Live op het web: Mount Everest

Maar het evenement zal niet worden uitgezonden op televisie, het zal worden gezien op het web. Zo zal de vitale functies klimmers ‘, en andere dingen om een ‚Äč‚ÄčEverest beklimmen relevant.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

Dit alles vindt plaats op “The Mountain Zone”, die van plan is om live multimedia dekking van de slotklim bieden. Dit kan zo snel komen als zondag.

Het beklimmen van belang, het beklimmen van de 29.028-foot-high Everest heeft natuurlijk gedaan. De eerste om dit te doen, officieel, waren Sir Edmund Hillary van Nieuw-Zeeland en Tenzing Norgay van Nepal in 1953. Sindsdien hebben zelfs niet-klimmers het maakte.

Maar de dood van acht klimmers in een 1996 expeditie – beschreven in verschillende boeken, waaronder Jon Krakauer’s “Into Thin Air” – een nieuwe publieke nieuwsgierigheid naar Everest, en over bergbeklimmen in het algemeen.

De laatste twee jaar hebben een aantal filmpjes over het goede leven van Hollywood en de tv-netwerken gezien, je kunt zelfs Everest zien in IMAX. Dit jaar is de expeditie wordt weergegeven in de reguliere verzendingen in USA Today.

Maar als alles volgens plan verloopt, zal Internet-gebruikers in staat zijn om de klim in real time op The Mountain Zone, een Seattle, Wash.-gebaseerde site die audio, video en biometrische signalen doorgeven van de handvol klimmers die hopen om te volgen hun weg naar boven de “South Col ‘route naar de top later deze maand.

Het nemen van Everest maatregel; De expeditie, onder leiding van drie keer Everest veteraan Wally Berg, zal het dragen van spullen door het Massachusetts Institute of Technology Media Lab bedacht om te meten, onder andere, de hoogte van de berg.

Naast biometrische gegevens en de audiovisuele communicatie, de transmissie, die basiskamp bereikt (hoogte: 17.500 voet) op donderdag, zal een exacte GPS-locatie voor elke klimmer, en informatie te verstrekken, zoals lokale druk, vochtigheid en sfeerverlichting.

We gaan worden het bijhouden van hun hartslag en dat soort dingen, en wat als er iets misgaat, en de piepjes gaan vertragen en stoppen? “Vroeg Greg Prosl, een Bergzone mede-oprichter.” Dat is het soort dingen die je ‘ ll te maken hebben.

Ondanks de verscheidenheid van de gegevens van de instrumenten zal sturen naar beneden, de set-up weegt minder dan een pond voor elke klimmer.

Een berg belasting van gegevens; Naast het vergaren van data op grote hoogte fysiologie, zullen de klimmers ook het installeren van versnelling om de mate waarin Everest wordt veranderd door tektonische krachten in de tijd te meten, en zal proberen om uit te vinden waar de sneeuw stopt en de piek’s gesteente begint.

“Het is een ongelooflijke schat aan gegevens”, aldus Prosl.

Niet slecht voor een excursie naar het hoogste punt op aarde, waarbij de lage zuurstof- en luchtdruk veroorzaken de hersenen traag bij best werken.

Natuurlijk is veiligheid de eerste prioriteit van de klimmers ‘. Dit kan betekenen dat ze allemaal van de apparatuur niet kan dragen. Maar op dit moment zijn er geen plannen om de apparatuur achter te laten.

Dit is de eerste van een reeks van ZDNN artikelen over de 1998 Amerikaanse Mount Everest Expedition. geplande piece vrijdag zal zich bezighouden met de wetenschappelijke doelstellingen van de expeditie, en de gevaren van de uitvoering daarvan.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering