Malware vermomd door SSL-verkeer spikes in het afgelopen jaar

Het gebruik van gecodeerde verkeer naar malware probeert te infiltreren user devices en bedrijfsnetwerken is “aanzienlijk” gestegen in het afgelopen jaar te verhullen, zeggen de onderzoekers.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Volgens cybersecurity firma Blue Coat, was er een zichtbare toename van het gebruik van SSL / TLS-encryptie standaarden geboren uit privacy zorgen. Hoewel veel mensen nu wenden deze protocollen gebruikt, blijkt dat gevaar actoren ook benutten SSL hun activiteiten te verhullen.

Op zondag, het team zei in een persbericht dat meer dan 2015 analyse bleek een 58 malen te verhogen in-SSL gehuld verkeer in command and control servers (C & C), die worden gebruikt om commando relais op afstand malware die is geïnfecteerd computersystemen.

Bovendien, Blue Coat, zegt was er een 200 keer te verhogen in C & C-servers met SSL vorig jaar, wat aangeeft “dat SSL / TLS zullen steeds meer worden gebruikt in de toekomst aanslagen te verbergen.”

Deze piek in het gebruik zal waarschijnlijk zorgen voor IT en security professionals veroorzaken. Encryptie, op zichzelf, is een voordelige manier om de privacy van gebruikers te beschermen en communicatie gemaskeerd en bleef weg van spionage ogen – of dit de rechtshandhaving, snooping overheden of cyberattackers – maar het kan ook worden gebruikt door bedreiging acteurs aan de verhoging ernst van hun aanvallen.

Michael Fey, president en COO van Blue Coat Systems commentaar

Onze bevindingen van onderzoekers onthullen wat velen hebben lang vermoed – dat SSL-verkeer als primaire kanaal voor malware en exfiltratie neemt drastisch toe.

In het licht van deze toenemende dreiging, hebben veel organisaties gerealiseerd dat het evenwicht tussen de prestaties van het netwerk en de juiste SSL inspectie is niet zo eenvoudig als ze werden geleid om te geloven door veel van hun veiligheid van het netwerk providers.

Vorige week, Blue Coat aangekondigd ondersteuning voor SCADA (Supervisory Control en Data Acquisition) omgevingen en aanvullende afwijkingsdetectie binnen het bereik van security-oplossingen van het bedrijf.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer