Nieuw-Zeeland overdenkt telco dienstverplichting toekomst

De Nieuw-Zeelandse overheid heeft gemarkeerd dat het kan kijken naar de huidige verplichtingen van de gevestigde telecommunicatie-aanbieder Telecom New Zealand, met het oog reviseren om het verwijderen van een deel van de erfenis eisen, met inbegrip van de noodzaak om de dial-up internet en fax-diensten.

De Telecommunicatiedienst Obligation (TSO) is een akte tussen de Telecom New Zealand, chorus, en de Nieuw-Zeelandse regering. Het vereist dat Telecom te bieden hebben: Voice call diensten, dial-up internet diensten, fax diensten, gratis lokale gesprekken opties, line-huurprijzen in lijn met de Consumenten Prijs Index (CPI), gratis 111 bellen, en een bedrijf in de Witte pagina’s.

De akte werd oorspronkelijk gesmeed in 2001, en Communicatie en Informatietechnologie Minister Amy Adams zei dat de telecommunicatie-industrie in Nieuw-Zeeland is aanzienlijk sindsdien met meer concurrentie veranderd, meer klanten toegang tot mobiele in plaats van vaste spraakdiensten en de uitrol van de door de overheid gesteunde Ultra-Fast Broadband (UFB) netwerk ter verbetering van breedbanddiensten in het land.

De huidige TSO vereiste voor dial-up en fax diensten vereist Telecom Nieuw-Zeeland naar oudere legacy-technologie te houden, zoals het openbare telefoonnetwerk (PSTN), die na verloop van tijd zal worden vervangen. Dit betekent Telecom Nieuw-Zeeland wordt voorkomen dat het gebruik van de meest kosteneffectieve technologie om TSO diensten, volgens de Nieuw-Zeelandse regering.

Adams bracht een discussienota vandaag waarin mogelijke wijzigingen in het TSO bepalingen in het licht van de huidige telecommunicatie-omgeving.

“Gezien de veranderende telecommunicatie-scene, ben ik nu op zoek naar de openbare feedback over de mate waarin de TSO moet worden gemoderniseerd en hervormd op de huidige omgeving en de waarschijnlijke toekomstige veranderingen in de sector te ontmoeten”, zei ze in een verklaring.

Naast handhaving van de status quo, de regering geschetste drie verschillende opties om de TSO te veranderen. De kleinste verandering zou zien Refrein nemen meer van de TSO rol als wholesale netwerk operator, terwijl het verwijderen van de eis van dial-up en internet diensten, en zou de line-huursom berekend over producentenprijzen (PPI) te zien.

De tweede optie is dat de introductie van de zogenaamde “TSO Zones” zien. Dit zou gebieden van het land, zoals afgelegen of landelijke locaties zijn, waar er onvoldoende concurrentie is om de kwaliteit van de dienstverlening en vergelijkbare prijzen ervoor te zorgen dat de concurrerende gebieden.

De derde optie zou de TSO Zones zien waarvoor de inschrijving voor andere doeleinden dan Telecom of Chorus de diensten bedrijven.

Telecom New Zealand zei vandaag dat hij verheugd over de beoordeling.

“Wij geloven dat de huidige basis van koper TSO moeten worden bijgewerkt, zodat TSO diensten via andere beschikbare technologieën, zoals mobiele en vezels te leveren”, aldus het bedrijf in een vrij te geven aan de Australian Securities Exchange (ASX).

De telecommunicatie-landschap is enorm veranderd in de afgelopen jaren, gedreven door lange take-up en de dekking van de vaste en mobiele toegang tot netwerken. Het is zinvol voor de regelgeving om een ​​betere afspiegeling van deze nieuwe technologische landschap.

De Nieuw-Zeelandse regering is het aanvaarden van inzendingen op de discussienota tot en met 20 augustus.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice