Mint 15: beste Linux desktop van vandaag (Review)

Naarmate de jaren roll-by, elke nieuwe update van Linux Mint imponeert me meer. Andere desktop-besturingssystemen, zoals Microsoft, Windows 8 kan de beproefde en echte ramen, pictogrammen, menu’s en wijzer (WIMP) desktop metafoor te verlaten. Anderen, zoals: Ubuntu met Unity proberen om een ​​aantal van de WIMP-interface te houden, terwijl het uitbreiden voor tablets en smartphones, maar de Ubuntu-gebaseerde Mint, met kaneel en MATE, is trouw gebleven aan de WIMP interface. Voor zover ik mij betreft de meest recente versie, Linux Mint 15, Olivia, is nu niet alleen de beste Linux desktop, het is de beste desktop-besturingssysteem van allemaal.

Dat is niet om te zeggen dat als je een Windows 7 of Mac OS X Mountain Lion-gebruiker bent moet je beginnen met het downloaden Mint nu. Voor de desktop-gebruikers Mint is beter dan Windows 8 en andere nieuwe besturingssystemen, zoals: Fedora 18; met GNOME 3.6, maar niet kloppen de sokken off oudere WIMP-gebaseerde desktops. Het is gewoon veel beter voor ervaren pc-gebruikers dan de nieuwe, gebruiksvriendelijke vijandige desktop interfaces zoals Windows 8 Metro.

De beste nieuwe WIMP desktop vandaag: Linux Mint 15 (slideshow)

Waarom? De belangrijkste reden is dat kaneel, dat is het Mint-interface Ik koos ervoor om in plaats van te beoordelen dan zijn naaste GNOME 2.x-gebaseerde relatieve MATE, is ontworpen voor power-gebruikers die al weten hoe je een WIMP-stijl desktop te gebruiken. Een Windows XP of 7 gebruiker die nooit Linux in hun leven is aangeraakt vindt Mint kaneel veel gebruiksvriendelijker dan Metro.

Je hoeft niet op mijn woord te geloven. U kunt Linux Mint 15, die nu is een release candidate, en probeer het zelf. Houd in gedachten dat dankzij; Windows 8 Secure Boot-systeem lock-in, het is heel moeilijk om een ​​ander besturingssysteem te installeren op een Windows 8 PC. De makkelijke wijze van het installeren van Mint, of iets anders, op een Windows 8 is om Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) instellingen van de computer gebruiken om Secure Boot uit te schakelen.

Met de ingebouwde Secure Boot bug uit de weg, ik denk dat je de munt te vinden om een ​​uitzonderlijke bureaublad. In mijn eigen geval, ik heb getest 64-bit munt op twee systemen. De eerste is een Dell XPS 8300. Deze krachtpatser desktop wordt geleverd met een 3,4 GHz quad-core Intel Core i7-processor. Het heeft ook 8GBs RAM, een 2-Terabyte harde schijf en een AMD / ATI Radeon HD 5770 grafische kaart. Mijn andere testsysteem is mijn tank van een laptop, een Lenovo ThinkPad T520 laptop. Deze computer beschikt over een 2,5-GHz Intel Core i5 processor, 4GBs RAM, een 500GB harde schijf en een geïntegreerde Intel HD Graphics 3000 processor.

Op beide systemen, Mint liep vlekkeloos. Dit omvatte automatische ondersteuning voor de ATI-graphics, een Logitech QuickCam Pro 9000, en diverse Wi-Fi hardware. De tijd dat Linux had moeite met alledaagse PC-hardware is geschiedenis. In het geval, heb je exotische hardware, echter, Mint bevat nu een Driver Manager om het gemakkelijker maken om te bepalen welke driver te gebruiken met uw apparaten.

Onder de motorkap, zal hardcore Linux-gebruikers de Linux 3.8 kernel te vinden. Munt staat op de schouders van reuzen. Het is gebouwd bovenop, Ubuntu 13,04, die op zijn beurt is gebaseerd op Debian Linux.

Cinnamon zelf is nu aan versie 1.8 en bevat meer dan duizend nieuwe verbeteringen en fixes sinds de laatste grote versie. De nieuwste versie van het; Cinnamon file manager, Nemo, maakt het eenvoudig om te schakelen vanuit meerdere gezichtspunten waaronder de oldie, maar goodie, file-boomstructuur. Ook komt nu met een functie die ik nooit zo veel verliefd geweest: vrijstaande desktoptoepassingen. KDE-gebruikers weten ze als Plasmoids, Android-gebruikers weten als widgets, en ik denk dat ze zijn een verspilling van ruimte op uw bureau hoe je ze ook noemen. Maar, omdat elke desktop-besturingssysteem lijken een versie daarvan of een andere, ik denk dat een heleboel mensen moeten ze leuk en nu Mint Kaneel heeft ze onder de naam Desklets.

Boven deze, Mint heeft de gebruikelijke selectie van end-user software. Dit geldt ook voor LibreOffice 4.0.2 voor de office suite: Thunderbird 17.0.5 voor e-mail, Firefox 21,0 voor webbrowsen, Pidgin 2.10.7 voor instant-messaging en ga zo maar door. Zeg, heb je je eigen favoriete toepassingen, zoals ik doe, Mint’s Software Manager fungeert als een app store en maakt het vinden, downloaden en installeren van nieuwe programma’s gemakkelijk. In mijn geval, ik overgestapt in Evolution voor Thunderbird en Chromium, Google’s pure open-source versie van Chrome, de webbrowser. Software installeren in Linux is nu net zo triviaal als het installeren van een nieuw programma op een iPhone.

U kunt ook Linux programma’s die niet beschikbaar zijn via de Munt Software Manager toe te voegen. Voor deze, gewoon de DEB pakket versie van het programma, meestal aangeduid als zijnde voor Ubuntu en Debian te downloaden, te downloaden en vervolgens het bestand te openen. De package manager start automatisch en in een paar seconden zul je dergelijke programma’s als Google Chrome en de Steam game client te hebben. Al deze programma’s, of ze kwam met de standaard set of toegevoegd op, liep zo vlot als zijde.

Ik heb slechts één serieuze rundvlees over de Munt de standaard software keuzes. Ze pikten Totem, GNOME 3.x mediaspeler, voor video-weergave. VLC, mijn manier van denken, is gewoon de beste media-player software op elk platform. Gelukkig is VLC is in de Software Manager, dus het is eenvoudig te installeren

Het enige echt vervelend ding over Mint is dat u nog steeds geen updates in-place doen van een oudere versie naar Mint 15. Dat is door het ontwerp. Mint ontwikkelaars het gevoel dat je verouderde software compatibiliteitsproblemen zullen voorkomen door het forceren van je te doen een nieuwe installatie. True, maar het betekent ook dat je kan nodig zijn om een ​​back-up en herstellen van uw persoonlijke mappen en bestanden. Ik deed dit door het herstel van hen tot een aangesloten USB-drive.

Ubuntu 13.04 Review: Linux voor de gemiddelde Joe of Jane; Fedora 18 eindelijk arriveert; De 5 meest populaire Linux-distributies

Tot slot, Mint heeft hetzelfde voordeel dat elke Linux-distributie heeft ten opzichte van zijn concurrenten: Het ontwerp is veel veiliger dan Windows. Er zijn dingen zoals Linux virussen, maar er zijn slechts een handvol van meestal onschadelijke geweest .. Praktisch gesproken, Linux is de veiligste volledige desktop-besturingssysteem u kunt uitvoeren.

Dus, als je om me te vertellen vandaag dat u een nieuwe desktop, die werkt als uw oude XP Windows 7, of Ubuntu GNOME 2.x bureaublad wilt, Mint 15 is wat ik zou aanraden. Ja, als je Windows-programma’s die niet op Linux of Mac OS X, dan kan het nodig zijn aan de stok met Windows, maar voor ervaren computergebruikers, Mint 15 is nu de beste desktop-besturingssysteem die er zijn.

Hoe sterk voel ik me op die manier? Die twee testmachines? Ze zijn ook mijn belangrijkste twee productiesystemen. Ik heb al het Mint 15 upgrade en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

 verhalen

Ubuntu 13.04 Review: Linux voor de gemiddelde Joe of Jane; Een blik op Linux Mint Debian Edition (LMDE) 201303; Linux Mint-ontwikkelaars werken aan GNOME bestandsbeheerder vork; Fedora 18 eindelijk arriveert; De 5 meest populaire Linux-distributies

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Linux uitdagers

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen