NYT’s David Pogue mee Yahoo leiden nieuwe consument tech merk

David Pogue, een bekende tech columnist van de New York Times, is het verlaten van de legendarische krant voor een nieuwe onderneming op Yahoo – een beweging die volumes meer dan alleen een nieuwe baan aan een nieuw project spreekt.

Aangekondigd door CEO Marissa Mayer op maandagochtend, zal Pogue te leiden “een belangrijke uitbreiding van de consument tech dekking op Yahoo en kolommen, blog posts en video verhalen die de gadgets, apps en technologie die de bevoegdheden van het dagelijks leven van onze gebruikers ‘demystificeren te publiceren.”

Die beschrijving boort nu standaard retoriek Mayer over bedrijfsstrategie Yahoo’s gebaseerd, aan het ondersteunen van “dagelijkse gewoonten,, zoals het controleren van e-mail, aandelen, weer, en nieuws Het initiatief versterkt ook Yahoo’s digitale media inspanningen -;. Doelen die hebben geweest in plaats goed, voordat Mayer aangekomen bij het toenmalige belegerde tech bedrijf in juli 2012.

Echter, terwijl nog steeds een werk in uitvoering, is het verdedigbaar dat deze doelen waren zelfs niet dicht bij volledig wordt uitgewerkt en gerealiseerd tot Mayer op het kantoor van de chief executive nam.

Pogue lijkt in te stemmen, de opmerking in een Tumblr post (uiteraard) dat terwijl hij “met een aantal snelle kicks” heeft gegeven aan Yahoo door de jaren heen, de Sunnyvale bedrijf is nu de place to be in Silicon Valley.

Vertrekkend vanuit de Grey Lady is geen kleine beslissing op zich – zij het valt in lijn met misschien een verrassende trend van high-profile journalisten verlaten van gevestigde publicaties voor nieuwe ondernemingen door de titanen in zowel de vallei en op Wall Street gefinancierd. (Kijk maar naar Glenn Greenwald’s vertrek uit The Guardian vorige week.)

Ongeacht, Pogue credits Mayer de eerste plaats voor dat de dynamische en stemming shift, beschrijft in principe wat iedereen na te denken over hoe ver Yahoo is gekomen (althans vanuit het perspectief van een buitenstaander) in twee korte jaar

Dit is een bedrijf dat is jong, nieuw leven ingeblazen, agressief – en, onder leiding van Marissa Mayer’s, scheermes-gericht, voor het eerst in jaren. Sinds ze nam meer dan een jaar geleden, heeft Yahoo haar positie als de nummer 1 meest bezochte website ter wereld herwonnen. Ze toezicht briljante revisies van meerdere Yahoo sites en apps, en had de moed om het afsluiten van de verlaten degenen.

Boven alles, ze creëerde een “try stuff” sfeer. Ze noemt Yahoo ‘s werelds grootste opstarten. “Mensen kunnen echt een verschil daar. Yahoo krijgt 12.000 cv’s per week van medewerkers would-be. Het is duidelijk, kan underdog status van een ongelooflijk motiverende kracht. En voor mensen die graag coole nieuwe dingen te maken – ik ben onder hen – te werken aan de nieuwe Yahoo te bouwen is een zeer aantrekkelijke propositie.

Een lanceerdatum voor Yahoo’s uitgebreide tech dekking is nog niet bekendgemaakt, maar Pogue merkte hij zal beginnen bij Yahoo binnen een paar weken.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Yahoo: Fix je cultuur en beter telewerken gereedschappen; Wat als meer Amerikanen werkte van huis, is het kantoor doden voor iedereen, maar Yahoo?

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval