Kindle Fire HD tablet en Paperwhite e-reader te komen in het Verenigd Koninkrijk

De Kindle Fire en de Kindle Fire HD zijn gegaan op verkoop in het Verenigd Koninkrijk, het markeren van de eerste keer dat Amazon heeft tablets in het land gelanceerd.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Het bedrijf is begonnen met het verschepen, de tabletten en de nieuwe Kindle Paperwhite e-reader, op donderdag, na het openen van pre-orders twee weken geleden. Alle apparaten waren al beschikbaar in de VS, en in het geval van de Kindle Fire, zijn uit voor een jaar.

De Kindle Fire tablets optrekken tegen Google’s Nexus 7 en de nieuw aangekomen Apple iPad mini in de achtervolging voor de kerst shoppers. Met de Paperwhite, is Amazon op zoek te bouwen op het succes van zijn andere populaire e-readers.

“Kindle Fire HD is onze meest geavanceerde seven-inch tablet en is nu al de best verkochte product voor Amazon wereldwijd. Kindle Paperwhite is de e-reader we altijd al wilde bouwen en pre-orders overtrof alle verwachtingen”, Jorrit Van der Meulen, hoofd van de Kindle in Europa voor Amazon, zei in een verklaring.

De Android-gebaseerde Kindle Fire HD is verkrijgbaar in 16GB (£ 159) en 32GB (£ 200) modellen. Google’s twee Nexus 7-modellen kosten hetzelfde, maar hebben respectievelijk slechts 8GB en 16GB aan opslagruimte. Amazon’s 8GB seven-inch tablet, de Kindle Fire, kost £ 129.

Allen zijn aanzienlijk goedkoper dan; Apple’s iPad mini, die kost £ 269 voor een 16GB versie en £ 349 voor een 32GB-versie als het hits winkelrekken op 2 november. Dit betekent echter bieden meer on-board opslag dan zijn rivalen, het verstrekken van 64 GB voor £ 369. Het heeft ook de mogelijkheid om mobiele connectiviteit, in tegenstelling tot de anderen, die Wi-Fi alleen voor nu – hoewel een cellulair Nexus 7 wordt gekletst te komen op een Google-evenement op maandag.

Chief executive Jeff Bezos heeft gezegd, Amazon is niet het maken van winst, op de apparaten, omdat het hen is de verkoop tegen kostprijs. De strategie is goedkoop om te verkopen en te vertrouwen op de verkoop van apps en diensten geleverd op de hardware en maak de winst er – iets, analisten hebben toegejuicht.

De Kindle Fire HD heeft een 1,280×800-pixel scherm en een 1,2 GHz OMAP 4460 processor, dat betekent dat het 40 procent sneller dan de originele Kindle Fire, aldus Amazon.

Intussen is de Kindle Paperwhite kost £ 109 voor een Wi-Fi-only versie. Met 3G-connectiviteit toegevoegd, de prijs stijgt tot £ 169.

De tabletten en e-readers zijn verkrijgbaar bij de high street retailers zoals Currys, Tesco en John Lewis, maar ook uit de eigen e-retail website van Amazon.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle