Lovgate worm muteert, verspreidt zich in Azië

Beveiligingsbedrijf Trend Micro heeft gemeld het zien van het virus in Singapore, Zuid-Korea en Japan en heeft het een middelgroot risico alert rating.

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten

WORM_LOVGATE.J, vernoemd naar het virus programma, is momenteel het verspreiden van in Korea, waar er een “significant aantal infecties rapporten” is, aldus de verklaring van Trend Micro. Symantec meldt een hoge distributie tarief, maar een lage aantal infecties, tot nu toe.

Twee varianten van deze worm, gedetecteerd als WORM_LOVGATE.I en WORM_LOVGATE.K., Zijn gemeld in Singapore en Japan. Alle zijn gerelateerd aan de Lovgate.C worm, in februari ontdekt.

De Lovgate virus lijkt over het algemeen eerst als bijlage bij een e-mail bericht. Het maakt gebruik van typische social engineering trucs – zoals e-mail headers die gratis software beloven, om hulp te vragen of adverteren seksuele inhoud – om pc-gebruikers te overtuigen om het bijgevoegde programma uit te voeren. Het integreert zich daarna met het slachtoffer besturingssysteem.

Als onderdeel van de aanval, installeert de worm en loopt een Trojaans paard programma dat bestaat uit vier bestanden. Als het loopt, het programma waarschuwt auteur van het adres van de gecompromitteerde machine het virus via e-mail, en opent poort 10168. De havens zijn de software-adressen die worden gebruikt door applicaties die draaien op een computer om te communiceren met andere applicaties die draaien op andere systemen via een netwerk .

Door te weten het internetadres van de computer van het slachtoffer, het poortnummer en het wachtwoord dat wordt gebruikt door het Trojaanse paard, kan een indringer de controle over een besmette PC te nemen.

News.com’s Robert Lemos bijgedragen aan dit rapport.

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten