Nokia E61i recensie

Nokia E61i is speciaal ontworpen voor een uitgebreide mobiele e-mail en SMS / MMS-gebruik. Een upgrade naar keuze-winnende E61 vorig jaar Editors ‘, de nieuwe handset sport een nieuw ontworpen toetsenbord en een navigatieknop, integreert een 2-megapixel digitale camera / camcorder, en wordt geleverd met een paar nieuwe vooraf geïnstalleerde toepassingen. En, net als zijn voorganger, de E61i biedt een ongeëvenaarde mobiele gebruikerservaring voor messaging.

Dus wat doet de E61i ter tafel te brengen ten opzichte van zijn voorganger? Cosmetisch, heeft de uniforme grijze van de E61 vervangen door een meer aantrekkelijk en zilver kleurstelling. Nokia is ook de plaats van de aluminium deksel met een massief stalen eenheid, het stimuleren van visuele aantrekkingskracht van de telefoon en maakt het beter bestand tegen dagelijkse stoten en stoten. De volgende activiteit is de joystick, die is vervangen door een gelijk vijfvoudige knop. Er zijn nu twee extra speciale knoppen op de voorkant van het toestel – een voor snel toegang tot uw contacten, en de andere voor het configureren van een snelkoppeling. Het QWERTY-toetsenbord, anders dan blijkt ruimer sleutels, blijft grotendeels vergelijkbaar met de E61.

De E61i is een beetje dunner dan zijn voorganger (70 bij 117 bij 13,9 mm ten opzichte van 69,7 per 117 door 14mm), maar een beetje zwaarder (150 gram in vergelijking met 144g). Het interne geheugen is teruggebracht tot 60 MB (in vergelijking met 70 MB), en de microSD-slot blijft onder het batterijklepje. Connectiviteit blijft hetzelfde: Wi-Fi 802.11b / g, Bluetooth 1.2, IrDA en USB. Beide modellen draaien Symbian 9.1 (S60 v3). De belangrijkste toevoeging is de ingebouwde 2-megapixel digitale camera. Dit is een gemengde zegen, maar, zoals sommige organisaties zijn gevoelig genoeg over beeldvorming om het gebruik van mobiele telefoons met camera te verbieden.

Als je het geluk hebt om te werken voor een bedrijf zijn waar dit niet een probleem is, of waar het zelfs een zegen (bijvoorbeeld verzekeringen en makelaars), de E61i de camera is effectief voor het vastleggen van stilstaande en bewegende beelden. Ontluikende fotografen moet niet te enthousiast hoewel, zoals de kale functies van de camera is het niet mogelijk om te creatief te krijgen. Er is een nachtmodus en instellingen om de witbalans en kleurtoon te passen, maar geen ingebouwde flitser of zelfs een LED-licht op te treden als een flitser. Beeld- en videokwaliteit is boven het gemiddelde, echter, en moet meer dan voldoende voor degenen die gewoon willen snapshots.

Het toetsenbord is verlicht, met een functie om te schakelen tussen bellen en alfabet-items en speciale menu en e-knoppen kunt u veelgebruikte applicaties snel. Volume en voice-recorder knoppen blijven op de linkerkant, maar er zijn geen controles aan de rechterkant van het apparaat, noch is er een scroll wiel of een terug-knop. De E61i is 2.8 inch. (320 x 240 pixels) TFT-scherm is helder en duidelijk, en Nokia lijkt met succes hebben de kleine lettergrootte van de E61 aangepakt.

De E61i, zoals Nokia’s E90 Communicator en E65, heeft een quad-band (850/900/1800 / 1900MHz) GSM-telefoon met GPRS / EDGE en 3G-connectiviteit tot 384 Kbps. Echter, in tegenstelling tot de E90 Communicator, de E61i ontbreekt HSDPA voor snellere ‘3.5G’ data overdrachtsnelheden tot 3,6 Mbps.

De E61i ondersteunt zakelijke mobiele e-mail oplossingen, zoals Intellisync Wireless Email Nokia’s, Good Mobile Messaging, Mail for Exchange, Seven mobiele e-mail en BlackBerry Connect, evenals de meeste populaire e-consumenten oplossingen. Het biedt ook geavanceerde beslag te bedienen met een on-device document bewerken, zodat zakelijke gebruikers een snellere en kwalitatief betere toegang tot belangrijke informatie voor een grotere samenwerking en productiviteit. Verder, Nokia’s Team Suite, een deel van de Nokia Office Tools aanbieden, helpt om conference calls te vergemakkelijken en de push-to-talk-sessies eenvoudig en snel te starten met geselecteerde teamleden, door middel van een ingebouwde luidspreker. Belangrijke zakelijke bijlagen ontvangen via e-mail, zoals documenten, presentaties en spreadsheets, kan worden geraadpleegd via de Quickoffice viewer.

Organisator functies zijn onder meer contacten met foto’s, een kalender met een accepteren / weigeren-functie voor het voldoen aan verzoeken en een to-do lijst. Natuurlijk is er ook een Office-toepassing viewer voor documenten, spreadsheets en presentaties (Office 2000, XP en 2003), en je kunt synchroniseren met Microsoft Outlook en Lotus Notes om de laatste bijeenkomsten, contacten en notities bij de hand te hebben. Connectiviteit is beschikbaar via een USB-kabel, infrarood, over-the-air synchronisatie en draadloze technologie. Een XHTML-browser is beschikbaar voor het bekijken van webpagina’s, maar ook voor het downloaden van Java en S60-applicaties, games en ringtones. In een uitgesproken niet-zakelijke manier, de E61i ondersteunt instant-messaging clients van Yahoo en AOL, AAC-muziekbestanden afspelen van MP3 en RealPlayer en video.

De E61i beschikt over uitstekende voice functionaliteit en kwaliteit in vergelijking met andere mobiele telefoons. Het ondersteunt ook relatief geavanceerde spraakdiensten, zoals Push To Talk en andere SIP-gebaseerde rijke call diensten, aan bedrijven geven een verscheidenheid aan manieren om het makkelijker voor werknemers om samen te werken of te reageren snel in of buiten het kantoor te maken. Bedrijven de inzet van een Avaya of Cisco IP PBX kunnen de nieuwe Nokia toestellen rechtstreeks aansluiten op hun zakelijke telefoonnetwerken, waardoor functies die medewerkers zijn gaan verwachten van een bedrijfsnetwerk, zoals viercijferige nummers en ondersteunde oproep antwoordapparaat. IntelliSync Device Management maakt enterprise-grade device management op afstand, zonder extra client-software-installatie. Voor IT-beheerders, een administratieve webinterface maakt beheer op afstand van OMA DM-compatibele zakelijke toestellen, met toegang tot een apparaat management server zich ofwel op eigen terrein van een bedrijf of op de faciliteiten van een dienstverlener.

Nokia E61i de tarieven als in staat van maximaal 9,5 uur gesprekstijd en tot 17 dagen standby-tijd – hetzelfde als de E61. Dit is indrukwekkend, gezien de brede waaier van-batterij sapping toepassingen die u kunt hebt ingeschakeld – Bluetooth, 3G en Wi-Fi alleen kan zelfs de grootste batterij te brengen op de knieën. Toch is de operationele tijden zijn indrukwekkend, en de E61i doet moeiteloos wat je zou verwachten van een mobiele e-mail apparaat te doen. Over het algemeen, de E61i is een duidelijke opvolger van de E61, maar zonder significante verschillen. Je krijgt een digitale camera, een betere bouwkwaliteit en een slanker profiel. Als dat belangrijk is, zult u van de E61i. Als je al een E61 gebruiker, kunt u zich afvragen of deze tweaks garantie voor de upgrade.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop