Joyce vlaggen NZ fiber vertragingen

De Nieuw-Zeelandse regering 1500000000 $ investering in haar fiber-to-the-home (FTTH) netwerk wordt geconfronteerd met vertragingen omdat de regering untangles 104 inzendingen op zijn breedband plan.

“Gezien de omvang en de complexiteit van [de] kwestie heb ik besloten om een ​​paar maanden langer duren,” Steven Joyce, minister NZ voor Communications zei gisteren op de 10 Nieuw-Zeeland Telecommunicatie en ICT-top in Auckland.

De regering was van plan om aankondigingen op haar breedband plannen medio juni op basis van de industrie opmerkingen over de wijze waarop zij haar nationale glasvezelnetwerk moet structureren te maken. De NZ regering heeft gereserveerd $ 1500000000 voor zijn investering in de kroon van vezels, die zij hoopt zal worden geëvenaard door de private sector.

Het is nu de hoop om de vraag over de vraag of lokale vezels bedrijven (LFCs), waarin wordt gevraagd om open toegang te bieden, moet ook bieden retail-diensten, zoals breedband, voice, digitale televisie of smart metering lossen.

De overheid ook geconfronteerd met kritiek over zijn $ 48.000.000 investeringen in het leveren van breedband in plattelandsgebieden, die de Arbeid Communications woordvoerder Clare Curran zei op de conferentie was “schamele”. Ze zei dat de overheid moet rond de $ 500 miljoen in regionale gebieden te investeren als het cijfer was in gelijke mate overeen met de 25 procent zijn landelijke bevolking vertegenwoordigt.

Joyce zei draadloze technologieën zou een rol kunnen spelen bij het platteland breedbanddiensten. Hij zei ook dat de regering overweegt geaggregeerde inkoop van diensten via directe subsidies aan het risico van een zwakke vraag naar breedband diensten tegen te gaan.

Arbeid Clare vergeleek inzet van $ 1500000000 NZ om de initiële $ 4700000000 NBN voorstel van Australië. “De Australische regering heeft een bedrag van $ 43000000000 zetten, omdat ze weten dat de buurt is wat het gaat kosten,” zei ze. “Ze werden geadviseerd het zou niet waar voor hun geld aan de Commonwealth.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data