NSA en Mexico: ontbrekende feiten, verslaggevers zijn poppen op touw Snowden’s

Het probleem met al deze Snowden lekken is dat journalisten en bloggers reageren als marionetten aan een touwtje. De verontwaardiging-van-de-dag is geweldig voor onze aandacht economie, en het doet geen pijn als de wekelijkse dosis van jammeren sticks aan de Amerikaanse overheid. Dat is gewoon een bonus.

Het probleem is dat veel van deze braying, janken, rechtvaardig verontwaardigd journalisten en bloggers hebben geen perspectief, zodat ze voeden vanaf de Rusland-running Snowden’s uitgestoken hand en dansen op zijn heiliger-dan-thou tune zonder toepassing van enige kritisch denken (of eigenlijke onderzoek).

Neem de meest recente verontwaardiging. Blijkbaar, de NSA is bespioneren voormalige Mexicaanse president Felipe Calderon. Nu, als dat de hele waarheid en niets dan de waarheid waren, verontwaardiging zou zijn in orde geweest.

Maar de waarheid is dat Calderon is niet precies speelt fair zichzelf. In feite, vier jaar geleden, ik bedekt Calderon in detail, omdat hij op heterdaad betrapt, het stelen van Amerikaanse informatie.

Laten we graven in dat verhaal voor een moment, zodat je kunt leren over hoe veel van een stellaire staatsman Calderon was tijdens zijn jaren in (en het krijgen in) kantoor.

Het Amerikaanse president George W. Bush, de Canadese premier Stephen Harper, en de Mexicaanse president Felipe Calderón waren bijeen op een Noord-Amerikaanse leider’s Summit in het Windsor Court Hotel in New Orleans. Leden van de Mexicaanse delegatie werden ontmoeting met president Bush en het hogere personeel in een vergaderzaal in het Windsor Court.

Als iets van een security inspanning (vermoedelijk om er zeker van foto’s en opnames te maken niet de kamer verlaten), werd iedereen verplicht om zijn of haar BlackBerry (en andere apparaten van de Palm Treo generatie) op een tafel buiten de kamer te deponeren. BlackBerry betekende nog iets terug toen.

In feite, BlackBerry betekende zo veel dat één Rafael Quintero Curiel, een “diplomatieke functionaris” van de Mexicaanse delegatie, liep weg met BlackBerry-toestellen die behoren tot hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen. De Secret Service eindelijk ingehaald met hem op de weg naar het vliegveld.

Ik schreef een negen-pagina-analyse op dit evenement, dat ik nodig u uit om te lezen. BlackBerry-toestellen toen kon slaan ongeveer 64 MB, dat is het equivalent in strategische Amerikaanse overheid gegevens van ongeveer 28.000 afgedrukte pagina’s van gegevens, of zeven complete sets van alle zeven Harry Potter-romans – nu in de handen van een Mexicaanse ambtenaar, rechtstreeks gestolen uit senior Witte Huis ambtenaren.

Waren de Mexico verhaal alleen over de BlackBerry-apparaten, zou ik waarschijnlijk niet hebben het vandaag opgevoed in deze kolom. Maar er is meer.

In de eerste plaats moet eraan worden herinnerd dat de VS en Mexico waren niet altijd buren buren. Terug in 1846, President Polk besloot hij wilde een stel Mexicaanse grondgebied van de VS en begon een leuke kleine oorlog die middelbare scholieren wordt geleerd om de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog noemen.

Dat is misschien meer dan een eeuw zijn geweest en een half geleden, maar pas in 1994, een Mexicaanse president, Carlos Salinas, opgemerkt, “Na leed een externe interventie door de Verenigde Staten, waar we meer verloren dan de helft van onze grondgebied, Mexico kan geen voorstel voor interventie te aanvaarden door enige land in de regio. ”

Ten minste één Mexicaanse leider nog in het bezit van een wrok.

NSA zei: ‘miljoenen’ te hebben betaald om de kosten voor de tech reuzen in PRISM programma te dekken; NSA cryptanalyst: Ook wij zijn Amerikanen, New gelekte documenten detail geheime Amerikaanse inlichtingendiensten ‘black budget’ cijfers, Microsoft, Google v NSA rechtszaak om verder te gaan. ; Mark Zuckerberg: US gov’t ‘verpest’ op het communiceren NSA acties; je paranoia niet laten over de NSA en TPM verzwakken uw veiligheid

Maar dat betekent niet echt zwart te maken Calderon genoeg om de NSA klacht in perspectief te plaatsen. Voormalige Mexicaanse president Calderon, de ene gedocumenteerd in het recente NSA verhalen als zijnde bespioneerd, heeft een broer-in-law, Diego Zavala. Het blijkt dat, meneer Zavala vormden een software bedrijf genaamd Hildebrando.

Mexico is een democratie en haar burgers te stemmen. Natuurlijk, de stemmen moeten worden geteld. Nu, welk bedrijf denkt u ontwikkelde het tellen van de stemmen systeem dat Calderon gevalideerd als president? Yep, broer-in-law Diego’s Hildebrando. Erger nog, een bos van universitaire wiskundigen analyseerde de resultaten van de Mexicaanse Federal Election Board en schreef dat de stemmen had een “wiskundig onmogelijke gedrag”.

Blijkbaar, zo stemmen werden toegevoegd voor Calderon, stemmen werden verlaagd voor zijn rivaal. Uh, oops.

Calderon, natuurlijk, betwist deze claims, maar wiskunde is wiskunde.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Meer over de NSA surveillance openbaringen

We flash terug naar april 2008

Voordat ik deze wrap up, zou ik er ook op wijzen dat Mexico heeft een eigen veiligheidsmacht, het Nationaal Inlichtingen- en Veiligheidscentrum (of CISEN). CISEN staat bekend als de sterke arm intimidatie agentschap van de Mexicaanse regering, dus het is niet zoals de Verenigde Staten is het enige land met een intelligentie apparaat.

De NSA is beschuldigd van spionage op een voormalige Mexicaanse president Felipe de Jesús Calderón Hinojosa (zijn volledige naam). Diezelfde Mexicaanse president (a) was in het kantoor, en zelfs in de kamer (!) Toen een van zijn flunkies BlackBerry-toestellen van onze Witte Huis ambtenaren gestolen, en (b) misschien wel beïnvloed zijn eigen verkiezing door het hebben van zijn broer-in- vennootschapsrecht tellen de resultaten. Verder, een eerdere Mexicaanse president toonde vijandigheid ten opzichte van de Verenigde Staten voor acties die meer dan 150 jaar geleden plaatsvond, waaruit blijkt dat hij kon echt het bezit van een wrok.

Ik kan je niet vertellen of de NSA bespioneerd Calderon. Maar als ze dat deden, het is vrij duidelijk dat hij het verdiende. Dude was geen vriend van Amerika en als hij sprak als een vriend om ons gezicht, hij zeker als heck gehandeld in tegenstelling tot een vriend achter onze rug.

NSA heeft een baan te doen. Een oogje op een vijandige buurman die informatie Amerikaanse leiders ‘heeft gestolen is onderdeel van die baan.

Dus, journalisten en bloggers, stop je zeuren totdat je alle feiten. En lees mijn uitgebreide analyse van de situatie van Mexico voordat je haast om vonnis tegen de Amerikaanse intelligence community.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Laten we breng het terug naar huis