Microsoft Surface Pro tot de helft van de Surface RT’s levensduur van de batterij

Hoeveel kost levensduur van de batterij zaak aan tablet-gebruikers? Microsoft kan binnenkort te weten komen, de eerste hand.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Microsoft ging het publiek vandaag met, de prijs voor zijn Surface Pro PC / tablet-apparaten – de Intel-gebaseerde degenen met Windows 8 Pro, dat gebruikers in staat stelt om hun bestaande apps van derden op het bureaublad draaien. De 64 GB versie zal $ 899, de 128 GB-versie, $ 999. (Beide prijzen zijn inclusief een pen, maar geen Touch of toetsenbord Type / deksel. Dus voeg nog eens $ 120 tot $ 130 voor dat.)

De prijs is niet het hele team gedeeld over de Microsoft-branded Surface Pro’s, gepland voor januari 2013.

Surface Pros gaat ongeveer de helft van de levensduur van de batterij van de Surface RT’s te krijgen. Surface RT’s krijgen tussen de acht en tien uur levensduur van de batterij, gebaseerd op verschillende schattingen die ik heb gezien (en mijn eigen persoonlijke ervaring op de mijne).

De Surface team Twitter-account bevestigde de batterij-levensplan s in een 29 november tweet te @Shahroom

Voor mij zou dat een deal breaker zijn. Met een tablet, reken ik op het niet hebben van een stroomkabel rond te sjouwen. Andere lezers van mij zeggen dat ze van plan om de Surface Pro gebruiken als een PC, zodat ze minder zorgen maken over het krijgen van slechts vier tot vijf uur van de batterij.

Waarom de lage levensduur van de batterij? Surface Pro, zoals Microsoft ambtenaren kondigde een paar maanden geleden, maakt gebruik van de Intel ‘Ivy Bridge’ (generatie 3) Core i5 processor. Het is niet de lager stroomverbruik / hoger-batterij-levensduur Atom / Clover Trail te gebruiken en het maakt het niet te gebruiken, de vierde generatie Core Haswell.

Sommigen hadden gehoopt / afgevraagd of het besluit van Microsoft om Surface Pro leveren na Kerstmis was gerelateerd aan een last-minute vervanging van een meer krachtige Intel-processor. Maar dat is niet het geval is, een Microsoft woordvoerder bevestigd toen ik vandaag gevraagd. Surface Pro maakt gebruik van de Intel Core i5.

Wilt u de rest van de Surface Pro specs en hoe ze te vergelijken met de Surface RT zien, kunt u de PDF van vergelijkende spec sheet Microsoft’s downloaden van een paar maanden terug. Het is nog steeds accuraat.

Er zijn trade-offs in elk apparaat. Denkt u dat Microsoft de juiste keuze gemaakt tussen processor kracht en levensduur van de batterij op dit ene?

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet