Microsoft houdt de druk op VMware rond zijn nieuwste virtualisatie licentie veranderingen

Na veel protest van haar klanten in de loop voorgestelde licentie veranderingen, VMware onlangs teruggekomen en gewijzigd enkele van de nieuwe voorwaarden die zij introduceert als onderdeel van haar vSphere 5 virutalization product. Maar Microsoft ambtenaren zijn nog steeds het vinden van voer voor vSphere licenties en prijsstelling kritiek – zelfs na de laatste updates van VMware.

De komende Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) 3.0 zal de eerste versie van de virtualisatie-pakket dat geen kopie van Microsoft Windows Server vereist om de beheerconsole te kunnen uitvoeren. Red Hat een beta van RHEV 3.0 op dinsdag;. Microsoft is het maken van een lijst beschikbaar van Hyper-V “gotchas” / bekende problemen op de TechNet Wiki;. Dell services arm is van plan om klanten te helpen installeren Cloud Foundry VMware platform-as-a -service aanbieden. Cloud Foundry is VMware’s Windows Azure concurrent, het stuk waarvan delen VMware is in het midden van de invulling van.

In een uitvoerig en gedetailleerd 15 augustus post op de Microsoft Virtualization Team Blog, getiteld “Pas op voor de VMware Memory vTax Part 2 …,” de Softies beweerde dat zelfs met de voorgestelde wijzigingen, VMware is nog steeds het opleggen van een prijsstijging en strengere voorwaarden haar afnemers. VMware veranderingen hebben geleid tot een vloed van e-mail van gebruikers die zoeken naar informatie over Microsoft’s versie van hen, volgens de blog post.

VMware plannen aangekondigd in juli tot en met licentie en prijs zijn virtualisatie-technologie, gebaseerd op de hoeveelheid virtueel geheugen toegewezen aan een virtuele machine (VM) met vSphere 5.0. In het begin van augustus, VMware aangekondigd dat het zou een beetje buigen, maar de nieuwe vergunningensysteem in principe zou hetzelfde blijven, daalde de prijzen in bepaalde gevallen.

Zelfs na het wijzigen van de vSphere 5.0 geheugen rechten (op 3 augustus), de fundamentele belasting op het geheugen nog steeds bestaat, dat is een gruwel voor de klanten, en VMware is nog steeds het ontvangen van kleurrijke feedback van hun klanten “, zegt Jeff Woolsey, Principal Program Manager Lead voor Windows Server Virtualization, in het laatste bericht van Microsoft.

Woolsey herhaalde dat Microsoft niet van plan is om soortgelijke vergunningen of prijswijzigingen rond VM geheugen, kernen of replicatie te maken.

Per VM belastingen zijn wat virtualisatie leveranciers doen, niet strategische cloud providers, “Woolsey geblogd. Hij merkte ook op dat de hoeveelheid geheugen in een Hypver-V VM in Windows 8 Server” gaat om omhoog te gaan. Weg omhoog.

Microsoft toonde een vroege blik op zijn volgende Hyper-V release die deel uitmaken van Windows 8 op de Worldwide Partner Conference in juli zal zijn. Microsoft ambtenaren toonde de mogelijkheid om VM’s te creĆ«ren met meer dan 16 virtuele processors en aangeprezen de komende Hyper-V Replica technologie.

Dit zijn slechts 2 van de honderden functies komen in de Microsoft Private Cloud, van waar je in staat om meer te weten te komen op BUILD-conferentie van Microsoft, 13-16 september in Anaheim, CaliforniĆ«, “Woolsey geblogd.

Een paar andere virtualisatie weetjes uit de hele web van deze week

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics