Nokia 3220 review

Net als bij zijn voorganger, de schattige 3200, Nokia’s 3220 laat uw creativiteit de vrije loop door u in staat om te laten zien uw eigen cut-out covers te glijden achter een doorzichtige plastic slot aan de achterkant – op voorwaarde dat je geen gebruik maakt van de ‘Fun Shell ‘(zie onderstaande kenmerken).

Alles bij elkaar genomen, willen we het ontwerp van de 3220’s. Hoewel relatief klein, de 128 door 128 pixel scherm is in staat de weergave 65.536 kleuren. De rubberachtige toetsenbord is comfortabel om te navigeren en de knoppen zijn voldoende groot. Het enige minpunt dat we kunnen vinden is dat de centrale navigatietoets, net als vele, kan per ongeluk op de verkeerde kant op wanneer u probeert om een ​​selectie te maken.

De Fun Shell is een back cover voor de 3220 (apart verkrijgbaar), dat een strook van LED’s zodat u ‘schrijven berichten in de lucht’ bevat. Het is de meeste aandacht grijpen kenmerk van de 3220 en een novelty bij het eerste gebruik – jammer dat het kost een extra AU $ 100. Zodra de Fun Shell is de 3220 bevestigd installeert automatisch een applicatie genaamd Cover Browser. De lancering van de app geeft je de mogelijkheid om het downloaden van de Wave Message add-on via GPRS.

Met Wave Message geïnstalleerd, kunt u vervolgens kiezen uit een waaier van tekstsjablonen, zoals “I love you” en “LEUK!” evenals een paar kleine foto’s, zoals een roos en een smiley gezicht. Als u op OK vraagt ​​u om te beginnen zwaaien de telefoon in de lucht om het bericht geproduceerd op de rug te geven. Het kan wel een beetje wennen aan de snelheid die nodig is om uw boodschap adequaat weer te geven, alsof je arm is een super snelle ruitenwisser met de 3220 in je hand op je zult op het juiste spoor. Onze tests tijdens de feestdagen bewezen kan volkomen belachelijk proberen om je boodschap over een drukke nachtclub, maar inventief met je eigen berichten leuk kan zijn. Tieners moeten ook een beetje sensatie van de nieuwigheid.

Foto’s maken is net zo eenvoudig als het drukken op de 3220’s navigatietoets gevolgd door Select. Ook het versturen van een MMS-off na het nemen van een foto is snel en gemakkelijk. De VGA-camera heeft een gemiddelde baan van het nemen van foto’s in vergelijking met Sony Ericsson S700i en Siemens S65, die veel meer bevoegd in de fotografie-afdeling zijn.

In de ring tone arena vinden we 27-vooraf geïnstalleerde polyfone geluiden aangevuld met de vertrouwde suite van Nokia geluiden. Indrukwekkend, de tonen komen door luid en duidelijk, vooral gezien lagere end toestellen in het algemeen gebrek aan een fatsoenlijke luidspreker.

Zeven vooraf geïnstalleerde thema’s zorgen voor nog meer aanpassingsopties. We vonden een opvallende psychedelische screensaver evenals tal van behang, kleuren en achtergronden menu.

Aangezien de 3220 is een tri-band GSM-telefoon het zal werken in meer landen dan de meeste low-end telefoons, die meestal dual-band. Wanneer de Fun Shell niet overmatig gebruikt wordt, gemiddeld wij goede stukken van de levensduur van de batterij tussen de kosten – tot vier dagen. Nokia beweert dat de batterij zal duren tot 7,5 uur gesprekstijd of maximaal 280 tot 400 uur stand-by. Echter, vaak met behulp van de camera en Fun Shell bleek een aanslag op de levensduur zijn.

Andere opvallende toevoegingen zijn een wekker, agenda, takenlijst en een handvol van Java-games, waarbij de laatste het meest waarschijnlijk een beroep doen op de doelgroep. Games zijn onder andere Air Express, Natuur Park, Water Rapids, Adventure Race, Phantom Spider, Club Pinball and Dance Delight. Sommige van deze zijn vooraf geïnstalleerd, andere vereisen de Fun Shell beslag omdat ze het accessoire bewegingssensor gebruiken als onderdeel van het spel te spelen.

Nokia’s 3220 is zeker te worden gegrepen door de jeugd markt aangetrokken tot zijn heldere, levendige ontwerp en knipperende lampjes. Echter, zullen anderen de voorkeur aan een minder cartoon-achtige telefoon en kijk naar een meer geavanceerde toestel, zoals de Motorola V3, of een telefoon met high-end features zoals HP iPAQ h6365.

Nokia 3220; Onderneming: Nokia; Prijs: AU $ 439; Telefoon: 1300 366 733

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop