Maleisië hield als NBN koning

Shadow Communications minister Malcolm Turnbull gebruikt Maleisië als een voorbeeld van hoe Australië moet behandelen breedband in een toespraak gisteren, na Informa Telecoms en Media (T & M) vrijgegeven statistieken waaruit blijkt dat Maleisië de roll-out is trumping anderen in de regio.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Turnbull gebruikte zijn toespraak op het Broadband World Forum in Maleisië naar het beleid van Maleisië, die heeft zijn regering het betalen van 30 procent van de vezel roll-out te onderzoeken. Het wordt geleid door de zittende telco speler Telekom Maleisië, en zal 20 procent van de Maleisische huizen te bereiken.

Turnbull wezen erop dat ondanks overheidssteun Telekom kunnen andere breedband spelers nog concurreren op de markt, en het land zouden worden bediend door verschillende technologieën, zoals DSL en draadloos.

Informa T & M deze week zei de cijfers bleek dat de Maleisische netwerk is “comfortabel overtreft” andere nationale breedbandnetwerken worden ingezet in de regio, zoals Australië.

Volgens Informa T & M, de joint venture tussen Telekom Maleisië en de regering had 310.000 abonnees aan het eind van april en had meer dan 1,2 miljoen panden doorgegeven in het land. De verwachting is dat het zal worden afgewerkt op tijd en binnen de kosten, die paaien belangstelling voor de uitbreiding van het bereik van het netwerk.

Ter vergelijking, Informa T & M zei Singapore heeft 130.000 abonnees, terwijl Australië heeft 7000 en Nieuw-Zeeland heeft slechts 500.

“Er is geen twijfel over bestaan ​​dat het besluit van Maleisië aan de stok met de zittende Telekom Malaysia, bij de implementatie van de volgende generatie breedbandnetwerken, is zeker vruchten af ​​te werpen op dit moment”, zegt Tony Brown, senior analist bij Informa T & Media.

De andere NBN markten in de regio zijn complexer NBN modellen ingezet, met nieuwe en onafhankelijke entiteiten gecreëerd voor het bouwen en exploiteren van hun NBN netwerken – en dat heeft veel tijd genomen en creëerde een aantal belangrijke kinderziekten, vooral in Australië.

Turnbull overeengekomen met Informa T & M’s sentiment in zijn toespraak, beklaagt wat hij beschouwt het stelpen van de concurrentie door gebruik te maken cherry picking wetten, die voorkomen dat concurrenten van de uitrol van hun eigen netwerken, tenzij ze klaar zijn om wholesale een laag-twee bitstream service. Hij is ervan overtuigd dat de prijzen zullen aanzienlijk stijgen, zodat de overheid om zijn investering terug te verdienen, hij ook de aandacht gevestigd op de tijd die het heeft het NBN Co genomen om uit te rollen naar het terrein heeft.

De ondertekening van de deal die NBN Co zal toelaten om Telstra’s kanalen te gebruiken, en de overdracht van Telstra klanten op de NBN wanneer de koper wordt ontmanteld, duurde veel langer dan verwacht, het uitstellen van de roll-out. Er is echter een driejarenplan onlangs vrijgegeven, die ziet de NBN uitrol snelheid opgevoerd.

“Volgens de huidige prognoses, de NBN is gepland om te worden afgerond in december 2020, hoewel we weten dat het project is goed achter op schema. Tegen het einde van volgende maand, werd het NBN voorspeld 152.000 huizen te hebben doorstaan ​​met zijn vezels, maar vanaf de eind maart was slechts 18.200 panden aangenomen met glasvezel. het is niet goed te vergelijken met Maleisië HSBB roll-out, die werd geïnitieerd rond dezelfde tijd als de NBN en is op weg om 1,3 miljoen panden in footprint door het hebben einde van het jaar, “zei hij.

Hij drong er bij mensen om de NBN debat beschouwen – niet als een technische discussie, maar eerder in termen van resultaat, wat het land moet doen om supersnel breedband te bieden.

In een technologisch-purist zin zou het antwoord vezel, in economische zin, hij gelooft dat de technologie zou moeten variëren, zoals in Maleisië.

De coalitie heeft beloofd om een ​​kosten-batenanalyse van de NBN doen als het wordt in het kantoor, om te zien welke onderdelen van het project zinvol is door te gaan met, maar idealiter de partij zou graag terug te draaien de Telstra en Optus overeenkomsten en de kersen -picking wetten, zodat het breedband concurrentie kan bevorderen. Het zou ook breedband subsidiëren in regionale gebieden, in plaats van het hebben van een kruissubsidiëring als bij de NBN, en aan te moedigen een technologie agnostisch uitrol van snelle breedband.

We zullen aan deze doelen met een geleidelijke aanpak, gebaseerd op een mix van technologieën. Of het nu gaat fiber to the home, vezels aan het kabinet, de volgende generatie mobiele oplossingen, of, uiteraard, opgewaardeerd kabel, ze hebben allemaal hun rol te spelen. We hebben een complementaire combinatie van oplossingen, stapsgewijs geïntroduceerd, en afgestemd op de lokale behoeften, “zei hij in Maleisië.

Toch zijn critici in het verleden gezegd dat de mand geval dat de Australische telco-industrie heeft zich ontwikkeld tot in de jaren na de Telstra werd prive, kan alleen worden verholpen met een NBN, waardoor gelijke toegang tot elke provider, en verder, zeggen sommigen dat vezel is toekomstbestendigheid Australië.

Informa T & M’s Brown zei dat de beslissing van de Maleisische regering om niet zorgen voor een onafhankelijke wholesale toegang netbeheerder, zoals Australië heeft, zou negatief op de lange termijn zijn.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’