Meer investeringen drijft Xero NZ $ 69.5m nettoverlies

Nieuw-Zeeland cloud accounting software leverancier Xero heeft een netto verlies na belastingen van NZ $ 69.500.000 voor het jaar eindigend maart 2015 gemeld, volgens de meest recente financiële resultaten (PDF).

Dit ondanks een 81 procent boost in inkomsten uit abonnementen naar NZ $ 120.900.000 voor het jaar, en een 77 procent stijging van de bedrijfsopbrengsten, naar NZ $ 122.500.000.

Het bedrijf, dat is dual genoteerd op de New Zealand Exchange en de Australian Securities Exchange (ASX), vertelde de aandeelhouders op vrijdag dat zijn netto verlies na belastingen voor het steeg met 96 procent op de figuur van de voorgaande periode periode, gevolg van de toegenomen investeringen in productontwikkeling , verkoop en marketing.

Volgens haar jaarlijks financieel verslag, Xero bracht NZ $ 49.000.000 op product design en ontwikkeling in de loop van het jaar, ruim boven de NZ $ 18.400.000 is besteed in het voorgaande jaar.

Het bedrijf huurde een extra 403 werknemers voor de activiteiten, met zijn wereldwijde aanwezigheid staat nu op 1.161. Volgens haar jaarverslag, 214 van deze nieuwe medewerkers werden ingehuurd voor productontwikkeling.

Ondertussen, Xero bracht NZ $ 93.500.000 op de verkoop en marketing, ten opzichte van het voorgaande jaar NZ $ 55.100.000, en NZ $ 24.500.000 op algemene kosten en administratie, ten opzichte van de voorgaande periode van NZ $ 11.700.000.

Ondanks deze kosten sterk bijdraagt ​​aan de jaarlijkse netto verlies Xero, heeft de stijging van de operationele kosten van de onderneming is gecompenseerd door groei van het klantenbestand en de bedrijfsopbrengsten.

Xero’s 475.000 betalende klanten – als het einde van maart – vertegenwoordigde een 67 procent boost in tally van het vorige jaar, en een belangrijke rol gespeeld in het bedrijf 77 procent bedrijfsopbrengsten opsteker voor het hele jaar.

Ondertussen heeft het bedrijf meldde NZ $ 268.900.000 in contanten beschikbaar vanaf eind maart, om toekomstige groei en expansie te financieren.

Xero schat dat het heeft nu ongeveer 31 procent van het marktaandeel in eigen land, met 138.000 klanten, terwijl het beweert 10 procent van het marktaandeel in Australië, met 203.000 klanten.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

In het Verenigd Koninkrijk, Xero zei dat beweert 2 procent marktaandeel, en hoewel het bezit minder dan 1 procent van het marktaandeel in het veld in de VS, is de Amerikaanse groeistrategie duidelijk vruchten af, met het bedrijf zien van een 93 procent sprong in zijn Noord-Amerikaanse klantenbestand, tot 35.000.

In de tweede helft van het jaar, is Xero de Amerikaanse management team gevormd, onder leiding van de Amerikaanse president Russ Fujioka, met een focus op een solide basis te zorgen voor Noord-Amerika om te kunnen schalen. Tijdens de tweede periode van zes maanden, de groei van de klant is 300 procent groter dan in de eerste zes maanden.

Sterke groei zal naar verwachting doorzetten in deze markten, en Xero heeft zich gericht op het bouwen van infrastructuur om zijn expansie in de Amerikaanse markt te ondersteunen “, het bedrijf vertelde aandeelhouders.” De VS blijft een belangrijke en adresseerbare kans met de meerderheid van de kleine bedrijven unserved door cloud boekhoudsoftware.

“Xero is goed gepositioneerd om in deze behoefte door middel van haar volledige boekhouding van kleine bedrijven oplossing te ontmoeten, speciaal gebouwd voor de cloud en mobiele apparaten,” zei hij.

In februari, Xero ontvangen NZ $ 132.900.000 uit Silicon Valley gevestigde equity firma Accel Partners, en een extra NZ $ 14.300.000 van haar grootste investeerder, Matrix Capital Management, om te helpen rijden de groei van de Amerikaanse.

Deze investering gevolgd opmerkingen van Xero voorzitter Chris Liddell in juli vorig jaar dat de vermelding van het publiek in de VS een “logische stap” voor het bedrijf zou zijn als het werkt aan zijn internationale bereik buiten Australië, het Verenigd Koninkrijk, en zijn thuisland te verbreden.

Echter, vorige maand werd gemeld door Reuters dat Xero was verhuisd naar zijn plannen voor een Amerikaanse notering te duwen in 2016 op zijn vroegst.

Ook vorige maand, bleek dat de Australische accounting software leverancier en de belangrijkste rivaal Xero in de lokale markt, MYOB, is van plan om terug te keren naar de ASX in mei, met zijn voorgenomen beursgang zal naar verwachting verhogen tot AU $ 833.800.000, waardoor het bedrijf een totaal enterprise waardering van AU $ 2690000000.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard