Maleisië rolt eindelijk uit nummerportabiliteit

KUALA LUMPUR – Mobiele telefoon abonnees in het land kan eindelijk overschakelen van mobiele service providers van hun keuze zonder dat ze hun nummers te veranderen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Industrie regulator, de Maleisische Communicatie en Multimedia Commissie (MCMC), vorige week zei mobiele nummerportabiliteit (MNP) wordt op een beperkte basis voor de consument in de Klang Valley worden gemaakt.

MNP waarmee mobiele abonnees om hun mobiele nummers behouden als ze overstappen naar een andere provider, en is getipt om concurrentie op de markt te stimuleren.

Shaziman Abu Mansor, minister van Energie, Water en Communicatie, zei prepaid gebruikers in de Klang Valley kunnen service providers onmiddellijk over te schakelen zal zijn. Ze worden gevolgd door de post-paid gebruikers in twee weken tijd.

De landelijke introductie van het MNP dienst is gepland in oktober, “Shaziman zei in een media-verklaring vrijdag.” In eerste instantie worden alleen individuele rekeninghouders in staat om hun service providers te veranderen, terwijl de zakelijke accounts, zodat kan doen na de landelijke lancering in oktober.

Maar, merkte hij op, zal elke service provider alleen in staat om 100 verzoeken aan service providers per dag te schakelen totdat de service landelijk wordt gelanceerd accepteren. Extra verzoeken worden geaccepteerd, maar geplaatst in de wachtrij om te worden geactiveerd de volgende dag, voegde hij eraan toe.

Volgens de MCMC, zijn service providers mogen in rekening brengen tot 25 ringgit (US $ 7.4) telkens abonnees veranderen hun service provider. Zij voegde daaraan toe dat degenen die zich willen aanmelden voor de dienst wordt geadviseerd om een ​​van de mobiele operators van het land contact opnemen met: Celcom, Maxis, DiGi en U-Mobile.

Informatie is te vinden op de MCMC’s website.

Industrie aantekeningen vertragen; De industrie regulator liep een proef met drie dienstverleners in november vorig jaar, de uitvoering werk te beginnen in de eerste helft van 2008 en in eerste instantie gepland om te voltooien einde van het jaar.

Echter, de industrie waarnemers zeiden dat ze hadden MNP verwacht het jaar beschikbaar te zijn in het tweede kwartaal. Volgens bronnen bekend met de materie, onderhandelingen tussen dienstverleners duurde langer dan verwacht.

Uiteindelijk, [de service providers] moesten haasten om het uit te zoeken, omdat de MCMC wilde uitgevoerd door augustus, “zei een bron die met de website Asia sprak op voorwaarde van anonimiteit.

Marc Einstein, senior analist van Frost & Sullivan, zei MNP implementatie wordt vaak vertraagd omdat een gecentraliseerde database van alle nummers moet worden ingesteld en gehandhaafd om te fungeren als een clearinghouse.

[Ik denk] Dit is het meest waarschijnlijk het geval is voor de vertraging in Maleisië, “Einstein vertelde de website van Asia per e-mail interview.

De analist zei dat de gefaseerde invoering van MNP, te beginnen met de Klang Valley, was niet verwonderlijk, want de locatie, die omvat de hoofdstad Kuala Lumpur, heeft de overgrote meerderheid van de abonnees in Maleisië en vertegenwoordigt het grootste deel van kansen voor de exploitanten.

Dit zal natuurlijk verhoging van de churn tarieven in een bepaalde mobiele markt, “zei hij.” We zien meestal 5 tot 10 procent van de mobiele abonnees van een land porten van hun nummers binnen de eerste zes maanden van de uitvoering.

De Frost & Sullivan analist merkte op dat, omdat er geen triple- of quadruple play aanbod in Maleisië nog het voordeel van de dienst bundeling zal niet een factor zijn.

Einstein zei: “We verwachten dat de meeste gebruikers naar de haven voornamelijk om te profiteren van een operator een betere dekking, prijzen, beschikbaarheid handset, subsidie ​​en prijsstelling.”

De omvang van de gevolgen MNP in een markt komt neer op hoe operators kiezen om de dienst als een marketing tool te tikken. “[Bijvoorbeeld], verwachten wij dat U-Mobile te willen op de markt MNP want het is de nieuwste operator in de markt,” zei hij.

Einstein voegde eraan toe dat Digi Telecommunications ook zou willen in staat zijn om uiteindelijk op de markt zijn nieuwe 3G-diensten, terwijl sommige abonnees zou willen overschakelen naar Maxis en Celcom aan te melden bij RIM’s Blackberry pakketten aangeboden door zowel de dienstverleners.

Wij [ook] verwachten te zien handset subsidies worden vrijgeviger naarmate de markten concurrerender, “zei hij.

Landen in de regio die al MNP hebben ingezet zijn onder andere Singapore, Australië en Japan.

Edwin Yapp is een freelance IT-schrijver gevestigd in Maleisië.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’