Nexus One Android 2.3 Gingerbread

Google’s Nexus One gebruikt om de poster kind van de Android wereld, terug in de tijd van Éclair en Froyo. Maar met de komst van de Nexus S, en daarmee ook de release van Android 2.3 Gingerbread, begon het gevoel een beetje als een peuter over het hoofd gezien in het voordeel van een stuiterende nieuwe baby. Android fan blogs het web dan geprobeerd om elke nuance uit incidentele tweets uittreksel uit het Googleplex, wachtend op de dag van hun apparaten zou eindelijk de laatste versie draaien.

Een week of zo geleden de over-the-air upgrades gestart, en kort daarna het de update ROM was op Google’s download site. We installeerden het op ons testmodel, om te zien wat het gebracht aan de partij. De Nexus One Gingerbread build is Gingerbread 2.3.3 – eerdere versies had enkele vervelende bugs.

Het eerste wat je ziet als je eenmaal hebt geïnstalleerd Gingerbread is een nieuwe look en feel. Google’s veranderde de vorm en het ontwerp van de kennisgeving pictogrammen aan de bovenkant van het scherm en tegelijkertijd liet een grijze achtergrond de kennisgeving bar. Het is een duidelijke verbetering. De nieuwe groene en grijze pictogrammen zijn subtiel, en niet af te leiden van actieve toepassingen. Ze zijn ook duidelijk en makkelijk te lezen – een moeilijk evenwicht te maken, maar een Google’s ontwerpers hebben bereikt. De drop-down melding mening is een soortgelijke aanpak, met duidelijke grijze tekstblokken gescheiden door zwarte – waardoor het een voor de hand liggende uitbreiding van de kennisgeving bar.

Verbeterde meldingen in ontbijtkoek en een nieuwe aanmelding bar

Google heeft soortgelijke veranderingen in de hele UI gemaakt. Er is een nieuw toetsenbord (hoewel we hebben geplakt met Swype), en een verbeterde manier van tekst knippen en plakken selecteren. In plaats van de tekst na het kopiëren van deze bewerkt, kunt u nu gebruik maken van sliders op te halen en kies de tekst die u wilt kopiëren. Het is een vergelijkbare aanpak met die van zowel Apple’s iOS en de nieuwe Windows Phone 7-update. Veel van wat er in Gingerbread is UI tweaks naar Froyo. We zijn nog steeds niet zeker over de CRT-stijl van de animatie gebruikt wanneer het scherm een ​​time-out. Het is leuk, maar een beetje verontrustend wanneer gezien uit de hoek van uw oog!

De nieuwe tool Gingerbread toetsenbord en tekst selectie

Eén van de grootste veranderingen is een nieuw startscherm menu, met snelle toegang tot het besturingssysteem ingebouwde task manager via de knop ‘Manage apps’. Er is ook een duidelijker beeld van hoe uw applicaties met behulp van het geheugen, waaruit blijkt wat er geïnstalleerd op geheugen van het apparaat en wat loopt van de SD-kaart. We liever in staat zijn om meer systeembronnen applicaties op de SD-kaart te verplaatsen, ook, maar je nog steeds opgescheept met de Nexus One de beperkte on-board flash-opslag.

Apps beheren met Gingerbread vanaf het startscherm

The Gingerbread draaiende-toepassingen view

Hoewel sommige graphics sprightlier lijken, onze indruk van de prestaties van Gingerbread is een van weinig verandering. Het uitvoeren van de dezelfde set benchmarks zoals in onze oorspronkelijke Froyo beoordeling terug vorig jaar, we hebben zeer gelijkaardige resultaten. Het enige snelheid was in de JavaScript resultaten – nog steeds zeer traag, in vergelijking met een moderne desktop browser

Dus is het de moeite waard upgraden? We zouden ja zeggen: de verbeteringen zijn goed doordacht en Google heeft eindelijk toegepast sommige ontwerpen strengheid naar Android. Laten we hopen dat de trend zich voortzet in 2.4 en daarbuiten.

Simon Bisson

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone