Leren van fouten van Microsoft: Cisco vertelde

De netwerken reus is onder vuur na de security-onderzoeker Michael Lynn vorige week schetste hoe haar Internetworking Operating System (IOS) aan te vallen om de controle over te krijgen en uitschakelen van een router.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Lynn’s onthulling was gebaseerd op een fout in IOS die werd gepatcht in april. Op dinsdag, AusCERT geadviseerd alle bedrijven hun Cisco-routers te upgraden met de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Neal Gemassmer, Patchlink Asia-Pacific vice-president, vertelde de website van Australië dat, hoewel het patchen van routers en netwerk hardware is meestal veel meer “arbeidsintensief” dan het bijwerken van desktops en servers, het zou kunnen worden vergemakkelijkt als bedrijven als Cisco ontwikkelde een Windows Update-type infrastructuur en de kwetsbaarheid van rapportage mechanisme.

“Het zou goed zijn om iets wat lijkt op wat Microsoft heeft gedaan, dat is meer open te zijn wanneer kwetsbaarheden worden beoordeeld te hebben, met databases tegen die en die een gestroomlijnde manier van het verstrekken van updates. Microsoft heeft het heel goed gedaan in het stroomlijnen van het proces,” zei Gemassmer.

Gartner senior research analyst Bjarne Munch eens met Gemassmer, en gelooft dat Cisco zal een “gecoördineerde inspanning” naar een robuuste en geïntegreerde patching infrastructuur te creëren maken.

Ze kunnen leren van de ervaringen van Microsoft is gegaan door – ik denk niet dat iemand zou zeggen dat Microsoft heeft echt loste alle problemen op [nog], maar ze proberen.

“Het grote verschil is Microsoft vandaag en Microsoft van vijf of tien jaar geleden. Ze realiseerden zich dat dit een belangrijk punt en is het maken van een gezamenlijke inspanning … Cisco gaat te hebben om de dezelfde inspanning,” zei Munch.

Shing Quah, associate telecommunicatie analist bij onderzoeksgroep IDC, zei dat het patchen van netwerkapparatuur is momenteel een “technische uitdaging”.

“Met een WAN (wide area network) infrastructuur is het mogelijk [om patches en software-upgrades toevoegen], maar het is veel intensiever. Het is niet zoals software waar u een patch kunt downloaden en duw het naar alle gebruikers. Het is veel meer tijdrovend en een grotere technische uitdaging, “zei Quah.

Op woensdag, naar aanleiding van een waarschuwing van AusCERT, de website Australië gemeld dat de meeste organisaties zelden patch of de software op hun netwerk hardware, wat kan resulteren in een aanzienlijk deel van kwetsbare Cisco-routers te werken.

Dit is vooral zorgwekkend omdat na zijn inmiddels beruchte presentatie, security-onderzoeker Lynn zei hij dat de juridische toorn van Cisco en zijn voormalige werkgever ISS (Internet Security Systems) riskeerde omdat hij geloofde dat de kwetsbaarheid gevaarlijk was.

“Het is zeer ernstig, omdat op dit moment de mentaliteit is zodanig dat niemand echt van mening dat dit mogelijk is -. Dus niemand had een plan Wat is echt belangrijk is dat we het probleem opgelost voordat het op het niveau waar iemand een worm kan schrijven, “zei Lynn op een persconferentie in Las Vegas de dag na zijn Black Hat presentatie.

Lynn verklaarde dat een worm kunnen worden ontworpen om “te vernietigen hardware”.

“Dit zou eigenlijk vernietigen de routers mogelijkheid om aan te zetten opnieuw … bepaalde instructies in bepaalde delen van het geheugen in de router vertellen hoe aan te zetten …. Het is een van die zeldzame gevallen waarin software hardware kan vernietigen”, zei Lynn.

Gartner’s Munch benadrukt dat het niet alleen leveranciers die de schuld moet nemen voor het ontbreken van een netwerkhardware patching systeem, omdat bedrijven de zaak serieuzer moeten nemen.

“Veel bedrijven hebben gekregen om binnen zo goed kijken, omdat ze niet veel aandacht hebben gelegd op patch-beheer – je kunt niet zeggen dat het gewoon Cisco of Microsoft Deze ondernemingen hebben niet eens hun processen in de plaats nog niet. en dat is een nog meer belangrijke kwestie, “zei Munch.

Cisco weigerde commentaar te geven wanneer ze in contact.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’