NSW Education SAP uitrol lijdt vertragingen en kostenoverschrijdingen blowout

Een deadline voor de revisie van de erfenis van HR, financiën en payroll-systemen in de New South Wales departement Onderwijs en Gemeenschappen (DEC) is opnieuw naar buiten geduwd om later in 2014 te midden van een cost klapband van AU $ 386.000.000 tot naar schatting AU $ 458.700.000.

De LMBR project werd ingesteld op 15-jarige erfenis financiën, human resources en payroll-systemen te vervangen door SAP-systemen. Het project is opgedeeld in twee fasen uit te rollen meer dan acht jaar, met de laatste fase komt op in 2014.

De eerste fase van de implementatie van financiële systemen in de nationale en regionale kantoren en in TAFE NSW werd voltooid in 2010. Toen het tijd voor de uitrol van de systemen in de scholen kwam, de uiterste datum voor dit deel van het project werd geduwd, oorspronkelijk in 2011, totdat november van dit jaar, volgens een rapport van de NSW auditeur-generaal (PDF), als gevolg van het ontwerp complexiteit, legacy systeem integratie vraagstukken en een scope toename van nodig om de legacy-systemen te ontmantelen.

De afdeling heeft ook besloten om de uitvoering van de financiële en HR / payroll-systemen in uitvoerende tak december splitsen omdat het ‘niet praktisch’ in een keer uit te voeren, en uitgestelde de levering van de HR- en payroll-systeem tot 2014.

De uitrol van het management en financiën systemen zal naar verwachting 229 scholen te bereiken door deze maand, maar de uitvoering van de HR / payroll en financy systemen om de meer dan 2000 scholen in heel NSW wordt niet naar verwachting worden afgerond pas enige tijd in 2014, na de extra upgrades zijn gemaakt om systemen in TAFE NSW.

Het rapport bleek ook dat, terwijl het project in eerste instantie werd verwacht dat de kosten AU $ 386.000.000, werd het budget verhoogd tot $ 397.000.000 in het afgelopen boekjaar AU om nieuwe eisen van TAFE NSW tegemoet te komen.

Ondanks de stijging van de kosten, de audit rapport zei dat de nieuwe systemen zou de afdeling, scholen en TAFEs om hun werknemers beter te beheren, en zei dat het succes van andere hervormingsprogramma’s in het departement waren afhankelijk van het succes van het LMBR project.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze