Linux verkeer hijack fout heeft ook invloed op de meeste Android-telefoons, tablets

()

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Maar liefst 80 procent van de Android-apparaten zijn kwetsbaar voor een recent onthuld Linux kernel kwetsbaarheid.

Beveiligingsbedrijf Lookout zei in een blog post op maandag dat het lek van invloed op alle telefoons en tablets die draaien Android 4.4 KitKat en later, die wordt geleverd met de getroffen Linux kernel 3.6 of nieuwer.

Volgens recente statistieken, het aantal apparaten beïnvloed zou kunnen lopen verleden 1,4 miljard telefoons en tablets – met inbegrip van apparaten die draaien op het Android-Nougat developer preview.

Windows en Mac worden niet getroffen door het beveiligingslek.

De fout, onthuld op het Usenix Security Conference vorige week, is ingewikkeld en moeilijk te exploiteren. Als een aanvaller kan trekken uit een exploit, konden ze kwaadaardige code in ongecodeerde webverkeer injecteren van “overal”. De bron- en doel-IP-adres nodig om het te onderscheppen bekend zijn, wat de complexiteit van het uitvoeren van een succesvolle aanval.

Dat is misschien niet zo moeilijk zijn voor goed toegeruste aanvallers, die zich in een bevoorrechte positie in het netwerk, zoals de nationale staten.

Zelfs als de verbinding is versleuteld, kan een aanvaller nog te bepalen en een verbinding te verbreken – zelfs als ze webverkeer niet kan lezen. Dergelijke aanvallen kunnen worden gebruikt om privacy en anonimiteit dienst afbreken, zoals Tor.

Een patch voor Linux werd uitgegeven op 11 juli, maar was niet op tijd beschikbaar voor de nieuwste Android maandelijkse patching schema.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Het is waarschijnlijk dat de kwetsbaarheid zal worden opgelapt in de komende september set van patches, die onder andere ook de hoogst bekend Quadrooter fout zal bevestigen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer