Metafoor ‘Stagefright benutten onthult miljoenen Android-apparaten

Miljoenen Android-apparaten zijn kwetsbaar voor een nieuwe Stagefright exploit die een apparaat in minder dan 20 seconden in gevaar kunnen brengen, zeggen de onderzoekers.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Volgens Israël-gebaseerde NorthBit, de nieuw geopenbaarde Stagefright exploit, genaamd Metafoor, kan worden gebruikt bij aanslagen tegen de Nexus 5, LG G3, HTC One en Samsung Galaxy S5 mobiele apparaten, die mogelijk vertrekt miljoenen apparaten open te exploiteren.

In een paper documenteren van hun onderzoek (.PDF), het team zei creëerden ze een exploit die een belangrijke invloed apparaten die draaien op Android-versies 2.2 en 4.0, terwijl ook het omzeilen van ASLR op versie 5.0 en 5.1. Het algemene doel van het project was om bypass adresruimte layout randomization (ASLR), een beveiligingssysteem voor het systeemgeheugen die buffer-overflow aanvallen voorkomt, waardoor Stagefright worden benut.

Stagefright, ook wel bekend als libstagefright, is een Android multimedia-bibliotheek die de krantenkoppen in 2015 hit na Zimperium security-onderzoeker Joshua Drake ontdekt dat er een aantal kwetsbaarheden die de afspelen van media motor.

De onderzoeker noemde het de “ergste Android kwetsbaarheden ontdekt tot nu toe,” made erger als terwijl Google kan ontwikkelen en laat fixes, is het aan leveranciers de patches naar voren te duwen – en het is onwaarschijnlijk oudere modellen zullen worden beschermd tegen deze bedreiging.

De aanvalsvector is simpel: het slachtoffer hoeft alleen te worden gelokt naar een bewerkte pagina met een kwaadaardige MPEG-4 multimedia-bestand.

Zodra de bezoeker is op zijn plaats, het videobestand crasht Android’s media-server, waardoor het systeem gereset. Eenmaal opgestart, kwaadaardige JavaScript gehost op de webpagina naar voren apparaat gegevens naar de server van de cyberattacker’s.

server metafoor stuurt vervolgens een bewerkte video bestand dat de kwetsbaarheid uitbuit en verzamelt meer informatie over de interne beveiligingen van het apparaat. Nog een ander videobestand wordt doorgesluisd naar het apparaat van het slachtoffer, die vervolgens wordt verwerkt door libstagefright, het infecteren van de smartphone met malware.

De cyberaanval targets CVE-2015-3864, die het mogelijk maakt voor de uitvoering van externe code, kan leiden tot informatie lekken, surveillance en het apparaat overnames.

Hoe kunt u uw Bitcoin mijnbouw winst te verhogen met 30 procent met minder inspanning; SMS Android malware wortels en kaapt uw ​​apparaat – tenzij je Russische bent; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Shodan: Het internet van de dingen zoekmachine privacy boodschapper; Wat gebeurt er als je lek gestolen bankgegevens naar de Dark web?

De onderzoekers voorzien van een proof-of-concept (PoC) video hieronder het aantonen van de aanval op een Android Nexus 5 smartphone, en de aanval duurde niet langer dan 20 seconden voordat het apparaat volledig is aangetast.

: Google Android Stagefright fout exploit code vrijgegeven

De onderzoekers constateren dat ongeveer 23,5 procent van de Android-apparaten zijn versies 5.0 en 5.1, wat neerkomt op ongeveer 235.000.000 apparaten, en bovendien weet 4 procent van de Android-versies draaien op apparaten niet ASLR beveiligingen, wat neerkomt op ongeveer 40.000.000 mobiele apparaten die zouden kunnen worden kwetsbaar te benutten.

“Kijkend naar deze nummers is het moeilijk om te begrijpen hoeveel apparaten zijn potentieel kwetsbaar,” zeggen de onderzoekers.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Google heeft een strook van patches om het lek, en eerder deze maand te verzachten uitgebracht, naar voren geschoven een nieuw Stagefright patch die CVE-2016-0824, een vrijgeven van informatie kwetsbaarheid in Stagefright aanpakt.

Lees verder: Top picks

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer