Mobilize.Net releases brug voor porting Silverlight telefoon apps naar Windows 10

Microsoft onthulde haar vier ‘bruggen’ voor het porteren apps naar Windows 10 vorig jaar. Maar er was een beetje genoemde vijfde brug, dat alleen deze week, is vrijgegeven.

Die brug was de Silverlight brug, ontworpen om ontwikkelaars te krijgen naar de haven van hun Windows Phone 8.1 Silverlight apps naar Windows 10.

De vier primaire bruggen Microsoft kondigde vorig jaar aan zijn Build 2015 conferentie in april waren allemaal bedoeld om ontwikkelaars om hun apps naar Windows 10. brengen de vier die waren de “Islandwood” iOS brug, de “Astoria” Android brug, de “Westminster “gehoste Web apps brug, en de” Centennial “Win32 brug. De Silverlight brug was de grotendeels stil vijfde lid van de groep.

Microsoft rapporteerde een porten gids om ontwikkelaars te helpen handmatig poort hun Windows Phone Silverlight apps naar Windows 10. Maar de eigenlijke brug gereedschappen voor deze automatisch aan het doen waren ontwikkeld door Mobilize.NET.

Op 3 december Mobilize.NET maakte zijn conversie-tool algemeen beschikbaar voor download.

Microsoft CEO praat over zijn denken rond productdifferentiatie en zijn voorsprong op de curve in deze Q & A met Microsoft watcher Mary Jo Foley.

De Mobilize.NET Silverlight brug stelt ontwikkelaars in staat om Silverlight Windows Phone apps 10 Universal Windows applicaties om te zetten naar Windows en / of HTML5 en JavaScript. Volgens de site van het bedrijf, het overbruggen hulpmiddel analyseren van een app broncode en zet de verwijzingen ofwel Windows 10 application programming interfaces (API’s) of HTML5 / JavaSript. “Hoe dan ook je moedertaal C # code te krijgen zonder runtimes,” zegt het bedrijf.

Eerder dit jaar, Microsoft heeft de Westminster hosted-apps brug geleverd, en verhuisde een preview van de Islandwood iOS brug project Github. Het bedrijf uitgesteld ook de levering van een preview van de Centennial brug tot enige tijd in 2016.

Hoewel Microsoft niet heeft bevestigd dat het plannen om de Android-brug te leveren heeft gedumpt – ontworpen om Android-apps te schakelen op Windows Phone uit te voeren via emulatie – ontwikkelaars die zich heeft aangemeld voor een gesloten voorbeeld van dat project zeggen werk lijkt te zijn opgehouden. Bronnen zeiden Microsoft is verhuisd medewerkers werken op het Android-brug naar de Islanwood brug. enige officiĆ«le woord van Microsoft op de status van de Android brug is dat het nog niet klaar is (niet dat het dood of worden bewerkt, twee mogelijke scenario’s door verschillende contacten van mij genoemd).

Voormalig Microsoft CEO Steve Ballmer lijkt een fan van het idee van het runnen van Android apps op Windows Phones zijn. Hij was ook een fan van Microsoft kopen van Nokia, een plan dat niet zo goed bleek voor de Softies. Ik bedoel maar’….

In andere ontwikkelaar gerelateerd nieuws, Microsoft eerder deze week de bijgewerkte Windows 10 software developer kit (die voor gebruik met de november-update naar Windows 10 release). Er zijn een aantal verbeteringen en updates van de Universal Windows-platform die zijn opgenomen in de bijgewerkte SDK. Een nieuwe Microsoft blog post legt uit wat er in de 10.586 SDK vernieuwen.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

exclusief