Lenovo betekent business – zelfs in druk (en een vertraging) tablet markt

Lenovo wil het allemaal blijkbaar.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Op dezelfde dag dat het aangekondigd dat het zou de schaal uit, bijna $ 3000000000 voor handset unit Motorola Mobility Google, de meest recente IDC tablet gegevens vond het hoog boven de menigte op het gebied van het jaar-op-jaar verzending groei dankzij een 325-procent te verhogen van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Gooi in vorige week; $ 2300000000 aankoop van x86-servers unit van IBM, en het is overduidelijk Lenovo heeft geen intentie om een ​​ander slachtoffer van de pc-industrie, trage maar gestage ondergang.

Lenovo verscheept 3,4 miljoen tabletten in het vierde kwartaal een piek van iets meer dan 800.000 eenheden in het kwartaal een jaar eerder. En terwijl die groei is indrukwekkend, het moet in perspectief worden gehouden: de 3,4 miljoen in totaal eenheden is ongeveer hetzelfde aantal tablets waarmee Apple groeide de totale leveringen (26 miljoen versus 22,9 miljoen) in het kwartaal.

Echter, Lenovo houdt een aantal voordelen ten opzichte van andere tablet-makers en, nu, een aantal van haar-smartphone maken broeders.

“Lenovo’s toegang tot de Chinese whitebox productie-infrastructuur heeft geholpen het te drijven meer goedkope tablet producten in de markt, groeit het aandeel van slechts 1,3 procent in hetzelfde kwartaal vorig jaar”, zegt Jitesh Ubrani, een onderzoek van IDC-analist.

De wereldwijde vraag tablet taps aanzienlijk in het vierde kwartaal als de totale leveringen steeg slechts 28,2 procent, een daling van 62,4 procent in het vorige kwartaal, dus het is duidelijk dat alle verkopers van mobiele telefoons apparaat zal moeten nieuwe inkomstenbronnen te vinden in opkomende markten zoals; China en India – de zeer plaatsen Lenovo lijkt een inside track hebben.

“De kracht van het bedrijf in opkomende markten en de toegenomen marktaandeel in aangrenzende markten, zoals pc’s en smartphones, maakt het goed gepositioneerd om extra tablet winsten zien in 2014,” Ubrani toegevoegd.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet