NZ plannen NBN beleggingsmaatschappij

De Nieuw-Zeelandse regering heeft plannen aangekondigd om een ​​staatsbedrijf beleggingsmaatschappij die haar $ 1500000000 National Broadband Network initiatief zal speerpunt te maken aangekondigd.

NZ Communications Minister Steven Joyce (Credit: NZ Govt)

Het land van de Communications minister Steven Joyce kondigde het plan vanmorgen. verscheidenheid van telco’s, nutsbedrijven en andere organisaties op regionaal;; het geld zou beschikbaar op een betwistbare model naar een basis worden gemaakt in een reeks van “publiek-private samenwerking”.

Het is open voor iedereen. Dit is de schoonheid van het voorstel. Het is heel inclusive

Open access “dark fiber” technologie gebruikt zou worden, wat betekent; bedrijven gelijke toegang hebben tot het netwerk.

Joyce zei dat het staatsbedrijf investeringsmaatschappij (Crown Fibre; Investment Co of CFIC) zullen de investeringen van de overheid te rijden en, zal samenwerken met de particuliere sector mede-investeerders die, implementeren en bieden toegang tot de infrastructuur. De NZ regering verwacht dat particuliere aanbieders om haar fondsen te passen, het creëren van een $ 3000000000 landelijke regeling over het algemeen, hoewel sommige, hebben de totale factuur van $ 5000000000 zetten.

Ongeveer 25 dorpen en steden zullen naar verwachting profiteren, variërend van, de kleinste Oamaru, met 12.500 inwoners, naar Auckland, waarin; heeft 1,2 miljoen inwoners. Joyce zei dat de voorgestelde Raad van Crediteuren zou werken “een open, transparante en betwistbaar proces om lokale partners te selecteren”.

Partners worden geselecteerd op de volgende criteria

Ontwerpvoorstellen over het formaat van deze “Local Fibre Companies”, zijn ook geplaatst op het ministerie van Economische Ontwikkeling; website. Ze tonen de regering is voorstander van de retail telco’s hebben, een klein deel van de nieuwe regionale LFCs, met de CFIC de belangrijkste; speler.

De overheid heeft de industrie gegeven tot 27 april te maken; opmerkingen over de voorgestelde Raad van Crediteuren. Industry respons tot nu toe lijkt; gunstig. Reports voor kabinet zal worden gemaakt in mei en juni. De CFIC zal in juni worden benoemd, RFP’s uitgegeven in augustus, en voorstellen uitgebracht, in oktober, met de eerste beslissingen te wijten in januari 2010.

Ernie, Newman, chief executive van de Telecom Users Association (TUANZ), zei dat het papier van de minister was op de top eind van zijn; verwachtingen. “Het bevat een duidelijke structuur voor de voorgestelde partnerschappen en, informatie die ze nodig hebben om te komen met regionale basis,, zal de potentiële partners in de particuliere sector al het geven voorstellen,” zei hij.

Hij vertelde de website.com.au hij verwachtte telco’s en power line ondernemingen; “significante biedingen” in te zetten. Er zouden ook lokale investeerders, raad projecten en andere; providers. “Het is open voor iedereen Dit is de schoonheid van het voorstel Het is;.. Zeer inclusieve,” zei hij.

Het zal resulteren in een vrij snelle implementatie van breedband in Nieuw-Zeeland. Het feit dat het is gegaan in een investering model is goed zoals het biedt flexibiliteit, wat leidt tot een snelle levering van diensten

De hoeveelheid extra vezels dekking worden voorgesteld; de voorgestelde kapitaalstructuur; commerciële haalbaarheid van het voorstel; Consistentie met de overheid doelstellingen, Track-record van de partner

Hij heeft echter waarschuwen dat sommige potentiële aanbieders zouden kunnen vinden, de oorspronkelijke deadline voor inzendingen uitdagend, maar de; bedoelingen regering was zo goed gesignaleerd, ze moeten zijn; voorbereid. Newman ook aan toegevoegd dat de overheid te bescheiden zou kunnen zijn, met het doel ervan, het toevoegen van de breedband wordt uitgerold, zouden anderen willen komen aan boord, waardoor een hogere penetratie eerder.

Internet NZ president Peter Macaulay noemde de voorgestelde set-up, uitstekende Het zal resulteren in een vrij snelle uitvoering van breedband in “.”, Nieuw-Zeeland. Het feit dat het is gegaan in een investering model is, goed, want het biedt flexibiliteit, wat leidt tot een snelle levering van, de diensten, “vertelde hij de website.com.au.

Hoogspanningslijnen bedrijf Vector is al aangelegd 500km van vezels, kabel in Auckland CBD en breidt dat netwerk door een extra, 300 km, als onderdeel van een overeenkomst met Vodafone. CEO Simon Mackenzie zei dat zijn bedrijf zou maken, inzendingen voor de overheid, maar het zou oktober voordat het zijn, zou inschrijving voor eventuele projecten.

Tot nu toe dit aantrekkelijk blijft voor ons. Over het algemeen dit; [aankondiging] is een positieve stap voorwaarts “, zei hij Vector had geen,. Begroting of het doel van de fondsen is aangevraagd, veel te zeggen zou afhangen, de vermogenspositie met CFIC, plus problemen van de prijs, regelgeving, en toegang.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Maar zijn glasvezelnetwerk met Vodafone liet een manier. “We zien hebben we een basis om af te benutten”, zei hij.

De aankondiging van vandaag wordt gezien als een klap voor Telecom, die met; andere telco’s had gewaarschuwd, in een rapport van Castilië, de overheid, het beleid zouden hun eigen investeringsplannen bedreigen. Echter, Telecom vanmiddag bevestigde een eerdere verandering; hart en verwelkomt de voorstellen, zegt dat het keek uit naar, het werken met overheidsgeld om haar plannen te nemen te vullen; breedband nog verder, met inbegrip van de gebieden die niet zijn; commercieel haalbaar is.

Chief executive Paul Reynolds zei dat de telco zou beoordelen en, de voorstellen van de overheid in detail te evalueren als het begint om, voor te bereiden zijn eigen formele indiening. “In het bijzonder, zal Telecom worden herziening van de mogelijkheden die het; initiatief presenteert om te werken met de voorgestelde CFIC op de te verlengen; bereiken van Telecom eigen supersnelle breedbandnetwerken en te gebruiken, de glasvezelnetwerken anderen kunnen bouwen”, voegde hij eraan toe.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’