LG G Flex beoordeling: Interessant ontwerp, jammer dat de prijs recensie

LG is baanbrekend met de G Flex, een toestel met een gebogen vorm factor en een achterplaat die zich op magische wijze kan herstellen als het wordt bekrast. Deze 6-inch ‘phablet’ zeker opvalt door zijn innovatieve ontwerp, maar het is niet zonder zijn teleurstellingen: op bijna dezelfde prijs als Samsung; Galaxy NotePro 12.2, tablet en duurder dan bijna elke andere smartphone, de G Flex zou moeten zijn dichter dan perfect is.

Het grootste deel van de pre-launch praten over de LG G Flex betrokken zijn ontwerp, en hoewel er is meer te bieden hier (er zijn enkele interessante aspecten aan hoe LG omgaat met Android, bijvoorbeeld), ontwerp neemt zeker centraal staat.

Dat komt omdat de LG G Flex is gebogen. U zult niet te laten vallen dit toestel in uw achterzak, zelfs als de zak is groot genoeg om de phablet van 81,6 op 160,5 tegemoet door 79.9mm dimensies. Het voelt gewoon vreemd onhandig op een manier die platte toestellen niet.

Je in feite buig G Flex vanaf zijn gebogen vorm een ​​platte ontwerp. Maar dit is niet iets wat je zult doen om het zak: we vonden dat het nodig is twee handen en een eerlijke beetje druk om het toestel te krijgen plat – en zodra we de druk opgelucht, hij dook terug in zijn voorkeur gebogen vorm.

Waarom een ​​gebogen handset te bouwen? LG zegt een telefoon die de contouren van uw gezicht volgt onvermijdelijk leidt tot een betere geluidskwaliteit door het plaatsen van de microfoon dicht bij uw mond. Echter, mensen belden we op de G Flex niet ontspringen met de positieve opmerkingen over hoe goed we klonk.

Een andere reden LG geeft voor de kromming van de G Flex is dat het film kijken en games spelen leuker. Het bekijken van voordeel van gebogen schermen kunnen houden voor grotere apparaten zoals televisies, maar we zijn niet zeker dat vertaalt naar een 6-inch phablet. We merkten geen grote verbetering in het genot van een van beide films of games.

Evenmin is de LG G Flex vorm maken het meer of minder comfortabel in de hand dan andere vergelijkbare grootte telefoons. LG heeft gekopieerd het ontwerp conventie in zijn uitstekende goedgekeurd; LG G2, van het zetten van de power-knop en het volume rockers op de rug. Ze zitten in een verticale configuratie onder de lens en flitser van de 13-megapixel camera. Er is een infrarood-zapper ook hier, overigens.

Met de 5,2-inch LG G2, vonden we dit systeem onhandig in eerste instantie, maar wel aan wennen. Op de veel grotere kader van het 6-inch LG G Flex werkt het heel goed. Zodra we het idee van de zijkant gemonteerde knoppen verwijderd uit onze spiergeheugen, porren de achterkant knoppen met een wijsvinger werd tweede natuur. De locatie werkt net zo goed voor rechts-en linkshandigen.

Het volume rockers hebben kleine zilveren nubbins waardoor ze gemakkelijk te vinden wanneer de handset in een tas of broekzak – iets wat je op prijs stellen als u uw telefoon gebruiken voor het luisteren naar muziek een stuk. Als de LG G Flex zit op een bureau, reactiveren je het scherm met een dubbele tik in plaats van picking it up en het bereiken van de terug-knop. We vonden dit een efficiënte en responsieve systeem met de G2, maar minder dus even als kranen moesten vrij stevig te registreren om te zijn.

Ontwerp

Met de knoppen op de achterzijde, de enige rol van de randen van dit toestel in termen van connectiviteit is de MicroUSB en hoofdtelefoon sleuven huisvesten. Zowel op de onderrand.

De achterkant van de LG G Flex is gemaakt van een glanzende, niet bijzonder veel grip, materiaal met een membraan laag die langzaam stuitert terug indien ingedrukt. LG noemt dit een ‘self-healing back cover’, die, tot op zekere hoogte, lijkt om waar te zijn: we lichtjes bekrast het oppervlak met de toetsen en de scratch inderdaad verdwijnen binnen een paar uur – hoewel kijken hard met de telefoon kant -op en je kunt nog steeds de sporen.

We testten verder door het een beetje ruwer met de sleutel-krassen, en moet het membraan laag zijn doorgedrongen: deze tweede scratch lijkt duidelijk permanent.

Terugkeren naar het scherm voor een moment, is het opvallend dat de resolutie enigszins ontbreekt. Voor een toestel dat £ 642 kost (incl BTW;.. £ 535 ex BTW) verwachten wij beter zijn dan 720 bij 1.280 pixels (245 pixels per inch of ppi). Dit is de resolutie LG gebruikt bij de veel goedkopere G2, en is veel lager dan andere vlaggenschip handsets zoals de 4,7-inch HTC One, die nu bijna een jaar oud (1080 bij 1920 pixels, 468ppi).

Het scherm technologie is hier een nieuwe: P-OLED. De P staat voor Kunststofsubstraat en het gebruik ervan is een belangrijke factor in deze de flexibiliteit van het scherm. Hoewel het gebruik van een nieuwe technologie is prijzenswaardig, is er duidelijke vaagheid van tekst, niet alleen dat, maar blanken, zoals de achtergrond op webpagina’s, kan een blauwachtige tint te nemen als u bekijkt in een hoek. Wij verwachten dat helderder, scherpere beelden vanuit een top-end handset.

De LG G Flex is een LTE-toestel dat een MicroSIM herbergt. U kunt de rug niet uitstappen, zodat de SIM woont in een sleuf aan de linkerkant.

De SoC is Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974, die een quad-core processor draait op 2,26 GHz omvat. Dit wordt aangevuld door een gezonde 2 GB RAM-geheugen. Wi-Fi is helemaal up-to-date, de ondersteuning van dual-band (2,4 / 5 GHz) 802.11a / b / g / n / ac, Wi-Fi Direct, DLNA en het vermogen om te handelen als een hotspot. Bluetooth 4.0 is aanwezig, samen met NFC en de genoemde infrarood zapper. De 13-megapixel camera achter gaat gepaard met een 2,1-megapixel front-facing camera.

De MicroUSB poort ondersteunt USB On the Go (OTG) en USB Host, dus je zou kunnen externe data-apparaten, zoals de toe te voegen; Kingston DataTraveller MicroDuo. We verbonden ons en het werd meteen herkend.

LG biedt geen MicroSD-kaart ondersteuning, dus tenzij je een USB-OTG apparaat te gebruiken, je vastzit met de 23.7GB van vrije interne opslag van de 32 GB die is geïnstalleerd. Dit is altijd irritant op een handset die beweert bovenkant van de range te zijn.

De Android-versie is 4.2.2 (Jelly Bean), die zal teleurstellen degenen die graag hun high-end toestellen naar de allernieuwste versie van het besturingssysteem (4.4 KitKat in het geval van Android) te hebben. LG’s Android villen is verre van lichte aanraking, maar over het geheel genomen voldoet aan onze goedkeuring. We zullen niet praten over alles wat LG heeft gedaan, maar een paar favorieten verdienen een vermelding.

De meldingen bar biedt een functie genaamd QSlide, waarmee je apps pop-up op de top van wat je aan het doen bent. U kunt deze items meer of minder transparant te maken met behulp van een slider. Dual Windows kunt u twee apps in een keer. Niet alle toepassingen zijn compatibel met deze functies, maar ze zijn goed pogingen om het scherm te maximaliseren.

Er is een slimme popup die verschijnt wanneer u apparaten kunt aansluiten. Bevestigen van onze Kingston DataTraveller MicroDuo bijvoorbeeld opgeroepen relevante apps, met inbegrip van een file explorer, video en muziek-spelers, en de galerie. Toen we gehecht koptelefoon kregen we muziek- en videospelers, de YouTube-app en de telefoon kiezer.

Wij willen het feit dat je kunt links of rechts uitlijnen van de kiestoetsen en het toetsenbord om te helpen met één hand te bedienen, en gewoon vegen de voorkant touch-knoppen om ze te krijgen om alle haasten om één of andere zijde van het scherm voor het veel makkelijker toegang. U kunt ook opnieuw configureren de voorkant touch-knoppen in de gewenste volgorde en voeg een vierde tot LG’s Quick Memo app te starten of pull-down het paneel kennisgeving. U kunt zelfs verbergen de knoppen in geselecteerde apps hen de toegang tot het volledige scherm te geven.

Smart On-instellingen gebruik maken van de front camera om video te onderbreken wanneer u weg te kijken en houden het scherm wanneer je er naar te kijken, dwingende elk display time-out die u hebt geconfigureerd.

De uiteindelijke tweak we zullen noemen, is Slide Terzijde, waarmee je vegen naar links op het scherm om te parkeren tot drie running apps off-screen, en trek ze in als dat nodig is. Hoewel een nette idee, het is onze minst favoriete Android-tweak in termen van uitvoering. LG kan dit herzien in een systeem dat ergonomischer te gebruiken op een apparaat van deze omvang.

In aanvulling op de interface tweaks voegt LG een aantal apps voor Android. Quick Memo en Notebook zijn onze favorieten. Beide zijn uiteraard mee-takers, de voormalige inclusief de mogelijkheid om een ​​screenshot en krabbel op het te grijpen voordat u het af naar een e-mail ontvanger, waarbij de laatste het aanbieden van meer geavanceerde-notitie maken van functies.

De G Flex heeft een 3,500mAh batterij – een gebogen lithium-polymeer-eenheid. In onze anekdotische ervaring duurt de batterij langer dan gemiddeld, en je kan zelfs in staat zijn om twee dagen te gaan tussen de kosten met een lichte gebruikspatroon. We vonden het een extreem snelle oplader te zijn, dus het moet haalbaar om snel bijvullen van de batterij tijdens de dag moet het laadniveau uitgegroeid tot een bron van zorg.

LG kan de krantenkoppen met gebogen vorm van de G Flex hebben getroffen, maar er is meer aan dit phablet dan een gebogen chassis. De gematigde schermresolutie en een gebrek aan uitbreiding van de opslagcapaciteit zijn teleurstellend, maar de manier waarop LG werkt aan het verbeteren van Android toont een groot potentieel.

Dat gezegd hebbende, LG’s UI tweaks zijn in veel gevallen al gevonden in de G2 handset en zal ongetwijfeld te vinden in toekomstige producten. Over het algemeen de G Flex, hoewel interessant, is gewoon veel te duur.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Kenmerken

Conclusie

LG G Flex