Motorola Solutions verschuift naar data-analyse en diensten aandacht

Motorola Solutions is nu op zoek om zich te positioneren als de cloud-dienstverlener voor Australische noodgevallen, consultancy, en biedt alle “slimme veiligheidsoplossingen” die werken om ervoor te zorgen officieren in het veld over de juiste informatie op het juiste moment.

Motorola Solutions is van oudsher bekend als een fabrikant van de handset, in het bijzonder voor hulpdiensten. Het bedrijf biedt telefoons en andere apparatuur voor de brandweer, ambulance en politie-instanties, maar heeft ook gewerkt aan haar aanbod uit te breiden tot het verstrekken van een full-service van het netwerk, apparaten, en intelligentie voor de agentschappen.

Het bedrijf, waarvan de Australische en Nieuw-Zeelandse managing director Steve Crutchfield vertelde journalisten in Melbourne vorige week dat het bedrijf in Australië met name is gericht op diensten die zij kunnen bieden aan overheidsinstellingen.

“We zijn veel meer van een service-geleide organisatie, en het doet verrassen een heleboel mensen. Mensen denken nog steeds van Motorola Solutions als mensen die stukken hardware te maken. In Australië en Nieuw-Zeeland, is ons model is zeer diensten leidde, en zal blijven, “zei hij.

Crutchfield wees op een recent AU $ 175.000.000 contract te winnen met de Zuid-Australische regering om te upgraden en te beheren zijn regering radionetwerk in de komende zeven jaar.

Het netwerk zal beslaan meer dan 20 agentschappen in de staat, met inbegrip van brandweer, politie en ambulance, met 200 transmissie sites en 20.000 gebruikers.

De transmissie wordt ingebouwd in het netwerk niet alle Motorola, zei Crutchfield.

Een groot onderdeel van deze upgrade is van derden of niet-Motorola technologie ook, en dan is de lopende operatie van die op een 24/7 basis als goed.

Motorola zal de stand van de Network Operations Center voor de bewaking van incidenten lopen, en Crutchfield zei dat dit aantoont Motorola’s verschoven richten.

“Dat is onze core business in Australië al een aantal jaren. Niemand weet over deze hele nieuwe ruimte die we hebben betrokken geweest bij, en het investeren in voor een aantal jaren.”

Het bedrijf heeft gevlogen US executive Tom Guthrie, vice-president voor de openbare veiligheid slimme oplossingen, tot vijf steden in Australië te bezoeken in de komende weken. Hij zal ontmoeten klanten Motorola’s aantonen hoe de verzamelde door invallende waarnemen en verzamelen van gegevens van agenten in het gegevensveld kan worden gebruikt om te reageren op incidenten en voorkomen dat andere voorvallen te voorkomen.

“Je moet kijken naar de gegevens die voor hen beschikbaar is,” zei hij.

Guthrie zei dat dit betekent dat Motorola is nu te onderzoeken welke software-as-a-service zou kunnen brengen aan de hulpdiensten, welke gegevens agentschappen in de cloud zou kunnen brengen, en wat de intelligentie van de openbare veiligheid agentschappen zou kunnen voortvloeien uit de gegevens die worden verzameld.

Honderden die-hard Apple fans opgesteld in de regen naar een van de nieuwe iPhones, gelanceerd op vrijdagochtend te verkrijgen – hoewel aanzienlijk minder daagden dan voor de iPhone 6 lancering.

Jullie hebben allemaal van de gegevens die in video-indeling gekregen. Het zou een bewakingscamera, een body camera, een dashboard camera. Ze zijn het vastleggen van een heleboel informatie. Hoe doe je dat voor elkaar? En hoe doe je dat handhaven veilig en chain of custody te handhaven?

“Er zijn andere beperkingen … er zijn andere security-proces en de actie controle die we hebben binnen de openbare veiligheid aan te pakken, als goed.”

Guthrie zei dat de business processen die worden gebruikt door bedrijven voor data geldt niet voor de openbare veiligheid.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Lees verder

“[Officers] zijn taak, en de informatie die u wilt geven aan hen – ze hebben andere dingen die ze doen, en zou graag hun handen vrij te zijn – wij hebben te sorteren en te bepalen wat echt intelligentie uit die massa van big data, “zei hij.

“Zodra ik heb ontdekt dat, hoe krijg ik dat uit aan een persoon die in het veld? Hebben ze een radio, of een smart device, of een voertuig met een mobiele dataterminal? ‘

Motorola is in een ‘te verkennen en test “fase met klanten, waar het bedrijf wil om te bepalen of de technologie te bieden workflows van de openbare veiligheid instanties kunnen verbeteren bij het reageren op gebeurtenissen en het oplossen van misdaden.

Een back-up haar verschuiving naar diensten, met name cloud-diensten, heeft het bedrijf onlangs een overname of Emergency CallWorks, een noodoproep software dienst die kan worden gehost in de cloud. Emergency CallWorks kaarten, waar gesprekken vandaan komen op basis van de zendmast site informatie.

“Het brengt in een aantal van die ruimtelijk inzicht van de plaats waar die beller [ligt]”, aldus Guthrie.

Motorola kochten ook PublicEngines, een cloud-aanbieder van data analytics voor criminaliteit analyse en “predictive policing” die in staat zijn om de kans op een misdaad die zich in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats te bepalen, zodat de politie de middelen te verdelen zijn.

Crutchfield zei partnerschap van het bedrijf met Telstra voor de openbare veiligheid, in het bijzonder met zijn 4G-oplossing bekend als LANES, zou blijven ondanks de onderneming venturing verder in de field services.

“De samenwerking met Telstra heeft zich de afgelopen twee jaar, en blijft evolueren … om daadwerkelijk creëren van nieuwe oplossingen die specifiek voor de openbare veiligheid,” zei hij.

Josh Taylor reisde naar Melbourne als gast van Motorola Solutions.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice