Mozilla’s Firefox OS: Vier grote mobiele vragen

Mozilla schetste haar Firefox OS mobiele platform, geserveerd enkele opvallende schermen en gewezen op een schare van wereldwijde carrier partners in opkomende en ontwikkelde markten. Hoewel het initiatief is opmerkelijk, Mozilla’s inspanningen — net als plannen van Ubuntu’s —- worden overschaduwd door een schare van vragen.

Sterker nog, 18 operators, een open ecosysteem en de belangrijkste kenmerken is een goed begin. Maar het is een beetje onzeker hoe serieus we Mozilla, die niet precies hebben een geschiedenis mobiele dominantie zou moeten nemen. Een grote plons op het Mobile World Congress in Barcelona is geen garantie voor succes.

De grootste vragen over Mozilla’s Firefox OS draaien om geloofwaardigheid, timing en of er is ruimte voor nog een ander mobiel platform. Met die achtergrond, hier zijn de vier grote mobiele vragen Mozilla zal moeten beantwoorden in de tijd.

Is de Firefox OS geloofwaardig? In een woord: Ja. De geloofwaardigheid factor werd opgericht toen 17 operators — América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Drie Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, TMN en VimpelCom — hecht waarde aan het openen initiatief web apparaat Mozilla’s. Telstra in Australië zullen ook kijken naar Firefox OS functies om klanten te brengen.

Het belangrijkste om mee te nemen van die lijst van de exploitanten is dit: Firefox OS heeft steun opkomende markt. Firefox OS hoeft niet een rockster in de VS of de EU wanneer de mobiele groei zal komen uit landen als Brazilië, Mexico en China. De eerste golf van Firefox OS-apparaten zal grotendeels landen in opkomende markten. zie ook: Global bondgenoten geven Mozilla’s Firefox OS een mobiele voet aan de grond | Alcatel One Touch Fire: Hands-on met de eerste Firefox telefoon | Mobile World Congress dekking

Kan HTML5 echt uitvoeren van een mobiele besturingssysteem? Mozilla’s Firefox OS zal zijn “de eerste gebouwd volledig aan webstandaarden te openen.” Met andere woorden, zal elke functie in Firefox OS een HTML5-app. Op papier, die bewegen klinkt goed. De realiteit is dat Facebook had inheemse om te gaan met de apps prestaties over HTML5-versies te verbeteren. HTML5’s belofte van write eens en sloeg meerdere schermen zal gebeuren, maar kan zich niet ontwikkelen in de tijd om te maken Firefox OS zingen.

Mozilla zal line-up aanvragen voor het ecosysteem? Mozilla heeft strategische pacten met content en service providers, die niet erg vindt nog een andere mobiele OS, omdat Firefox OS is alles HTML5. De grote vraag is of de consument en de smartphone kopers echt klaar om over te gaan tot een all HTML5 app milieu. eerste verklaring Mozilla’s op partners geeft aan dat het platform veel van de hete apps moet je kinderen bezig te houden. Geeksphone loopt met de Firefox OS developer preview volle snelheid.

Heeft timing kwestie? Onder Mozilla partners, Telefonica en America Movil zei dat 2013 zal beginnen Firefox OS-apparaten. Andere partners zijn moeder. In een notendop, zal Firefox OS-apparaten hit Latijns-Amerika eerste. Volgens The Verge, zal Firefox OS-telefoons te landen in de VS in 2014. Dat jaar is ook een groot probleem voor Ubuntu. Het is onduidelijk of die timing te laat aan de materie.

Immers, kan Windows Phone en BlackBerry 10 tractie te krijgen. Iedereen is wroeten voor een No. 3 mobiele platform. De juichende sectie voor een No. 4 mobiele platform is grotendeels leeg.

Bottom line: Mozilla is uitgeschakeld voor een prima start met de Firefox OS masterplan. De tijd zal uitwijzen of Mozilla en zijn bende van exploitanten kan uitvoeren.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Shuttleworth’s één apparaat: De smartphone is de tablet en de PC; Canonical Ubuntu beantwoordt de telefoon critici

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië