NBN het topje van de ijsberg voor tech toekomst van Australië: Berners-Lee

“Een stuk van vezels die uit de muur” is slechts het uitgangspunt voor de National Broadband Network (NBN), zei world wide web uitvinder Sir Tim Berners-Lee.

Gecrediteerd met het uitvinden van het web in 1989, Berners-Lee zei dat Australië de noodzaak van voortdurende innovatie moeten erkennen als het is om te slagen in het digitale tijdperk.

De Britse academische, sprak op de lancering van een CSIRO digitale onderzoek in Sydney op Dinsdag, zei dat het NBN een briljante tool zal zijn als het wordt gebruikt om concepten te helpen, zoals het onderzoek lichaam van AU $ 40-miljoen-a-jaar plan voor een digitale economie.

“Het NBN is een geweldige inzet voor het krijgen van iedereen verbonden is,” zei de 57-jarige.

Het is een briljante stichting – het zal een basis voor vele dingen “.

“Maar dat dat fundament, het feit dat je een stuk van glasvezel die uit de muur wordt gevestigd, is eigenlijk alleen maar een begin.”

project van de CSIRO’s “vlaggenschip”, die 10 jaar kan duren, is gericht op manieren om te helpen bedrijven en gouvernementele organisaties meer gebruik maken van de digitale technologie in Australië na de mijnbouwboom vinden.

Het zal zich vooral richten op de dienstensector, die ongeveer 80 procent van het bruto binnenlands product van het land biedt, maar heeft in de afgelopen jaren te lijden onder afnemende groei van de productiviteit.

De CSIRO hoopt dat door gebruik te maken van de NBN en het verstrekken van de sector met innovatieve nieuwe manieren van digitaal werken, kan het de economie te stimuleren met maximaal AU $ 4000000000 per jaar in 2025.

Het onderzoek is al op zoek naar manieren om het gebruik van technologie om noodhulp afdeling wachttijden bij Queensland ziekenhuizen en het bijhouden van sociale media conversaties te bestrijden bosbranden helpen voorspellen.

Helpen bij het project in Sydney te lanceren, Berners-Lee zei dat het was een voorbeeld van hoe breedband internet kan worden gebruikt om de kwaliteit van leven voor alle burgers te verbeteren.

CSIRO’s Ian Oppermann, die het project zal het hoofd, zei dat de doelstellingen zouden worden bereikt met behulp van een drie-gefaseerde aanpak. De eerste zal zich richten op de directe voordelen van het gebruik van de technologie van vandaag om de productiviteit te verhogen, wat leidt tot een tweede benadering van “het doen van oude dingen op een nieuwe manier.”

We krijgen dat gesprek hebben wanneer we waarde te leveren op dit moment en we praten over wat er mogelijk is de volgende stap. Dan is het echt spannend spul als we praten over het doen van nieuwe dingen in geheel nieuwe manieren – manieren die we nooit eerder overwogen.

In zijn toespraak, Berners-Lee gezinspeeld op de technologie die wordt gebruikt na de oorspronkelijk beoogde doel, wijzend naar het internet als een systeem van protocollen die de makers en medewerkers op het moment niet had kunnen voorspellen zou uitgroeien tot het internet te vinden.

Vint Cerf en bedrijf in 1969 had het internet gebouwd zonder te weten over het web, en zonder, op een bepaalde manier, zorgen te maken over het web. Ze wilden alleen maar om het te bouwen voor elk willekeurig programma dat wilde lopen op de top van het. Zij bouwden het internet als een platform dat niet dicteren wat het zou worden gebruikt voor, dus het web is hetzelfde, en het is dat aspect van het web dat het zeer belangrijk om te behouden is geweest. Het is een platform dat niet dicteren wat voor soort toepassingen zijn gebouwd op de top van het.

Hij drong er bij Australische regeringen om veel meer gegevens beschikbaar maken online, met inbegrip van informatie over scholen en ziekenhuizen, en online censuur te voorkomen.

Berners-Lee zei dat er een hele reeks van gegevens die niet privé die beschikbaar kunnen worden gemaakt, maar op hetzelfde moment, is het niet een kwestie van dat dit alles daar en iemand anders te laten uitzoeken.

Hij gebruikt het voorbeeld van de figuren het zou kosten om een ​​school run, data die Berners-Lee gezegd zou weliswaar nuttig, maar tegelijkertijd, als een school slechts één leraar er levenssfeer die zou moeten worden aangepakt.

De kunst om uit te vinden hoe je geaggregeerde gegevens kunnen vrijgeven zonder per ongeluk weggeven [gevoelige] data is echt een belangrijk ding om te doen.

Berners-Lee opgevoed andere ethisch omstreden gebruik van gegevens, zoals de vraag of werkgevers moeten kijken naar de sociale netwerken van potentiële werknemers die onder de leeftijd van 16, en zei dat de problemen subtieler kunnen zijn, zoals de vraag of het gebruik van gegevens is cultureel aanvaardbaar. Hij zei dat dit zou nog groter effect hebben wanneer data onvermijdelijk wordt gedeeld op internationale schaal, aandacht voor de scenario waar de Amerikaanse en Australische artsen kunnen hebben om patiëntendossiers te brengen, maar de wetten en de cultuur rond medische dossiers aanzienlijk verschillen.

Zijn commentaar kwam als; nieuwe cijfers bleek, dat veel meer werk nodig zou zijn voor de NBN haar 2013 halverwege het jaar uitrol doel te bereiken.

Uitrol cijfers over de tweede helft van kalender 2012, vrijgegeven op dinsdag door NBN Co, toonde de fiber-kabel werk is nu voorbij 46.100 bestaande gebouwen en 26.300 nieuwe thuis percelen.

De juni 2013 doelstelling heeft om 286.000 panden passeren.

Federal Breedband Minister Stephen Conroy drong erop aan dat de uitrol op schema en zal worden opgevoerd in 2013.

“Dit jaar zult u niet in staat om rond een straat in Australië om te lopen zonder te vallen over de bouwwerkzaamheden voor het NBN,” vertelde hij de CSIRO lancering.

Zij zal blijven stijgen helling in elke staat en territorium in het hele land.

NBN Co baas Mike Quigley zei dat de regering in handen entiteit werd “ramping up” van het project $ 37400000000, maar erkende dat er veel werk te doen om de in juni schema te voldoen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data