Micromax en Karbonn macht Indiase smartphone groei van de markt

India smartphone zendingen raakte een recordhoogte van 5,4 miljoen eenheid zendingen voor Q4 2012, volgens IDC Asia-Pacific Quarterly Mobile Phone Tracker data.

Een andere Indiase leverancier binnenkomt top 5

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

De totale markt voor mobiele telefoons in India heeft ongeveer 218 miljoen stuks in het kalenderjaar (CY) 2012, een 16 procent jaar-op-jaar groei van het voorgaande jaar bereikte, volgens de gegevens vrijgegeven woensdag. De groei werd vooral gedreven door de snel groeiende smartphone markt in India die in CY 2011 groeide van bijna 11 miljoen stuks tot 16,3 miljoen stuks in CY 2012, een aanzienlijke groei van ongeveer 48 procent.

Het doorbreken van de 5.000.000 mark is grotendeels gevoed door de sub-INR 10.000 (US $ 200) prijs punten en verbeterde specificaties zoals 4-inch plus schermformaten. “Local leveranciers opgevoerd tot verzendingen en agressief nieuwe modellen gelanceerd om de groeiende vraag van de consument in de low-end smartphone marktsegment voldoen”, zegt Manasi Yadav, senior marktanalist in de client-apparaten team van IDC India.

“Lokale leveranciers hebben dominant $ 100 prijs band bleef in sub-VS, terwijl ze serieuze concurrentie voor de wereldwijde leveranciers in de US $ 100 US $ 200 prijs band vormen. Deze twee segmenten naar voren als de meest levendige en de snelst groeiende smartphone prijs band segmenten in de Indiase markt, “voegde Manasi.

Hoewel Samsung bleef de leider en gangmaker voor de markt, inspirerende zowel internationale als binnenlandse leveranciers om hun eigen quadcore en 5-inch plus schermgrootte modellen te lanceren, Micromax is verkregen door haar agressieve ramp-up en een verbeterde product portfolio. Sony en Nokia oogstte een aanzienlijke zending aandeel ten gevolge van zijn mid-tier scala aan smartphones doen heel goed in de markt.

Karbonn, de dark horse onder; lokale verkopers, maakte het tot de top 5 voor de eerste keer, dankzij de nieuwe reeks van aantrekkelijk geprijsde smartphones die in het laatste kwartaal werden gelanceerd.

In termen van inkomsten, terwijl Samsung bleef de leider, Apple nam de tweede plek na het zien van een plotselinge sterke stijging te wijten aan de herstructurering kanaal en de lancering van de iPhone 5 in 2012 Q4. Met de nieuw benoemde Nationale distributeurs – Redington en Ingram Micro, Apple stak zijn hand uit naar een klantenbestand groter dan ooit tevoren.

De markt voor mobiele telefoons in India zal naar verwachting; doorgaan met haar groei, in 2013, gedreven door de verbazingwekkende groei van bijna 70 procent in de smartphone markt. Terwijl Android zijn dominantie voortgezet in 2012, verhoogde pick-up van andere besturingssystemen – zoals iOS en Windows Phone 8 en de recente vrijlating van, BlackBerry 10, – zal naar verwachting kruid dingen vooruit.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring