NBN tarieven te laag voor Syntheo: Turnbull

Shadow Communications Minister Malcolm Turnbull heeft gezegd dat de prijs NBN Co wilde Syntheo betalen aan het glasvezelnetwerk in Zuid-Australië en West-Australië te bouwen was niet genoeg, maar hij heeft niet beloofd dat aannemers meer zal worden betaald in het kader van zijn National Broadband Network (NBN) beleid.

Late gisteren, NBN Co kondigde aan dat het een onderlinge overeenstemming met had bereikt; joint Lend Lease and Service Stroom bouwbedrijf Syntheo, om geen contracten ter waarde van meer dan AU $ 300.000.000 aan de vezel NBN in Zuid-Australië en West-Australië te bouwen vernieuwen.

Syntheo was al uit het Northern Territory trok eerder dit jaar, het teruggeven van de bouwwerkzaamheden NBN Co.

Het kwam als verhalen via onderaannemers die werken voor de bouw partners onder de verwachte koers van het werk dat wordt betaald, en, in sommige gevallen, niet ontvangst van de betaling op tijd gemonteerd.

Communicatie Minister Anthony Albanese zei vandaag dat het einde van de overeenkomst tussen de twee bedrijven was “normale bedrijfsuitoefening”, en dat de NBN blijft op schema en in lijn met de verwachte kosten.

“Contracten tot een einde gekomen, en wanneer zij tot een einde komen, krijg je een nieuwe aannemer,” hij zei naar verluidt in Brisbane.

Turnbull vertelde verslaggevers in Sydney vanmiddag echter dat het een teken was dat de aannemers niet genoeg betaald.

“Het toont aan dat als je aannemers tegen tarieven die hen niet in staat stellen om een ​​marge te betalen, ze gaan niet voor je werken voor zeer lang,” zei hij.

Je moet aannemers aan het tarief dat zij voor u zal werken te betalen. Je kunt geen tarieven aan mensen die een levend werken voor u, dat is de ervaring die ze hebben op dit moment niet kan voorstellen.

Hij zei dat de voorgestelde beloning tarieven tonen een “sfeer van onwerkelijkheid” over het NBN.

“Als dit een particuliere onderneming, zou de bestuurders zijn allemaal verdwenen, het management zou zijn ontslagen, en ze zouden de accountants hebben gehad – zo niet de bestuurders – in, in een poging om de rotzooi opruimen,” zei hij.

Maar Turnbull zou niet zeggen of in het kader van zijn beleid voorstel – die de meerderheid van de fiber-to-the-pand netwerk zou zien teruggebracht naar een fiber-to-the-node netwerk – aannemers zou worden betaald.

“De aanpak die wij voorstellen op te nemen wordt veel met minder civiele werken, zodat het niet gepaard gaat met het graven van gaten in de voortuin van iedereen, het boren van gaten in de muren, het opgraven van elke straat,” zei hij.

Het is veel zuiniger in termen van arbeid en civiele bouw in het algemeen.

Turnbull beweerde ook dat NBN Co veel minder aannemers heeft ingehuurd dan aanvankelijk verwacht. Hij zei dat in een “verwoestende toelating” vandaag, Albanese zei dat er momenteel alleen 4500 aannemers aan het NBN, terwijl Turnbull zei dat NBN Co vermeld in de meest recente schattingen horen dat 7.500 aannemers werd verwacht dat ze werken aan het project door de eind juni.

Er zijn 3000 minder mensen werken voor het NBN Co vandaag de dag dan ze dachten zou gaan werken voor haar op 30 juni, “zei hij.” Dat verklaart een van de oorzaken voor de NBN Co ontbrekende haar doelstellingen, zoveel aannemers ervandoor gaan de baan [en] niet in staat om een ​​marge te maken, voor de onderaannemers niet betaald, en voor de uitrol schema zo ver achter.

Het transcript van die schattingen hoorzitting echter geen melding gemaakt van de 7500 aannemers cijfer bevatten.

Syntheo mede-eigenaar Dienst Vandaag kwam uit een uitgebreide trading halt toe te roepen en kondigde aan dat als gevolg van de aanhoudende problemen met Syntheo, verwacht de onderneming een winst-verlies van meer dan AU $ 30.000.000 rapporteren over het boekjaar 2012-13 in zijn vaste communicatie divisie.

Turnbull genaamd de persconferentie vandaag, rekening kwestie conclusie premier Kevin Rudd dat het beleid van de Coalitie van de mensen losgekoppeld van het NBN zou zien, en die aansluiten op de Arbeid NBN is gratis.

Turnbull zei dat de verbinding met de NBN zullen klanten nodig hebben om te melden om plannen met een ISP onder zowel het beleid, en zei dat zijn beleid zou zien de NBN sneller voltooid.

Kevin Rudd moet worden gehouden om deze, moet hij verduidelijken dat, hij moet verontschuldigen voor misleidende mensen, en hij moet beginnen met de waarheid te vertellen.

Turnbull zei dat hij wil graag Albanese debat over de NBN tijdens de verkiezingscampagne, maar zei dat hij nog moet terug van de minister horen. Turnbull zei Rudd kon geen van de ministers in zijn kabinet te sturen om hem te debatteren over het NBN.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data