Nvidia onthult hyperscale datacenter platform voor diep leren

Nvidia verbinden van de punten binnen zijn datacenters met het debuut van een nieuw platform ontwikkeld om machinaal leren effici├źnter aan te pakken.

Het onderzoek lab zal de thuisbasis van een 512-qubit kwantumcomputer gebouwd door Canadese bedrijf D-Wave Systems.

De doelen voor Nvidia’s end-to-end hyperscale datacenter platform zijn tweeledig.

De eerste is om ontwikkelaars te stimuleren diep leren netwerken en slimme apps geworteld in de kunstmatige intelligentie technieken te bouwen. Dat leidt naar de tweede doelstelling, die is het aanbieden van nieuwe versnellers voor het inzetten van diepe neurale netwerken in datacenters.

Suggereert mogelijkheden in overvloed van auto’s tot de gezondheidszorg, Nvidia CEO en mede-oprichter Jen-Hsun Huang ging zelfs zo ver om machine learning te beschrijven als “de grote computational uitdaging van onze generatie.”

De kunstmatige intelligentie race is op “, zei Huang schreef in de aankondiging van dinsdag.” Machine learning is zonder twijfel een van de belangrijkste ontwikkelingen bij het berekenen van vandaag, op de schaal van de pc, internet en cloud computing.

Nvidia heeft nu twee accelleratorkaart opties op de tafel voor de volgende taken: het hoger-end Tesla M40 GPU voor de implementatie van diepe neurale netwerken en de lagere-power M4, een kleinere form-factor gemaakt voor machine learning, maar ook het routine streaming en video processing.

Nvidia is ook het samenstellen van een suite van tools samengesteld voor ontwikkelaars en managers van datacenters, waarvan de meeste vertrouwen op de GPU-aangedreven technologie voor de verwerking, het formaat en transcoderen foto’s en video.

Huang al stiekem in een paar hints over langetermijnplannen van de grafische chip maker op een solide derde kwartaal de winst rapport van het bedrijf vorige week gepubliceerd.

“Virtual reality, diep leren, cloud computing en autonoom rijden ontwikkelen met een ongelooflijke snelheid en we spelen een belangrijke rol in alle van hen,” Huang schreef, in voorbereide opmerkingen.

De Silicon Valley reus is handelen met kracht op het enterprise data center en machine learning ambities vaak in het afgelopen jaar.

In november vorig jaar, Nvidia introduceerde een super-geladen Tesla GPU-accelerator, aangeprezen om de snelste tot nu toe bij het loslaten evenals meer staat de behandeling van complexe analyses en wetenschappelijke berekeningen zijn.

Dit voorjaar, Huang onthuld verschillende nieuwe technologie├źn voor het bevorderen van diep leren te midden van de GPU Technology Conference.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Naar aanleiding van de Titan X-platform voor mobiele gaming, de Pascal GPU serie kwam met de belofte om de snelheid van deep learning toepassingen vertienvoudigd ten opzichte van voorgaande Maxwell processors Nvidia’s.

In augustus, Nvidia versterkt haar Grid platform voor virtuele desktops en applicaties met het debuut van versie 2.0, belooft zowel de levering van de meest grafisch intensieve apps ooit evenals dubbele zowel de prestaties en de gebruiker dichtheid dan zijn voorganger, nu waardoor tot 128 gebruikers per server.

Nvidia ook tikte Microsoft Azure als de eerste cloud-dienstverlener naar Grid 2.0-mogelijkheden en versnelde computergebruik bieden.

De Tesla M40 GPU gaspedaal en hyperscale Suite-software zijn gepland uit te rollen voor het einde van 2015, terwijl de M4 GPU is gekoppeld aan het schip tijdens het eerste kwartaal van 2016.

Afbeelding via Nvidia

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro