NZ debatten over copyright Bill ‘three strikes’

De Nieuw-Zeelandse Commerce Select Committee heeft verder bewijs gehoord in haar evaluatie van de Copyright amendement Bill deze week, met internet orgaan van de industrie InternetNZ en de Nieuw-Zeelandse Labour Party uiten tegen het loskoppelen van gebruikers gevangen inbreuk op het auteursrecht.

De NZ Commerce Select Committee heeft bewijs gehoord wat erop wijst dat het loskoppelen van internet gebruikers wegens schending van het auteursrecht is over de top. (Nieuw-Zeeland afbeelding kaart door Marcus Holland-Moritz, CC BY-SA 2.0)

De Copyright (Inbreukmakende File Sharing) Wijziging Bill verscheen voor Nieuw-Zeeland Parlement in februari, met relevante argumenten sluiten in juni.

Het wetsvoorstel bevat wetgeving die zou maken internet service providers (ISP’s) uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor schendingen van hun gebruikers, met een “three-strike” systeem toe te passen. Onder de drie strike-beleid, een gebruiker gevangen inbreuk drie keer zouden boetes en een mogelijke zes maanden durende afsluiting van de ISP worden geconfronteerd.

InternetNZ maakte zijn presentatie aan de Commerce Select Committee gisteren, met het beleid van regisseur Jordan Carter zegt dat het loskoppelen van de gebruikers als een straf was van de lijn.

“Mensen gebruiken het internet voor een enorm scala aan belangrijke economische en maatschappelijke taken. Het afsnijden van hun rekeningen is te vergelijken met het verbieden van iemand uit het gebruik van het postsysteem omdat ze werden betrapt posten gekopieerde muziek-cd’s,” zei Carter.

Nieuw-Zeeland van de Arbeid MP Charles Chauvel echode positie InternetNZ’s zeggen dat, terwijl de drie-strike beleid gemaakt “een klein greintje verstand”, de vering was onuitvoerbaar en onnodig.

“Het is ook verdedigbaar dat de opschorting van de toegang tot internet schendingen van belang de mensenrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting en vergadering,” Chauvel toegevoegd.

Toch heeft de Nieuw-Zeelandse Law Society zei dat de voorgestelde drie-strike systeem was te toegeeflijk, maar pleit voor een permanent verbod op het auteursrecht overtreders, aldus TechRadar.

Het wetsvoorstel heeft parallellen met de lopende copyright zaak tussen lokale ISP iiNet en de Australian Federation Against Copyright Theft of AFACT.

Het Commerce Select Committee zal blijven bewijzen te horen, met een rapport worden uitgebracht in medio oktober.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze