Microsoft klaar om te leveren Lync 2013 apps voor iPhone, iPad

Microsoft is het maken van beschikbare mobiele client versies van zijn Lync unified communicatie-client voor een aantal platformen deze week.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Als eerste is de nieuwe Windows Phone 8-versie van Lync 2013 Mobile. Deze app is beschikbaar in de Windows Phone Store met ingang van 11 maart.

Later deze week, volgens functionarissen van het bedrijf, de iPhone en iPad-versies van Lync 2013 beschikbaar moeten zijn, als goed. Microsoft functionarissen zeiden dat deze apps zijn ter goedkeuring voorgelegd.

Update (12 maart): De iPhone en iPad Lync 2013 apps zijn beschikbaar in de iTunes store.

Lync is Microsoft’s software voor zakelijke instant messaging, presence, VOIP en vergaderingen.

In 2011, Microsoft ter beschikking van de klanten mobiele versies van Lync 2010 voor Windows Phone 7.x, iPhone en iPad. Een Android-versie van Lync 2013 wordt uitgevoerd binnen een maand zijn, dus in april 2013, een woordvoerder herhaalde.

De mogelijkheid om PowerPoint bekijken wanneer in vergaderingen met Lync Mobile is een functie speciaal voor de iPad versie van Lync, volgens een 11 maart post naar de Lync Team blog.

Microsoft werkt aan; de integratie van Lync en Skype, maar wordt later loopt dan gepland met dat werk. De eerste fase van deze integratie moet beschikbaar zijn voor klanten van juni 2013.

Voor degenen die proberen op te zetten Lync voor de eerste keer, wees gewaarschuwd: het is geen kinderspel. Enterprise Applications Consulting Josh Greenbaum zegt dat de gebruiker set-up ervaring moet nog een hoop werk. Dat gezegd hebbende, Ars Technica’s Peter Bright houdt van de feature set van Lync en zegt dat Lync 2013 is alles Skype zou moeten zijn.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’