Mahindra Satyam Q1 stijgt met 56 procent op de belangrijkste opdrachten

Indiase IT-dienstverlener Mahindra Satyam heeft een 56,4 procent sprong in het eerste kwartaal een nettowinst van 3520000000 roepies (US $ 61.000.000) geplaatst van een jaar geleden, het verslaan van analisten prognoses van 2,5 miljard roepies (US $ 44.600.000) volgens een opiniepeiling van Reuters. ; de resultaten donderdag bekendgemaakt waren aan de achterkant van de belangrijkste contracten won tijdens de drie maanden eindigend juni, waaronder die van een luchtvaartmaatschappij en vastgoedontwikkelaar. . De omzet voor het kwartaal steeg met 31,1 procent naar 18,8 miljard roepies (US $ 335.700.000) over dezelfde periode; Vineet Nayyar, voorzitter van Mahindra Satyam, zei in de verklaring: “Met dit kwartaal, hebben we met succes eindigden onze 3-jaar transformationele reis, het opnemen van de voortgang op de rug van sterke fundamentals, focus en investeringen. Global zakelijke realiteit blijven onvoorspelbaar te zijn. Maar we zijn ervan overtuigd van het nemen van forward ons momentum;. De resultaten caps de “3-jarige turnaround” voor het beloofd door Nayyar bedrijf tijdens de aankondiging van een verlies van 2,3 miljard roepies (US $ 41 miljoen euro) voor het kwartaal van juli-september in 2010.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Het markeert ook de rebound van het bedrijf – toen nog Satyam Computer Services – door een corporate boekhoudschandaal hit in 2009, toen de toenmalige CEO toegelaten tot over-vermelding van de winst. Satyam werd omgedoopt Mahindra Satyam, nadat de nieuwe eigenaar reorganiseerde het bedrijf en governance praktijken, en begonnen met een campagne om klanten en medewerkers over de hele wereld gerust te stellen dat het business-as-usual.

Fast forward naar 2012, de plannen zijn aan de gang voor een; fusie met software-gigant Tech Mahindra, een geconsolideerde IT-diensten powerhouse creëren;. Tech Mahindra, die dicht bij 43 procent van Satyam in eigendom heeft, is het aanbieden van een aandeel op zich voor elke 8,5 aandelen van Satyam om het bedrijf op te vangen, zeiden zij maart, volgens Reuters.

Op de beurs, het eerste kwartaal de winst opgeheven aandelen van Mahindra Satyam om een ​​52-week high van maar liefst 88,35 roepies (US $ 1,57) per aandeel.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval