Motorola MPx200 recensie

Motorola werd de eerste fabrikant van de handset om openlijk te verklaren een Windows Mobile-smartphone wanneer zij tot de MPx200 kondigde eerder dit jaar in een exclusieve deal met Oranje. Het apparaat voegt zich bij Orange SPV’s, die nu op zijn derde incarnatie als de SPV E200, als een van de slechts twee huidige modellen van de telefoon draait het besturingssysteem van Microsoft beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Motorola heeft een redelijk goed werk verricht, maar Bluetooth en een camera zijn beide aanwezig op de hardware, terwijl de SPV E200 loopt een nieuwere versie van Microsoft’s software. De MPx200 is beschikbaar op het netwerk van Orange en is gratis met bepaalde tarieven. Het zal binnenkort ook op een pay-as-you-go basis worden aangeboden.

Ontwerp; De clamshell hardware-ontwerp maakt de MPx200 direct weergegeven verschillend zijn enige huidige Britse rivaal, de SPV E200. Dit ontwerp zorgt voor een pocket-vriendelijke telefoon die zowel kleine en netjes, maar niet al te licht. Bij 4.8cm breed en 8,9 cm hoog en 2.7cm diep het gemakkelijk slots in zowel zak en zak, en is ideaal voor het dragen wanneer je op reis bent licht. Je merk wel 118g het gewicht van de MPx200 in uw zak, maar het is niet al te storend.

Het clamshell ontwerp biedt twee opmerkelijke pluspunten: er is geen noodzaak voor een aparte zaak naar het scherm te beschermen, en er is meer ruimte voor sleutels dan op een ‘candy-bar’-stijl telefoon, die moeten in theorie betekenen dat je een meer ergonomische sleutel te krijgen layout.

Over het algemeen heeft Motorola gebruik gemaakt van deze twee eigenschappen. De 176-by-220-pixel, 65.536-kleurenscherm is duidelijk aan het zicht onttrokken wanneer de clamshell gesloten is, dus Motorola een kleine LED heeft uitgevoerd op de buitenmantel. Dit brengt belangrijke informatie, zoals de batterij en de signaalsterkte, biedt pictogrammen voor gemiste oproepen, nieuwe SMS, e-mail en antwoordapparaat berichten en zelfs vertelt u de huidige tijd. Wanneer de telefoon een oproep ontvangt, krijgt u het nummer of de naam van de beller als deze is opgeslagen in de telefoon. Een dial wiel aan de linkerzijde van het toestel – waarvan de belangrijkste functie is het volume aan te passen en start de Voice Notes-toepassing – kan de oproep naar de voicemail als tweemaal ingedrukt te sturen.

Voor zover button lay-out betreft, Motorola heeft een grote navigatieknop met een duidelijk gemarkeerde (blauw) actie sleutel in het centrum. De soft keys, de gesprekstijd en einde paar, en het huis en de rug paar zijn mooi gespreid rond dit, maar helaas Motorola heeft nogal krap het numerieke toetsenblok. Dat is vervelend, want er is in de buurt van een centimeter van ongebruikte ruimte in de buurt van het scharnierende gebied dat had kunnen worden gebruikt om deze toetsen geven een beetje meer ruimte.

De randen van de telefoon zijn netjes aangelegd, met een SD / MMC-kaartslot en hoofdtelefoonaansluiting aan de rechterzijde, macht, infrarood en de volumetoets aan de linkerkant, en de onderrand gereserveerd voor docking en opladen doeleinden.

Kenmerken; De MPx200 loopt Microsoft Smartphone 2002 (niet de meest recente Windows Mobile 2003 Smartphone in de SPV E200), en dus wordt geleverd met de software die de kern van dat besturingssysteem op ROM geïnstalleerd vormt. Dit omvat de Contacten, Agenda en Taken tools die synchroniseren met Outlook, Inbox voor geïntegreerde e-mail en SMS management, Voice Notes, Pocket Internet Explorer en Windows Media Player. Je krijgt ook een MSN Messenger-client. Motorola en Oranje voeg een paar toepassingen van hun eigen, met inbegrip van Orange Backup, een management tool voor het gebruik van de telefoon als modem en een aantal hulpprogramma’s voor het beheer van het geheugen aan boord.

Het product box bevat een netadapter, synchronisatie en opladen kabel en een handsfree kit. De installatie-cd bevat Outlook 2000 en ActiveSync, back-up versies van een aantal van de vooraf geïnstalleerde toepassingen, een paar demo-versies van games, en volledige versies van Lemonade Inc (spel), en Caller ID. Deze laatste kunt u een foto toe te wijzen aan uw contacten, zodat u de bron van inkomende gesprekken.

Net 10MB van opslag is gereserveerd voor uw eigen toepassingen en gegevens, die minuscule zal klinken aan de bestaande handheld gebruiker of iedereen die de redelijk goede kwaliteit output van Windows Media Player gebruiken om muziek op de verhuizing te luisteren. Gelukkig is er een SD / MMC-kaartslot en een 16MB kaart. Helaas heeft het slot geen ondersteuning voor SDIO.

De telefoon zelf is tri-band GSM, ondersteunt GPRS, conference calling, HTML en WAP-browsen, en voice dialing. Er zijn tal van on-board-profielen en beltonen, en je kunt meer ook toe te voegen als de uitbreiding van de screensaver en home schermen met downloads via de ether of via synchronisatie. De processor – nooit iets smartphone fabrikanten schreeuwen over – is een Texas Instruments OMAP 710 draait op 120MHz. Het omgingen gemakkelijk genoeg met de taken die we gooiden op, hoewel (zoals met andere Microsoft-smartphones die we hebben gebruikt), we moesten wachten voor de software om op te treden op onze toetsaanslagen op de gelegenheid.

Uitvoering; Orange suggereert dat de MPx200 is een telefoon voor ‘professionele consumenten. Dit, we veronderstellen, betekent dat degenen die willen lipjes op hun werk agenda en contacten te houden, maar die misschien ook willen de oneven MP3 te luisteren of in het algemeen een beetje plezier met hun telefoon.

Microsoft’s software heeft een paar irritaties dat Motorola, net als andere hardware partners, moet gewoon om te leven met. Een voorbeeld: we zijn niet gecharmeerd van het systeem voor het navigeren naar applicaties, die kan eisen scrollen door saai uitziende lijst-type menu’s. Maar Motorola biedt een aantal software tools die u helpen het beste van te maken – met name de suite van tools is het Utility Pack noemt. Verborgen in de map Bureau-accessoires, deze kunt u het geheugen op de MPx200 te beheren op verschillende manieren, bijvoorbeeld het sluiten van open sollicitaties en verwijderen van ongewenste sms-berichten, e-mails, gesproken notities en ga zo maar door. Uitstekende instrumenten, maar waarom zo goed verstopt?

We hebben een vergelijkbare klacht over de hardware wiel op de linkerzijde van het toestel. Zoals opgemerkt, verandert dit het volume en kan inkomende oproepen naar de voicemail te sturen. Maar het zou veel nuttiger zijn als het ook gebladerd toepassingen in de wijze van een jog dial.

We waren geïrriteerd over die paar keren dat we moesten wachten voor het systeem om taken te verwerken – bijvoorbeeld het openen of verplaatsen tussen applicaties. De MPx200 lijkt minder gevoelig voor deze dan eerdere SPV telefoons, maar hebben om überhaupt te wachten is vervelend.

Tot slot is er levensduur van de batterij. Oranje Web citeert gesprekstijd tot 5 uur en 110 uur stand-by. We vonden dat we door middel van een paar dagen van de gemiddelde opladen gebruikt, hoewel zwaar gebruik van Windows Media Player en veel gepraat deed sneller afbreken van de batterij. U moet plan voor de dagelijkse voeding boosts om teleurstelling te voorkomen.

Over het algemeen, de MPx200 is een indrukwekkende kleine telefoon. De hardware is over het algemeen zeer ergonomisch, en de software verbeteringen van Motorola en Orange zijn welkom. Als u op zoek bent naar een smartphone en vind de Oranje tarieven die deze telefoon is vrij aantrekkelijk, dan is het een interessant voorstel, maar verwacht niet dat het handheld-achtige functionaliteit te leveren.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop