NBN Co werkt samen met strata groep appartement proef

NBN Co en Strata Community Australië (SCA) worden ingesteld voor de rechter een regeling om het gemakkelijker te maken voor NBN Co om de contactgegevens van de eigenaren van appartementen in het National Broadband Network (NBN) fiber roll-out ruimte te verkrijgen, indien de goedkeuring is nodig om naar glasvezel te installeren in elk gebouw.

Een van de meer complexe vraagstukken met het uitrollen van de glasvezel breedband netwerk in Australië wordt installeren in de bestaande multi-wooneenheden [MDUs]. NBN Co CEO Mike Quigley zei dat het gemiddelde aantal eenheden in een MDU is negen, maar dit is zeer gevarieerde. Naast fysische verschillen, kan een aantal verschillende eigenaren die toestemming voor de vezel installeren om deze eenheden en helpen de beste methode om de vezel te installeren in de gebouwen te ontwerpen.

Het bedrijf kondigde vandaag met SCA dat ze een zes maanden durende proef zou verrichten om het gemakkelijker te maken krijgen contactgegevens van eigenaar corporaties en het lichaam corporates van MDUs om toestemming te krijgen om de vezel met behulp van een nieuwe online register met SCA installeren.

SCA CEO Mark Lever zei dat het zou helpen om ervoor te zorgen dat NBN Co was in gesprek met de juiste mensen op het juiste moment.

Het laatste wat iemand wil is voor huishoudens te missen op de voordelen van de NBN simpelweg omdat niemand kon worden gecontacteerd om te helpen met het bouwen van toegang, “zei hij.” NBN Co momenteel niet betalen voor een standaard installatie in een multi-unit woongemeenschap, of voor het lopende onderhoud van de NBN apparatuur en kabels, dus er is geen reden om niet aan boord te krijgen.

SCA zal beginnen met vermelding welke gebouwen NBN Co is op zoek naar contact op te nemen later deze week op haar website, die momenteel alleen lijsten voorsteden.

In, december, Universal Communications Group en Downer EDI werden bekroond met AU $ 87.000.000 in de contracten voor de uitrol van glasvezel in bestaande MDUs over New South Wales, de ACT, Victoria en Tasmanië.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data