Microsoft Secure Boot sleutel debacle veroorzaakt security paniek

[Update 9.00GMT: Microsoft en verliesrekening]

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Microsoft heeft per ongeluk gelekt de sleutels van het koninkrijk, waardoor aanvallers apparaten beschermd door Secure Boot ontgrendelen – en het kan niet mogelijk zijn om het lek volledig op te lossen.

De ontwerpfout in het Windows-besturingssysteem kan worden gebruikt om Windows-apparaten, zoals smartphones en tablets, die anders door Secure Boot worden beschermd om andere besturingssystemen dan Windows draaien op vergrendeld systemen te ontsluiten.

Dit, op zijn beurt, laat iemand met admin rechten of een aanvaller met fysieke toegang tot een machine niet alleen voor Secure Boot omzeilen en lopen elk besturingssysteem ze willen, zoals Linux of Android, maar maakt ook de installatie en uitvoering van bootkit en rootkits op het diepste niveau van het apparaat, de veiligheid onderzoekers MY123 en Slipstream geopenbaard in een blog post op dinsdag.

Microsoft’s Secure Boot is een onderdeel van de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) firmware, die bedoeld is om elk onderdeel van het systeem boot proces te waarborgen wordt ondertekend en gevalideerd.

Wanneer Secure Boot volledig is ingeschakeld, het voorkomt ook dat gebruikers het opstarten van andere besturingssystemen die hun fantasie te nemen. Daarnaast zijn er specifieke systemen en apparaten – zoals Windows RT en Windows Phone – indien Secure Boot kan alleen worden uitgeschakeld door de gebruiker.

Secure Boot werkt in combinatie met bijzondere beleidsmaatregelen die worden gelezen en opgevolgd door Windows bootmanager. Voor het testen en tweaken doeleinden, Microsoft heeft een bepaalde boot beleid dat vroeg laadt en schakelt het besturingssysteem controles.

Hoewel nuttig voor ontwikkelaars in het besturingssysteem testen, dit beleid maakt het ook mogelijk een gebruiker op te starten wat ze willen, met inbegrip van self-signed binaries. De “gouden sleutel” debug en ontgrendelen politiek probleem is te wijten aan gebreken in het beleid laadsysteem ontwerpen ontstaan.

Het beleid is online gelekt en kan gebruikt worden door gebruikers met admin rechten op Secure Boot omzeilen op vergrendelde apparaten, zolang de apparaten niet de juli-patch-update hebben ontvangen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

U kunt de ironie zien. Ook de ironie in dat MS zich heeft ons een aantal leuke “gouden sleutels ‘(zoals de FBI zou zeggen, voor ons om te gebruiken voor dit doel,” schrijven de onderzoekers.

Over de FBI: lees je dit? Als u bent, dan is dit een perfecte echte wereld bijvoorbeeld over de reden waarom uw idee van backdooring cryptosystemen met een “veilige gouden sleutel” is erg slecht !, “het team toegevoegd.” Microsoft geïmplementeerd een “veilige gouden sleutel” systeem. En de gouden sleutels werd vrijgelaten uit de MS [ ‘s] eigen domheid.

De onderzoekers naar verluidt op de hoogte van Microsoft van hun bevindingen tussen maart en april van dit jaar. De reus van Redmond aanvankelijk weigerde om de kwestie, op welk punt het duo begonnen met een analyse en het opstellen van proof-of-concept (PoC) bewijs te lossen.

Tussen juni en juli, Microsoft omgekeerd zijn besluit en bekroond met een bug bounty, het duwen van een fix – MS16-094 – vorige maand. Echter, deze correctie geacht “onvoldoende”, hoewel het probleem heeft verzacht, waardoor een tweede patch MS16-100, uitgegeven in augustus.

Terwijl de tweede patch pogingen om de kwetsbaarheid op te lossen, The Register meldt dat de fix heeft geen invloed op het beleid fout, en gewoon verwijdert toegang tot Bootmgr systemen te selecteren. Hierdoor wordt een derde actualisering wordt naar deze kwestie in september pakken.

“Hoe dan ook, zou het in de praktijk onmogelijk zijn voor MS elke bootmgr eerder in te trekken dan een bepaald punt, zoals ze zouden breken installeren media, herstel partities, backups, etc,” het duo commentaar.

Een woordvoerder van Microsoft vertelde de website

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer