Motorola Moto G (2e generatie), First Take: Groter en beter, maar toch betaalbaar

Motorola’s tweede generatie Moto G, bekend gemaakt en op de verkoop van vandaag, de opvolger van vorig jaar, Moto G, een betaalbare stock-Android-toestel dat werd al snel “de best verkochte telefoon in de geschiedenis van Motorola’s”, aldus corporate VP EMEA en APAC Magnus Ahlqvist op gisteren Londen pers preview. De originele £ 135 (unlocked) 4,5-inch Moto G werd, verbeterde mei 2014, met 4G (LTE) connectiviteit en MicroSD uitbreiding van de opslagcapaciteit, deze ‘eerste generatie-plus’ model kost £ 149.

Motorola heeft nu voorzien van de Moto G met een groter scherm, stereo speakers, sneller wi-fi en een betere camera’s, plus dual SIM-slots – alles voor een vergelijkbare prijs £ 144.99 (voor de 8-GB model). Doel van Motorola, evenals vorig jaar, is om “een premium smartphone-ervaring op een derde van de prijs” aan te bieden, zoals Ahlqvist zetten. We hebben een beoordeling unit had voor 24 uur, en hier zijn onze eerste indrukken.

Het eerste wat je opvalt aan de nieuwe Moto G is dat het is groter, dankzij de toename van de grootte van het scherm van 4,5 inch tot 5 inch. De resolutie blijft hetzelfde op 720 bij 1.280 pixels, zodat de pixeldichtheid van 326ppi daalt tot 294ppi. Het levert nog steeds een bruikbaar beeld, maar, en wordt nog steeds beschermd door zware Gorilla Glass. Een andere opvallende verandering is het paar voorzijde gemonteerde stereo luidsprekers zitten boven en onder het scherm (de oorspronkelijke moto G had een luidspreker achteraan).

Het nieuwe model meet 70.7mm breed en 141.5mm diep en heeft een gebogen rug die gaat van 6 mm aan de zijkanten aan 11mm op het dikste (0,5 dunner dan het oorspronkelijke model). Het apparaat zit comfortabel in de hand, en is slechts een paar gram zwaarder dan zijn voorganger (149g versus 143g). Onze review eenheid was wit, maar de tweede generatie Moto G komt ook in het zwart. Backplate schelpen in andere kleuren zal beschikbaar zijn in oktober, aldus Motorola.

De nieuwe Moto G loopt dezelfde 1,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon SoC 400 als zijn voorganger, met dezelfde 450MHz Adreno 305 GPU en 1 GB RAM-geheugen. Onze review unit had 8GB intern geheugen, maar een 16GB model is ook beschikbaar. Neem de achterplaat eraf en je ziet twee Micro-SIM-kaart slots, die Motorola beweringen te ondersteunen ‘intelligent calling’ waar het systeem leert de SIM keuzes die je maakt bij het plaatsen van gesprekken. Ook onder de backplate is een microSD-kaartslot voor uitbreiding van de opslagcapaciteit, en je zult merken dat de 2,070mAh batterij (dezelfde capaciteit als in de oorspronkelijke Moto G) kan niet worden verwijderd.

De pagina specs op de Britse website van Motorola’s zwijgt over het 3G / 4G-status van de tweede generatie Moto G, maar onderzoek blijkt dat het een 3G-telefoon (onze test SIM kreeg een HSPA-verbinding). Er is geen woord nog niet over de vraag of een 4G (LTE) upgrade zal verschijnen, zoals is gebeurd met de eerste generatie Moto G. De wi-fi is al opgewaardeerd, van single-band (2,4 GHz) 802.11b / g / n om dual -band (2,4 / 5 GHz) 802.11a / b / g / n / ac. Bluetooth 4.0 is aanwezig als voorheen, samen met een FM-radio.

De camera’s zijn ook verbeterd: de voorste camera gaat van 1.3Mpixels tot 2Mpixels, terwijl de achterste camera gaat van 5Mpixels naar 8Mpixels. Net als voorheen, u sleept omhoog en omlaag om te zoomen en tik op een enkel schot, en tik nemen / houden om meerdere foto’s te nemen.

Prestatie-wise, zouden we verwachten dat de nieuwe Moto G te sterk op zijn voorganger, gezien de specs. Samsung Galaxy S5 – dit inderdaad het geval is, en de Moto Gs in context te zetten, hebben we de resultaten van een top-of-the-range, premium geprijsde smartphone toegevoegd.

Benchmarks zijn niet alles, natuurlijk, en tenzij je van plan bent op het runnen van veeleisende workloads, zoals 3D-games, moet u een aanvaardbaar responsieve ervaring van de nieuwe Moto G. krijgen

We hebben geen tijd om de nieuwe Moto G’s levensduur van de batterij nog testen gehad, maar enkel mee dat de 5-inch tweede generatie handset heeft dezelfde 2,070mAh capaciteit is de 4,5-inch voorganger.

Motorola heeft ook aangekondigd dat de volgende generatie van zijn vlaggenschip, Moto X, smartphone en de langverwachte, Moto 360; Android Wear SmartWatch, die beide elders op de website zal worden besproken in meer detail. Britse fans van de Moto X zal blij zijn om de beschikbaarheid van Moto Maker maatwerk, die kun je kiezen uit verschillende ruggen (met inbegrip van natuurlijke materialen zoals hout en leer), frontkleuren, accent kleuren en andere specificaties merken. U kunt zelfs uw Moto Maker Moto X gegraveerd met een persoonlijke boodschap.

Wat betreft de nieuwe Moto G betreft, zolang de levensduur van de batterij klopt, zien wij geen reden waarom het het succes van zijn voorganger niet moet blijven – hoewel er nu meer concurrentie in de betaalbare smartphone ruimte dan was er een jaar geleden.

Vind meer over de Motorola Moto G boven op .com.

Mobiliteit; Gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice