy Commissioner vanaf 1 januari 2015.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer