Jockeying starts voor Filipijnse geautomatiseerde polls

MANILLA – Met slechts ongeveer een-en-een-half-jaar te gaan voordat de Filipijnen houdt zijn eerste landelijke geautomatiseerde verkiezingen, zijn de belangrijkste poll lichaam en machine leveranciers van de overheid haasten tegen de klok om de deadline te verslaan.

De Filippijnen, een enorme archipel bestaat uit duizenden eilanden, is ingesteld op de gesynchroniseerde algemene verkiezingen van mei 2010 uit te voeren In augustus vorig jaar, het bestuurde een poll automatisering oefening in de Autonome Regio van Moslim Mindanao (ARMM) om te voldoen aan een 2007 wet verplicht de implementatie van geautomatiseerde verkiezingen.

De Commissie heeft op verkiezingen, meer bekend bij het publiek als Comelec, heeft een 11,9 miljard pesos (US $ 252.000.000) aanvullend budget verzoek om de poll automatisering ingediend, maar het is nog onzeker wanneer het Congres haar knipoog geeft.

Het budget voor de telmachines was niet opgenomen in de oorspronkelijke kredieten van het Comelec omdat het agentschap nog steeds de evaluatie van die poll-technologie te gebruiken bij de begroting 2009 werd in december 2008.

Leiders van het Congres, met inbegrip van senator Richard Gordon, de belangrijkste auteur van de verkiezing automatisering wet, hebben interesse getoond in de toekenning van de aanvullende financiering met haast bij de hervatting van het Congres op 19 januari

Echter, Comelec woordvoerder James Jimenez, zei in een telefonisch interview dat de poll agentschap niet verwacht aan het goedgekeurde tot medio februari begroting.

Dat betekent dat we alleen de opdracht toe en start de aanschaf van de machines in maart of begin april, “zei de Comelec ambtenaar.

De door Jimenez aangehaald tijdschema lijkt goed te gijpen met het ideaal doelwit bij wordt verzorgd door een machine leverancier die hoopt om een ​​mix van technologieën voor polls volgend jaar uit te voeren.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Robert Cook, president voor wereldwijde verkoop bij Smartmatic, zei in een persconferentie donderdag dat maart een goed moment om de opdracht te gunnen, omdat dit zal de winnende bieder voldoende tijd om de uitrol van de machines te geven, evenals poll personeel op te leiden .

Als ze het zal aankondigen in april of mei, kan het een beetje moeilijker om het te doen gezien de geografie van het land “, zegt Cook, wiens bedrijf heeft deelgenomen aan de ARMM verkiezingen door het inzetten van 2.500 DRE (direct recording elektronische) machines .

Hoewel het is gespecialiseerd in DRE technologie, heeft Smartmatic samen met twee andere in het buitenland gevestigde bedrijven om een ​​geïntegreerd pakket dat Precinct Count Optical Scan (PCOS) en Centraal-Count Optical Scan (CCO) omvat bieden.

Smartmatic inleiding van de tie-up met haar technologie partners na de Adviesraad Comelec (CAC) kwam naar buiten met een resolutie van 29 november 2008 de aanbeveling dat DRE of PCOS-technologie gebruikt worden voor alle poll gebieden in 2010, en CCO technologie voor alle andere gebieden niet gedekt door DRE of PCOS-technologie.

De CAC, en inter-agency adviesorgaan opgericht door de poll automatisering recht en onder leiding van de voorzitter van de Commissie over de informatie- en communicatietechnologie, is gemandateerd aan te bevelen de “meest geschikte, veilige, toepasbaar en kosteneffectieve technologie toe te passen in het geautomatiseerde kiesstelsel “.

Melvin G. Calimag is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen