LaCie USB Slim DVD ± RW recensie

Veel ultraportable notebooks bereiken van hun geringe omvang en gewicht door het opofferen van verwijderbare media schijven. Deze zijn meestal te vinden in een aparte docking station die je nodig hebt om mee te nemen als je nodig hebt om cd’s of dvd’s te lezen, het nemen van uw gewicht weer omhoog. LaCie wil je te redden dit probleem met zijn slanke DVD ± RW drive. Wat meer is, is het bedrijf het aanbieden van een beetje van stijl, omdat het geval van de drive is ontworpen door F Een Porsche.

Deze high-speed USB 2.0-schijf weegt slechts 390 g en meet 13,5 x 16,2 x 2 cm, waardoor het ongelooflijk draagbaar. Uw gewicht zou kunnen worden gestoten aan als je de adapter voor het station mee te nemen, maar omdat het kan worden gevoed via de USB-poort, is dit niet strikt noodzakelijk is. Je bent ook voorzien van een aparte USB-voedingskabel, die aansluit op de externe voeding stopcontact en wordt aangesloten op een USB-poort, maar we kunnen echt niet het punt zien in deze, omdat je al aan de macht door middel van verbonden bent uw dataverbinding.

De aandrijving heeft een vermogen van 8X DVD lezen, 2X DVD schrijven en herschrijven, 24X cd lezen, 16x schrijfsnelheid en 10x herschrijven. Hoewel deze snelheden zijn een beetje achter de stand van de techniek voor de full-size schijven, het is nog steeds respectabele voor een draagbare eenheid. We testten de aandrijving voor leesprestaties gebruik van CD Winbench. CD leesprestaties is glad, zonder problemen speed fall-back. Transfer tarieven variëren van ongeveer 1.500 duizend bytes / s aan de binnenrand tot bijna 3.500 duizend bytes / s aan de buitenrand. DVD-ROM leesprestaties toont een soortgelijke consistentie, met overdrachtsnelheden van 5.022 duizend bytes / s tot 9682 duizend bytes / s. Deze cijfers tonen het voordeel van het gebruik van USB 2.0 via USB 1.1, omdat de datasnelheden van de aandrijving zijn veel hoger dan de langzamere-interface aankon. DVD Video disc prestaties is ook consistent, dus je moet een vlotte beeld te krijgen bij het bekijken van films met behulp van deze schijf.

De software bundel is respectabel, en tot het niveau dat u met een desktop-station zou krijgen. Het is vooral Windows-software, dus hoewel de drive is Mac-compatibel, Apple-gebruikers niet krijgen zo goed een deal. Voor pc-gebruikers, krijg je van Sonic MyDVD Video Suite, ArcSoft ShowBiz’s, InterVideo WinDVD en Roxio Easy CD Creator Basic, wat genoeg is om zowel data als video discs op beschrijfbare cd of dvd-media te maken zou moeten zijn.

Er is ook een FireWire-versie van de beschikbare drive, kost £ 249 (ex. BTW), die we niet te testen, maar heeft een identieke technische specificatie afgezien van de interface. Je moet er rekening mee, hoewel, dat als uw notebook slechts een vier-pins FireWire-poort, zult u niet in staat zijn om het rijden van het notebook van stroom. Echter, sommige oudere notebooks hebben meer kans op een FireWire-interface dan USB 2.0, en als dit het geval is het de moeite waard het betalen van de extra om de hogere overdrachtssnelheid te krijgen.

Hoewel we niet noodzakelijkerwijs aanraden om deze slanke rijden in plaats van een interne een voor desktop-systemen, als je een station dat u vrijwel overal kunt nemen nodig hebt, dan is dit een van je meer stijlvolle opties.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop