Microsoft repareert ernstige tekortkoming van invloed zijn elke versie van Windows

De kwetsbaarheden in de manier waarop Windows omgaat met mediabestanden kan een aanvaller op afstand te draaien malware. (Afbeelding)

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Deze maand bumper release van security patches heeft een bulletin dat elke ondersteunde versie van Windows beïnvloedt.

Microsoft zei op haar regelmatig geplande Patch Tuesday die gebruikers in Windows Vista en later – met inbegrip van Windows 10 – zo spoedig mogelijk moeten patchen om te voorkomen dat aanvallers misbruik maken van een fout in de manier waarop het besturingssysteem omgaat met mediabestanden.

Hoe veilig, op basis van kwetsbaarheden, is Windows 10’s nieuwe browser?

De “kritische” bulletin (MS16-027) Padvinderij een probleem waardoor een aanvaller op afstand code of malware uit te voeren als de ingelogde gebruiker.

Degenen die zijn aangemeld als beheerder lopen het grootste risico.

Een aanvaller zou een gebruiker te verleiden tot het openen van een speciaal vervaardigd mediabestand, die de aanvaller de controle over het hele systeem zou laten.

Het goede nieuws is dat Microsoft zei dat het fout was privé gemeld en is niet verondersteld te zijn actief in het wild misbruik door kwaadwillende actoren.

Microsoft bracht ook vier andere kritische gebreken van invloed zijn Windows, met inbegrip van cumulatieve patches voor Internet Explorer (MS16-023) en de nieuwere browser, Microsoft Edge voor Windows 10 (MS16-024).

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

De twee andere bulletins bevatten

MS16-026 richt zich op een reeks gebreken in de manier waarop Windows omgaat met bepaalde lettertypen. Als een aanvaller ofwel trucs een gebruiker een speciaal vervaardigd document te openen, of naar een website die speciaal vervaardigd ingesloten OpenType-lettertypen, die kunnen leiden tot een denial of service-aanval bevat bezoeken.

MS16-028 lost een aantal kwetsbaarheden die zouden leiden dat een aanvaller de controle over een een getroffen systeem. De patch verhelpt de gebreken door een wijziging van de manier waarop Windows omgaat met PDF-bestanden.

Noch gebreken worden verondersteld te zijn uitgebuit in het wild.

Een aantal andere “belangrijke” Patches – MS16-025, MS16-029 en MS16-035 door middel van – vast te stellen een scala van onderwerpen, zoals adres verhoging van privileges en beveiligingsfunctie omzeilt.

Maart patches beschikbaar zijn via de gebruikelijke kanalen-update.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer