NBN leverancier round-up: Wie is in

analyse Ongeacht of Telstra, Terria of iemand anders wint de $ 4700000000 nationale breedbandnetwerk contract, zijn netwerk hardware leveranciers zal in contanten op de melodie van miljarden. We nemen u mee door de lijst van de meest waarschijnlijke verdachten om het werk te winnen.

Terria onlangs; stak verzoeken om “de bouw en, telecommunicatie leveranciers met ervaring in het aanbod van apparatuur, civiele techniek, project management, installatie of en onderhoud” voor de nationale breedbandnetwerk (NBN) .; belde rond om uit te vinden wie gereageerd.

Terria voorzitter, Michael Egan, reageerde niet op verzoeken om; commentaar te geven.

Ovum-analist David Kennedy zei dat de meeste van het geld uit te gaan naar leveranciers, ongeveer 80 procent, zou op de toegang deel van het netwerk, waarvoor hij, beschouwd als de sterkste concurrenten van Alcatel-Lucent, Chinese leverancier Huawei zijn, en Ericsson .

Hij zei van die, Huawei was de disruptor vanwege zijn; invoering van lagere prijzen in de markt.

De rest van het geld zou gaan naar die bedrijven opbouwen, de aggregatie netwerken en het invullen van de bouwwerkzaamheden.

Guy Cranswick, IBRS analist, zei allianties met dergelijke exploitanten, zou worden beslist op de kracht van hun relatie met de, zittende, Telstra. “De partner (s) zal moeten werken met de gevestigde en in; zekere zin een standaard besluitvorming waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat: de status quo is niet al te veel gestoord,” zei hij.

Dit lijkt te wijzen op Alcatel-Lucent en Ericsson, dat een sterke relatie met Telstra de loop der jaren hebben bevorderd.

In feite was Alcatel-Lucent gekozen voor Telstra’s; gedumpt 2005 NBN plan. Noch; Telstra noch Alcatel-Lucent zal commentaar geven op de huidige industriĆ«le speculatie dat de; netwerkspecialist al was gekozen om Telstra’s te vergemakkelijken; roll-out voor NBN van de overheid en dat de overeenkomst uitgesloten, maar vanaf de ondertekening op met andere biedingen.

Ericsson, een rol gespeeld in Telstra’s Next G uitrollen. Het netwerk, leverancier was ook niet bereid om commentaar te leveren op zijn mogelijke betrokkenheid bij, de Telstra bod.

Leveranciers zullen ook zijn benaderd door Acacia. Echter, het; is groep is het behoud van zijn kaarten dicht bij zijn borst.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data