NBN fiber to the wereld: Nieuw-Caledonië

De Franse collectiviteit van Nieuw-Caledonië, gelegen op 1.200 km ten oosten van Australië, is ingesteld om glasvezel naar het huis aan ongeveer 65.000 panden te beginnen aan het einde van 2015.

Screenshot van Josh Taylor

De collectiviteit van de gevestigde telecommunicatie-provider OPT en de overheid zal investeren ongeveer AU $ 300.000.000 in de komende jaren in de uitrol van 4G-diensten en fiber to the gebouw over het eiland naar haar 260.000 inwoners, met lanceringen die voor het begin van dit jaar.

Nieuw-Caledonië heeft momenteel 3G-diensten aan bijna de gehele bevolking, en ADSL-diensten die door OPT tot 76 procent van de huishoudens.

Philippe Gervolino, OPT Directeur Général Adjoint en charge de l’Aménagement, vertelde de website van zijn bezoek aan Australië voor de APNIC 38-conferentie in Brisbane vorig jaar die kiezen en de regering had besloten te investeren in breedband als gevolg van de beperkingen in verband met de bestaande ADSL-netwerk.

“De meeste van onze ADSL is het bereiken van 6Mbps [maar klanten zijn] op zoek naar meer dan 16 Mbps. Dat is waarom we moeten gaan naar vezels,” zei hij.

Meer dan 100 tv-zenders … gaat via ADSL, maar je kunt geen HDTV op 16 Mbps. Het is te kort voor multi-aangesloten huishoudens met de vader, de moeder, de drie kinderen. Dus je moet stap naar glasvezel.

commentaren Gervolino gekomen in schril contrast met het rapport-regering opdracht (PDF) samengesteld door glasvezel breedband criticus Robert Kenny en Communicatie Chambers als onderdeel van de National Broadband Network (NBN) kosten-batenanalyse, die geschat dat de gemiddelde Australische huishouden zou alleen vereisen 15Mbps in 2023.

Terwijl 4G leven zal gaan in het eerste kwartaal van 2015 in Nieuw-Caledonië, Gervolino zei dat er een technisch piloot van fiber to the pand in het tweede kwartaal, gevolgd door een commerciële pilot met ISP’s in het derde kwartaal, met diensten op het gelanceerd vierde kwartaal van 2015.

De uitrol is ingesteld op vijf jaar in beslag nemen, en hij zei dat klanten zouden worden gevraagd of ze willen fiber geïnstalleerd op het moment van de bouw. Hij verwacht dat tussen de 70 en 80 procent tot het nemen van de vezel wanneer deze worden aangeboden door OPT.

“De meeste van hen zeker gaan. We kunnen niet wachten tot 100 procent van hen voor te gaan. We moeten het netwerk blok per blok te zetten, en we kunnen niet zetten het team daar voor 10 jaar,” zei hij.

Gervolino zei OPT is waardoor tussen de acht en 10 jaar voor elke lokalen aan over te stappen naar glasvezel, en na die tijd, zou het bedrijf kijken naar activiteiten van haar kopernetwerk te staken.

“We kunnen niet de twee netwerken veroorloven. We kunnen niet de twee netwerken in stand te houden, dus we hebben een deadline van de ene schakelen naar de andere vaste,” zei hij.

Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland; Sinagpore; Nieuw-Caledonië

“Tien jaar zal het maximum, want totdat je zowel de koper en glasvezel hebt, moet u twee teams in te zetten om te gaan. Toen we de vezel systeem te lanceren, zullen we de jongens die willen verbinden. Nieuwe klanten winnen ‘t hebben een keuze. Zij moeten op de vezel om te komen, “zei hij.

OPT zal ook werken met de bouwers in Nieuw-Caledonië te zorgen dat per 1 januari 2016 zullen alle nieuwe gebouwen worden uitgerust met glasvezel.

De vezel zal zowel aerially en metro worden ingezet, met een focus op het verkrijgen van diensten uit over de 18.576 vierkante kilometer van de collectiviteit aan “digitale breuk” te vermijden, zei Gervolino.

“Nouméa en de buitenwijken. Dat is de gemakkelijke taak. We moeten breedbanddiensten leveren overal in Nieuw-Caledonië. Zo niet, dan zal de bevolking nog steeds komen uit de bush naar Nouméa, en dit is niet een goede oplossing”, zei hij.

Lees meer: ​​Fibre rond de wereld

We proberen een nieuwe ontwikkeling stad te bouwen in het noorden, waar u de nieuwe mijnbouw fabriek hebt. U moet de diensten waar je woont te hebben.

Nieuw-Caledonië, in parallel, zou ook op zoek naar een tweede onderzeese kabel vast te zetten voor de regio in aanvulling op de Sydney-to-Nouméa Gondwana 1 kabel die is geïnstalleerd in 2008.

“We hebben absoluut een tweede kabel ergens anders aan de hand nodig hebben,” zei hij.

Het bedrijf is de beoordeling van locaties, zoals Fiji of Nieuw Zeeland als mogelijke landingsplaatsen voor de tweede kabel, en zal een haalbaarheidsstudie te beginnen in het eerste kwartaal van 2015, met $ 40.000.000 in de financiering.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data